7 Μαΐου 2010

ΓΟΥΔΙ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ;

07/05/2010

Η κάτωθι επιστολή απεστάλη στους Ακομμάτιστους Ελληνες Πολίτες από τον Σπύρο Σταματόπουλο, Συνταγματάρχη Πεζικού ε.α., και με χαρά την δημοσιεύουμε.

"Γουδί θα υπάρξει;
 Αγαπητοί φίλοι, τους τελευταίους μήνες ζούμε όλοι και το έχουμε νοιώσει, με τον χειρότερο τρόπο δυστυχώς, την οικονομική κρίση. Επιλογές εύκολες ας μη γελιόμαστε δεν υπάρχουν, ο δρόμος θα είναι δύσκολος. Η μοναδική λύση η ανάπτυξη έχει αποκλεισθεί για την Ελλάδα. Θα μπορούσε ο τουρισμός και η ναυτιλία να δώσουν μια ώθηση στην Ελληνική οικονομία μακροπρόθεσμα πάντοτε, όμως πως; Τα δύο αυτά υπουργεία φρόντισαν να τα καταργήσουν, στην ουσία, συγχωνεύοντάς τα με άλλα.

Παγώνοντας τους μισθούς, παγώνουμε την αγορά. Αυξάνοντας τους φόρους στη μεσαία τάξη μειώνουμε την αγοραστική της δύναμη και βαθαίνουμε την ύφεση. Αναπόφευκτα θα επέλθει η κατάρρευση. Ακούσαμε για τις θυσίες που πρέπει να γίνουν από εμάς! Εκείνο το οποίο δεν ακούσαμε είναι το ποιοι ευθύνονται! Να μας εξηγηθεί γιατί ενώ πληρώναμε τις εισφορές στα ασφαλιστικά ταμεία μας αυτά σήμερα αδυνατούν να δώσουν τις συντάξεις. Γιατί ενώ πέρασαν εποχές «χρυσές» με εισροή κεφαλαίων από την Ευρωπαϊκή Ένωση δεν έγινε τίποτα προς την κατεύθυνση της ανάπτυξης.

Όσοι διετέλεσαν πρωθυπουργοί και υπουργοί οικονομικών δεν φέρουν καμία ευθύνη; Γουδί δεν υπάρχει για κανέναν; Μητσοτάκης, Σημίτης, Καραμανλής (από τους ζώντες πρωθυπουργούς) δεν φέρουν ευθύνες; Οι υπουργοί οικονομικών Αδριανόπουλος, Παπαντωνίου, Αλ.Παπαδόπουλος, Χριστοδουλάκης, Αλογοσκούφης, Δούκας, Ρεγκούζας, Παπαθανασίου και άλλοι τους οποίους ξεχνώ; Δεν μπορεί η χώρα να έχει χρεοκοπήσει και κανείς να μην ευθύνεται! Ο κύκλος των κυβερνήσεων της μεταπολίτευσης κλείνει. Μία μεταπολίτευση η οποία ξεκίνησε με το ξεπούλημα της Κύπρου θα κλείσει με το ξεπούλημα της Ελλάδος; Δίκη των έξι, δεκαέξι, είκοσι έξι θα υπάρξει; Ο νόμος περί ευθύνης υπουργών και βουλευτικής ασυλίας γιατί δεν αλλάζει; Γιατί να μην δικάζονται οι πολιτικοί όπως όλοι εμείς από την δικαιοσύνη;

Ως στρατιωτικός γνώριζα ότι έφερα ευθύνη για παν ότι πράξω ή παραλείψω να πράξω. Αυτοί δεν έπραξαν, δεν παρέλειψαν να πράξουν; Ας δικαστούν τουλάχιστον για τα «εγκλήματα» που έπραξαν εις βάρος της Ελλάδας.


Σπύρος Σταματόπουλος


Σχης (ΠΖ) ε.α."

1 σχόλιο: