17 Αυγούστου 2019

Vice Media: Εξασφάλισε χρηματοδότηση 250 εκατ. δολ. από Σόρος και άλλους επενδυτές

Η Vice Media ανακοίνωσε ότι εξασφάλισε κεφάλαια ύψους 250 εκατ. δολαρίων από την έκδοση ομολόγων, με αρκετούς επενδυτές να στηρίζουν την εταιρεία των μέσων ενημέρωσης, μεταξύ των οποίων και ο Τζορτζ Σόρος. 
Του κονσόρτσιουμ των επενδυτών ηγήθηκε η 23 Capital, ενώ πέραν της Soros Fund Management μετείχαν σε αυτό επίσης η Fortress Investment Group και Monroe Capital, σύμφωνα με πληροφορίες της WSJ. 
H εταιρεία προσπαθούσε εδώ και καιρό να αντλήσει πρόσθετα κεφάλαια καθώς είχε δει την ανάπτυξή της να ανακόπτεται και είχε προβεί σε συρρίκνωση του ανθρώπινου δυναμικού της κατά 15%. 
Εκπρόσωπος της Vice δήλωσε ότι το χρέος θα χρησιμοποιηθεί άμεσα για την επιτάχυνση της ανάπτυξης και την υλοποίηση του στρατηγικού οράματος της εταιρείας. 

ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ: Και δεν μπορούσε να γίνει και αλλιώς. Όποιος έχει παρακολουθήσει κάποιες από τις παραγωγές του συγκεκριμένου μέσου, θα έχει διαπιστώσει το πόσο νεοταξίτικο και ακραίων αριστερών νεοφιλελεύθερων ιδεών είναι.
Στην Ελλάδα έχουμε την "χαρά" να το παρακολουθούμε μέσω του ομίλου του ΑΝΤ1. Μάλιστα ήταν αυτό που είχε κάνει και αφιέρωμα στους "παπάδες" που φιλιόντουσαν έξω από την Μητρόπολη Αθηνών. Είχε ακολουθήσει όλη τους την πορεία, στο κέντρο της Αθήνας, με συζήτηση επί των θεμάτων τους, στην επιλογή των κατάλληλων κοστουμιών από βεστιάριο κ.λπ. κ.λπ.... Το αναζητήσαμε, αλλά δεν καταφέρουμε να βρούμε το συγκεκριμένο από το Vice. Κρίμα, γιατί τέτοιες παραγωγές δεν πρέπει να πηγαίνουν χαμένες... Ας το θυμηθούμε:

1 σχόλιο:

  1. Ελασυν-Λαγός-Συνέδριο: Αίθουσα 90 θέσεων ήταν κατάμεστη με 97 οπαδούς. https://edolio5.blogspot.com/2019/11/mr-25000-97.html?showComment=1573796989083#c4624335239281712194

    ΑπάντησηΔιαγραφή