16 Σεπτεμβρίου 2013

Ο ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΤΗΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΤΑ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ


Ακολουθεί γράμμα που λάβαμε. Ξεκινάμε με τις παρατηρήσεις μας.

Δυστυχώς, οι μαικήνες του λεγομένου κοινοβουλευτικού κόσμου (που έχει ασπαστεί πλήρως τον φιλελευθερισμό, εμφανώς ή κρυφίως), από αριστεράς έως δεξιάς , ή παραπληροφορούν εν γνώση τους ή μπουρδολογούν εν αγνοία τους. Αδυνατεί ο Μίκης, ή αδιαφορεί, να ενσκήψει, πιο σοβαρά στο φαινόμενο Χρυσή Αυγή, εφόσον τον ενοχλεί. Πολλούς τους τρομάζει αυτό που φέρνει, ίσως δικαιολογημένα, αλλά όπως φαίνεται, ελλείψει σοβαρών επιχειρημάτων και θέσεων, αδυνατούν να ανακόψουν την άνοδό της.
Η ατζέντα, κύριοι, της Χ.Α. είναι απλή και αμετάκλητα κατά του μνημονίου, κατά των λαθρομεταναστών, υπέρ του Έλληνα Εργάτη. Τί θέλει ο Έλληνας; Μήπως, ταυτίζονται οι θέσεις, του μέσου εξαθλιωμένου Έλληνα, με τις θέσεις της Χ.Α.; Μήπως η ανθελληνική και προδοτική στάση όλων των κομμάτων του κοινοβουλευτισμού, οδηγούν κατά χιλιάδες τους Έλληνες στους κόλπους της;
Τί κάνατε λοιπόν Μίκη και λοιποί σύντροφοι; Δεκαετίες τώρα είσαστε υπέρμαχοι, ή αδιάφοροι στην καλλίτερη περίπτωση, της λαθρομετανάστευσης, στο όνομα ενός ψευτοανθρωπισμού, εξαθλιώνοντας τον Έλληνα και αλλοιώνοντας την εθνολογική σύσταση της Ελλάδος.
Και τώρα το απόλυτο κακό είναι η Χ.Α.. Ακόμα να καταλάβετε ότι με αυτόν τον τρόπο που αντιδράτε, κάνετε τους ψηφοφόρους της, από απλούς αντιδρώντες με ψήφο διαμαρτυρίας, οπαδούς αμετακίνητους;
Συνεχίστε να ζείτε στον κόσμο σας κύριοι, η Χ.Α. είναι τρίτο κόμμα αυτήν την στιγμή και δεν αποκλείεται αξιωματική αντιπολίτευση. Το έχετε συνειδητοποιήσει; Το έχετε πάρει χαμπάρι ότι το επικοινωνιακό παιχνίδι του φόβου και της τρομοκρατίας, όχι μόνο δεν μειώνει τα ποσοστά της, αλλά τα αυξάνει κιόλας;

Διαβάζοντας την επιστολή έχουμε τις παρακάτω παρατηρήσεις
  •   Κατ’ αρχάς μαθαίνουμε ότι ο Μίκης είχε υποβάλει πρόταση για απαγόρευση αναβιώσεως φασιστικών και ναζιστικών κομμάτων, από το 1975, προβλέποντας... τα σημερινά γεγονότα... Δεν διαφωνούμε, αλλά γιατί, το αντιδημοκρατικό και φασιστικό επίσης κόμμα του ΚΚΕ, δεν το συμπεριέλαβε στην πρόταση απαγόρευσης;
  •  Φοβάται την έκρηξη γενικευμένης βίας και ότι οι "νεοναζί" θα χύσουν αίμα και θα θανατώσουν. Οφείλουμε να τον πληροφορήσουμε, ότι έχει χάσει κάποια επεισόδια από το τί συμβαίνει στην Ελλάδα. Αίμα έχει χυθεί και θάνατος έχει σκορπιστεί, μετά την μεταπολίτευση, από τις ακροαριστερές παρακρατικές συμμορίες, των ψευτοεπαναστατών που η «αριστερά» τους κλείνει λάγνα το μάτι. Ξεχνάμε το πιο πρόσφατο, τον Μάη του 2010, την Marfin Μίκη, όπου λαθρομετανάστες μαζί με τις εγχώριες παρακρατικές δυνάμεις, δολοφόνησαν τρεις ανθρώπους, την μία έγκυο; Αλήθεια γιατί δεν ακούσαμε κάποια δήλωση απαγόρευσης λειτουργίας των κομμάτων που υπογείως, στηρίζουν την βία και την δολοφονία; Η βία έχει έρθει Μίκη και ζει ανάμεσά μας και οι νεοναζί, όπως λές, δεν φέρνουν κάτι καινούργιο. Εκτός βεβαίως και αν το πρόβλημά μας είναι ποιός θα ασκεί την βία.
  •  Από πότε, εσύ που αντιστάθηκες κατά των εισβολέων γερμανών, κριτικάρεις αρνητικά τις επιθέσεις κατά των σημερινών εισβολέων, λαθρομεταναστών, που όχι μόνο δολοφονούν τους Έλληνες, αλλά και αποικίζουν κατά εκατομμύρια την Πατρίδα μας; Μήπως η δική σου ψευτοαριστερή ιδεολογία και των ομοϊδεατών σου, είναι που έχουν οδηγήσει πάνω από ένα εκατομμύριο Ελλήνων στους κόλπους της Χρυσής Αυγής; Μήπως ο άκρατος φιλελευθερισμός, που κρυφά έχουν ασπαστεί τα ψευτοαριστερά κόμματα, που είσαι φίλα προσκείμενος (τουλάχιστον) απέναντί τους, οδηγούν τους Έλληνες στο κόμμα που δεν έχει ενδοιασμούς να μιλήσει κατά των λαθρομεταναστών και υπέρ των Ελλήνων;
Φυσικά, επί του προκειμένου και λόγω του όγκου των εισβολέων, οι τυφλές επιθέσεις κατά αυτών, δεν μπορούν να δώσουν καμμία λύση αυτού του προβλήματος. Δυστυχώς, μόνο το συντεταγμένο κράτος μπορεί να ελέγξει αυτό το φαινόμενο και δυστυχώς το κράτος είναι αυτό που το ευνοεί.
  • Στην συνέχεια Μίκη μας πληροφορείς ότι ο εμφύλιος ήταν, βασικά, αποτέλεσμα της προστασίας των αστικών κομμάτων, σε κάποιους παρακρατικούς, που ανάγκασαν τα θύματά τους να... αυτοοργανωθούν και να αυτοπροστατευθούν. Εντάξει, τρεις λαλούν και δυο χορεύουν. Ποιός αυτοοργανώθηκε φίλε Μίκη, γιατί... αυτοξεφτιλίζεσαι;  Πια, οι Έλληνες μελετούν και ξέρουν την ιστορία, σταμάτα επιτέλους να παραποιείς τα γεγονότα, σύμφωνα με το πώς εσύ θα ήθελες να είναι. Εκτός προφανώς και αν νοιώθεις άσχημα για τις ιδεολογίες του παρελθόντος σου, που υπερασπίστηκες με πάθος, και μέσα από εξομαλύνσεις προσπαθείς να ...αυτοεξιλεωθείς.
  • Οι διεθνείς έμποροι όπλων, όπως αναφέρεις, τροφοδοτούν με όπλα τον κόσμο εδώ και δεκαετίες και μάλιστα με κάποιους από αυτούς, τους επίσημους, έκανες και καλή παρέα (βλ. Μιττεράν).

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ




«…θα πρέπει με κάθε τρόπο να κοπεί το χέρι των δολοφόνων»

Η παλιά πλην προφητική δήλωση-διαμαρτυρία του Μίκη Θεοδωράκη για το μοιραίο λάθος του να μην υπάρχει στο Σύνταγμα της Ελλάδας του 1975 άρθρο από να απαγορεύει ρητά αναβίωση των φασιστικών, ναζιστικών ιδεών, επαληθεύεται τώρα κατά τραγικό τρόπο.  Ο Μίκης Θεοδωράκης καταδικάζει απερίφραστα τη δολοφονική επίθεση κατά των μελών του ΚΚΕ, και εκφράζει τους φόβους του ότι «η απόφαση  των νεοναζί να χύσουν αίμα και να θανατώσουν, πρέπει να εκληφθεί από όλους σαν μια εκκωφαντική προειδοποίηση ότι κάποιες δυνάμεις επιδιώκουν να προσθέσουν στην πολιτική της εξαθλίωσης και την πρακτική  της γενικευμένης βίας...» Αν τη αφήσουμε, μας τονίζει,  οδηγούμαστε σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις. Διαβάστε τι μας είπε σχετικά:
  
«Όπως είπα και άλλοτε,  η απουσία από το Σύνταγμα του 1975 ενός άρθρου που θα απαγόρευε την αναβίωση των φασιστικών, ναζιστικών ιδεών, αποδεικνύεται τώρα ότι   αποτελεί θανάσιμο κίνδυνο για τη ζωή και την ασφάλεια του Ελληνικού λαού… Έκτοτε υπήρχαν ευκαιρίες,  με τις κατά καιρούς αναθεωρήσεις του Συντάγματος να διορθωθεί αυτό το λάθος. Όμως  κανένα κόμμα,  ούτε αυτά της αριστεράς δεν θέλησαν να το προτείνω. έστω και από αίσθημα αυτοσυντήρησης.  Δεν γνώριζαν τάχα  ότι σε περιπτώσεις νεκρανάστασης των βρυκολάκων της πολιτικής  βίας όπως  υπήρξαν το παρελθόν οι παρακρατικές οργανώσεις, θα είχαν σαν κύριο στόχο τους και πάλι τους οπαδούς της αριστεράς;

Οι έως τώρα επιθέσεις των νεοναζί της «Χρυσής Αυγής», κατά των μεταναστών, αποτελούσαν ως φαίνεται ένα στάδιο προθέρμανσης έως την πρόσφατη καθαρά δολοφονική επίθεση ενάντια σε μέλη μιας πολιτικής οργάνωσης όπως είναι το ΚΚΕ αποκαλύπτοντας έτσι ότι η δημιουργία των γνωστών ταγμάτων εφόδου έχει σαν ευρύτερη αποστολή την πλήρη αποσταθεροποίηση της πολιτικής και κοινωνικής μας  ζωής με την εμφάνιση της βίας και της τρομοκρατίας σαν στοιχεία ποδηγέτησης των ήδη εξαντλημένων λαϊκών μαζών από στην  εξοντωτική πολιτική της τρόικα.
Η απόφαση  των νεοναζί να χύσουν αίμα και να θανατώσουν, πρέπει να εκληφθεί από όλους σαν μια εκκωφαντική προειδοποίηση ότι κάποιες δυνάμεις επιδιώκουν να προσθέσουν στην πολιτική της εξαθλίωσης και την πρακτική  της γενικευμένης βίας που αν την αφήσουμε να συνεχιστεί  οδηγούμαστε προς μία σύρραξη που κανείς δεν μπορεί να προβλέψει με βεβαιότητα τις μορφές που μπορεί να πάρει.

Το ερώτημα όμως είναι, αν θα αντέξει ο λαός μια κορυφαία  δοκιμασία μετά τα όσα έχει υποστεί κατά τις τελευταίες δεκαετίες. Όμως από την άλλη πλευρά για πόσο καιρό ακόμα οι Έλληνες δημοκράτες θα ανέχονται αυτές τις επιθέσεις, όταν μάλιστα έχουν πάρει την μορφή που είδαμε στην επίθεσή τους στο Πέραμα;  Όπως συνέβη και άλλοτε, με τους παρακρατικούς έτσι και τώρα έχει ξεκινήσει η διάβρωση των διωκτικών αρχών γεγονός που σημαίνει ότι και πάλι ο έλληνας πολίτης θα αφεθεί απροστάτευτος στη βία των τραμπούκων. Το ίδιο φαινόμενο της διάβρωσης αρχίζει να παρατηρείται δυστυχώς έστω και σε λιγότερο βαθμό  στο κόμμα και τους οπαδούς της Δεξιάς, γεγονός εξαιρετικά ανησυχητικό, γιατί ξαναφέρνει στην επιφάνεια τα φαντάσματα της κάθετης διαίρεσης του ελληνικού λαού, δηλαδή αυτής της εθνικής μας κατάρας που τόσα δεινά προκάλεσε στο λαό μας.

 Γι αυτό θα πρέπει με κάθε τρόπο να κοπεί το χέρι των δολοφόνων. Αυτά δήλωνα και στα 1963 στη Θεσσαλονίκη πάνω από το πτώμα του Γρηγόρη  Λαμπράκη. Όμως η πολιτική εξουσία εκείνης της εποχής, ήταν κουφή σε τέτοιες φωνές . Και σε λίγο βρεθήκαμε όλοι, αριστεροί, κεντρώοι, δεξιοί, στις φυλακές της Χούντας.
Όμως πολύ χειρότερη ήταν η κατάσταση στην περίοδο του 1945, όχι μόνο με την ανοχή αλλά και την συνενοχή των αστικών κομμάτων  μπροστά στα εγκλήματα των τότε παρακρατικών. 
Όχι μόνο  δεν τους έκοψαν το χέρι αλλά αντίθετα το προφύλαξαν και το εξόπλισαν Αυτό είχε σαν συνέπεια να αναγκάσει τα θύματα να αυτοοργανωθούν για  να αυτοπροστατευθούν. Έτσι οδηγηθήκαμε στον εμφύλιο.

Αυτά τα δυο παραδείγματα, ο εμφύλιος και η δικτατορία θα πρέπει να μελετήσουν σήμερα προσεκτικά όλοι οι Έλληνες, λαός, κυβέρνηση, κόμματα, συνδικάτα. Και θα πρέπει να ξέρουν επίσης ότι ζούμε σε μια περίοδο που μας κυβερνούν οι διεθνείς έμποροι όπλων.
Βλέπουμε πόση ταχύτητα  στην Αφρική,  στο Ιράκ, στη Συρία, στην Αίγυπτο, οι άοπλοι διαδηλωτές,  μεταβάλλονται σε αντάρτες εξοπλισμένοι με όλα τα υπερσύγχρονα όπλα.

Και να μη ξεχνάμε ότι το ένστικτο της αυτοσυντήρησης είναι το πιο δυνατό σε κάθε άνθρωπο.

 Κι ας είναι όλοι βέβαιοι ότι από εδώ και πέρα δεν θα υπάρξει κανένας έλληνας πολίτης που να είναι διατεθειμένος να οδηγηθεί  σαν πρόβατο στη σφαγή και μάλιστα με ρόπαλο με καρφιά, το νέο αγκυλωτό σταυρό των ελληνικών ΕS ΕS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου