10 Σεπτεμβρίου 2013

Οι Ελληνες εθελοντές που πολεμούν στη Συρία μαζί με τον στρατό του Άσαντ!


Είναι σκληροί εθνικοσοσιαλιστές. Δεν διστάζουν να σηκώσουν τα όπλα για να υπερασπιστούν το αξιακό σύστημα και την ιδεολογία τους. Αρθρογραφούν, παρεμβαίνουν στα δημόσια ζητήματα και οργανώνουν ακτιβιστικές ενέργειες μέσω του ιστολογίου «Μαύρος Κρίνος», το οποίο βρίσκεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://mavroskrinos.blogspot.gr/. Μία από αυτές ήταν το «λούσιμο» (με ένα ποτήρι αναψυκτικού) του Βαγγέλη Βενιζέλου στο Παρίσι από «Ελληνα αυτόνομο συναγωνιστή» (όπως αποκαλείται από το ιστολόγιο), στις 15 Ιουνίου. Στη Συρία ο «Μαύρος Κρίνος» δεν παρεμβαίνει μόνο με λόγια. Ούτε με αναψυκτικά. Εκεί βρίσκονται ένοπλοι... ανταποκριτές του.
Μια διμοιρία Ελλήνων εθελοντών που πολεμούν στο πλευρό της συριακής κυβέρνησης και του Bashar al-Assad. Η «δημοκρατία» επικοινώνησε με το μέλος της συντακτικής ομάδας του «Μαύρου Κρίνου» Σταύρο Λιμποβίση και πήρε ενδιαφέρουσες απαντήσεις στις ερωτήσεις για τον ρόλο των Ελλήνων μαχητών στη σύγκρουση που λαμβάνει χώρα στη Συρία.

Ερ.: Ποια συλλογικότητα εκπροσωπείτε; Ποιος ο ρόλος σας στη δημιουργία σώματος Ελλήνων εθελοντών που πολεμούν στην πλευρά του Ασαντ;
Απ.: Ο «Μαύρος Κρίνος» είναι μια συλλογικότητα Ελλήνων εθνικοσοσιαλιστών με αυτόνομη δομή και παρουσία. Είμαστε σε επαφή με τους Σύριους συναγωνιστές εδώ και χρόνια και αυτό έπαιξε σημαντικό ρόλο στο να υπάρχουν σήμερα στο πλευρό του συριακού λαού μαχητές ελληνικής καταγωγής.

Ερ.: Πόσοι Ελληνες υπολογίζετε ότι βρίσκονται αυτήν τη στιγμή εκεί; Τα κίνητρά τους είναι ιδεολογικά μόνο ή πρόκειται για μισθοφόρους;
Απ.: Οταν νιώθεις βαθιά μέσα σου το μήνυμα της καταγωγής και πράττεις σύμφωνα με τις ιδεολογικές σου αρχές, είναι αδύνατον να γοητευθείς από τα τραπεζογραμμάτια. Ετσι λοιπόν ο μόνος λόγος για να υπερασπιστεί σήμερα κάποιος τα εδάφη μιας φίλης χώρας δεν είναι άλλος από τη συνειδητοποίηση της αλληλεγγύης μεταξύ των εθνών που παλεύουν από κοινού τον προαιώνιο εχθρό. Οι Ελληνες εθελοντές υπολογίζεται ότι φτάνουν το επίπεδο διμοιρίας.

Ερ.: Ποιο είναι το κοινωνικό και επαγγελματικό προφίλ τους; Εχουν πείρα από άλλες ένοπλες συγκρούσεις (Ιράκ, Κόσοβο, Αφγανιστάν);
Απ.: Πολιτικοί στρατιώτες και μέλη της ελληνικής εργατικής τάξης που απορρίπτουν ξεκάθαρα τις γνωστές κομματικές στάνες, ενώ αντιλαμβάνονται πλήρως τα σχέδια των διεθνών εξουσιαστών και των παγκόσμιων τοκογλύφων. Δεν έχουν εμπλακεί σε άλλες ένοπλες συγκρούσεις των τελευταίων χρόνων.

Ερ.: Γνωρίζετε σε ποιες μάχες έχουν εμπλακεί και αν υπάρχουν απώλειες από την ελληνική πλευρά;
Απ.: Από το 2011, που ξεκίνησε να υφαίνεται ο καπιταλιστικός ιστός γύρω από το σώμα της υπερήφανης Συρίας, άρχισαν να κατατάσσονται μαζικά στις ένοπλες δυνάμεις και πολιτοφυλακές της χώρας αυτής σύντροφοι ευρωπαϊκής καταγωγής, ανάμεσά τους λοιπόν και Ελληνες. Εχουν λάβει μέρος σε όλες τις σημαντικές μάχες στις νότιες και δυτικές περιοχές της Συρίας τα τελευταία δύο χρόνια, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί κάποια απώλεια. Δεν είναι τυχαίο ότι μετά την ηρωική Hezbollah στη βαρυσήμαντη μάχη που δόθηκε γύρω και μέσα από την πόλη al-Qusayr τις εντυπώσεις κέρδισαν οι μαχητές από την Ελλάδα.

Ερ.: Ο ντόπιος πληθυσμός πώς τους αντιμετωπίζει; Πώς βλέπουν γενικότερα την Ελλάδα;
Απ.: Η Συρία έχει ονομαστεί καθόλου τυχαία ως η άλλη «Μεγάλη Ελλάδα» μετά την Κάτω Ιταλία, ενώ τα συναισθήματα του απλού λαού για τους Ελληνες δεν μπορούν να περιγραφούν σε μερικές γραμμές. Σημαντικό κομμάτι του πληθυσμού άλλωστε είναι ελληνικής καταγωγής, αν και ουδείς από το διεφθαρμένο ελληνικό (;) κράτος δεν τους έχει στηρίξει όλα αυτά τα χρόνια.

Ερ.: Οι Συροορθόδοξοι, που κινδυνεύουν από τους φανατικούς ισλαμιστές, έχουν βοηθήσει στον πόλεμο εναντίον των ανταρτών;
Απ.: Η Συρία είναι ένα μωσαϊκό εθνοτήτων και θρησκειών που προστάτεψε αποτελεσματικά όλα αυτά τα χρόνια το κόμμα Baath, η ηγεσία του Hafez al-Assad αλλά και στη συνέχεια ο πρόεδρος Bashar al-Assad. Η πλειοψηφία του λαού -σύμφωνα ακόμα και με αναφορές των δυτικών κυβερνήσεων- στηρίζει το καθεστώς και απορρίπτει πλήρως τα σχέδια των αιμοδιψών ιμπεριαλιστών που θέλουν να μετατρέψουν τη χώρα σε πορνείο του καπιταλισμού και αγορά των Starbucks και των McDonald's. Οι Σύριοι ορθόδοξοι πολεμούν στην πρώτη γραμμή για μια ελεύθερη και εθνικιστική Συρία και μάλιστα διακρίνονται για τις ηρωικές τους αντεπιθέσεις απέναντι στα τοξικοεξαρτημένα στίφη των μισθοφόρων Σαλαφιστών της al-Qaeda.

Ερ.: Για ποιον λόγο νομίζετε ότι συμβαίνει αυτό που βλέπουμε στη Συρία; Τι θεωρείτε ότι πρόκειται να γίνει τελικά εκεί;
Απ.: Είναι άλλο ένα αιματηρό επεισόδιο στην κλιμακούμενη παγκόσμια δικτατορία της αμερικανοσιωνιστικής πολεμικής μηχανής μετά την κατάρρευση της ΕΣΣΔ, και πιθανότατα θα αποτελέσει την πρώτη γεωπολιτική της ήττα μετά τον πόλεμο του Βιετνάμ. Πέρα από την προστασία του κράτους δολοφόνου που ακούει στο όνομα Ισραήλ, η εκμετάλλευση πλουτοπαραγωγικών πηγών της περιοχής καθώς και το αβυσσαλέο μίσος των εμίρηδων του Κόλπου είναι κάποιοι ακόμα λόγοι που οδήγησαν στη συριακή κρίση. Ο συριακός λαός θα νικήσει διότι υπερασπίζεται την πατρίδα και την αλήθεια!

Ερ.: Στις ομάδες των εθελοντών (ή μισθοφόρων) περιλαμβάνονται αρκετοί Ευρωπαίοι. Πόσοι είναι περίπου; Προέρχονται κυρίως από εθνικιστικές ή ακροδεξιές ομάδες και κόμματα;
Απ.: Παραμένει άγνωστος ο ακριβής αριθμός, ενώ να σημειωθεί ότι πρόσφατα χιλιάδες Ρώσοι, Ουκρανοί και Πολωνοί δήλωσαν έτοιμοι να πολεμήσουν στο πλευρό του «Λιονταριού της Συρίας», που δεν είναι άλλος από τον Bashar al-Assad. Δεν υιοθετούμε την έννοια «ακροδεξιοί» για τα εν λόγω άτομα, αφού η «αστική ακροδεξιά» ιστορικά δεν έχει καμιά σχέση με τις εθνικοεπαναστατικές ιδέες. Κάποιοι Ευρωπαίοι πράγματι συμμετέχουν σε κόμματα, ενώ άλλοι στηρίζουν διάφορες κινήσεις της λεγόμενης ευρωπαϊκής «Εθνικιστικής Αυτονομίας».


«Εκτελούνται σαδιστικά άμαχοι και βιάζονται γυναικόπαιδα»

Ερ.: Αμερικανοί εθελοντές στο πλευρό του Ασαντ υπάρχουν;
Απ.: Δεν γνωρίζουμε αν υπάρχουν πολίτες των ΗΠΑ στο πλευρό του εθνικιστικού στρατού, σίγουρα όμως στην άλλη πλευρά, δηλαδή αυτών των κανίβαλων μαχητών του λεγόμενου «Ελεύθερου Συριακού Στρατού», συμμετέχουν Αμερικανοί. Στις συγκρούσεις του al-Qusayr στις σορούς ανταρτών βρέθηκαν ταυτότητες και διαβατήρια συμπατριωτών του Μπαράκ Ομπάμα, που τόσο θαυμάζει η κυρία Ρένα Δούρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Ερ.: Απ' όλα όσα έχετε ακούσει ότι έχουν γίνει στη Συρία, τι είναι αυτό που σας έχει κάνει μεγαλύτερη εντύπωση; Εχουν συμβεί σφαγές που δεν έχουν δείξει τα δυτικά ΜΜΕ;
Απ.: Το δράμα του συριακού λαού θυμίζει τον Γολγοθά των Κορεατών, Βιετναμέζων, Ιρακινών και Σέρβων πολιτών που θρήνησαν τις προηγούμενες δεκαετίες τους δικούς τους ανθρώπους εξαιτίας της Wall Street και των «γερακιών» της εξωτερικής αμερικανοσιωνιστικής πολιτικής. Πολύ μεγάλη εντύπωση προκαλεί η πλήρης σιωπή της Ορθοδόξου Εκκλησίας του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, καθώς και του Πατριάρχη Βαρθολομαίου απέναντι στις καθημερινές εκκλήσεις των ορθοδόξων της Συρίας για βοήθεια. Εκτελούνται με σαδιστικό τρόπο άμαχοι και αιχμάλωτοι, βιάζονται γυναίκες και παιδιά, καίγονται χωριά και πόλεις μόνο και μόνο επειδή δεν δέχονται την επιβολή της Σαρίας και τις επιταγές των μισθοφόρων του Κατάρ και της Σαουδικής Αραβίας, για όλα αυτά δεν υπάρχει καμιά ενημέρωση σε κανένα κανάλι ή ραδιόφωνο.

Ερ.: Ποια νομίζετε ότι είναι η μοίρα των απαχθέντων Συροορθόδοξων μητροπολιτών;
Απ.: Θεωρούμε δύσκολο να έχουν σωθεί από την ανεξέλεγκτη μανία των μισθοφόρων, τα κατευθυνόμενα ΜΜΕ αποκρύπτουν φυσικά το οδυνηρό τέλος για να μην υπάρξουν αντιδράσεις από τις θρησκευτικές κοινότητες και παράλληλα εκτεθούν οι χρηματοδότες και εκτελεστές του σχεδίου για την ευρύτερη ανάφλεξη της Μέσης Ανατολής.
Καλούμε όλους όσοι δεν φοράνε παρωπίδες να στηρίξουν με όποιο μέσο μπορούν τις πατριωτικές δυνάμεις της Συρίας και να κατανοήσουν ότι πρέπει να είναι έτοιμοι για την επερχόμενη «καταιγίδα» που σχεδιάζει η σιωνιστική κατοχική κυβέρνηση και στην πατρίδα μας.

Παναγιώτης Λιάκος
"δημοκρατία"

ΠΗΓΗ: http://infognomonpolitics.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου