19 Μαΐου 2010

Στεφάνι στον (ΣΦΑΓΕΑ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ) Κεμάλ ως «ένδειξη καλής θελήσεως»!!!

19/05/2010

(Από την εφημερίδα Ελεύθερη Ώρα)

Στεφάνι στον Κεμάλ ως «ένδειξη καλής θελήσεως»!!!

Μας τηλεφώνησε «ψαγμένος» αναγνώστης και μας επισήμανε τα εξής για το γεγονός ότι δεν κατέθεσε στεφάνι ο Ερντογάν στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη: Σύμφωνα με το εθιμοτυπικό του ΥΠΕΞ στεφάνι καταθέτουν οι Αρχηγοί κρατών – ήτοι οι Πρόεδροι της Δημοκρατίας - και ο Ερντογάν ως Πρωθυπουργός δεν είναι αρχηγός κράτους.

Επίσης ο Ταγίπ μπορεί να επικαλεστεί μέχρι και ότι πραγματοποίησε «επίσκεψη εργασίας» – έστω και με τη σύζυγο και το μισό υπουργικό συμβούλιο αγκαζέ – και όχι «επίσημη επίσκεψη».

Αυτό όμως που είναι ακατανόητο είναι γιατί ο Γιώργος Παπανδρέου ως υπουργός Εξωτερικών του Σημίτη και ο Κώστας Καραμανλής ως Πρωθυπουργός κατέθεσαν στεφάνι στο μνημείο του Κεμάλ Ατατούρκ κατά την επίσκεψή τους στην Τουρκία;

Και εδώ χωράει μόνο μια απάντηση: Το έκαναν με δική τους πρωτοβουλία ως ένδειξη καλής θελήσεως!!! Και αυτό είναι ό,τι χειρότερο για την ελληνική εξωτερική πολιτική…

ΠΗΓΗ:
http://www.elora.gr/portal/index.php?option=com_content&view=article&id=2218:----l--r&catid=7:--&Itemid=2

1 σχόλιο:

 1. Η Διαμαντοπούλου τίμησε την γενοκτονία επιλέγοντας Κεμάλ
  Το αστείρευτο συμπλεγματισμό όσων το λυμαίνονται βγάζει στις Πανελλαδικές Εξετάσεις το Υπουργείο (μη εθνικής) Παιδείας. Οι εξεταζόμενοι στο μάθημα της Λογοτεχνίας για την εισαγωγή τους στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας, είδαν χθες, 19 Μαΐου, ημέρα μνήμης της Ποντιακής Γενοκτονίας όπυ χιλιάδες Πόντιοι σφαγιάστηκαν μετά από διαταγή του ίδιου του Κεμάλ, ένα θέμα που μύριζε Διαμαντοπούλου, Δραγώνα και Ρεπούση από χιλιόμετρο.
  Σύμφωνα με μαρτυρίες εξεταζομένων, το κείμενο, στο οποίο εκλήθησαν να εξετασθούν, λέγεται «Στου Κεμάλ το σπίτι», ανήκει στην συλλογή «Η μόνη κληρονομιά» και γράφτηκε το 1974 από τον Γιώργο Ιωάννου (1927-1985), πρόσφυγα από την Ανατολική Θράκη! Πραγματεύεται τις διαδοχικές επισκέψεις μίας τουρκάλας που είχε εγκαταλείψει την Θεσσαλονίκη με την ανταλλαγή των πληθυσμών, στο σπίτι που κατοικούσε, δίπλα ακριβώς σε αυτό που γεννήθηκε Κεμάλ, που σήμερα φιλοξενεί το τουρκικό προξενείο.
  Είναι το ίδιο σπίτι που το 1955 οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες τοποθέτησαν μιας μικρής ισχύος βόμβα και στην συνέχεια διέδωσαν πως ανατινάχθηκε από τους Έλληνες, με αποτέλεσμα την καταστροφή του Ελληνισμού της Κωνσταντινούπολης με τα γνωστά «Σεπτεμβριανά».
  Η απόλυτη σύμπνοια της «Παιδείας» με την συμφωνία «εκλειάνσεως» των ιστορικών παθών της χώρας μας από τον Κεμάλ, τους προγόνους και τους απογόνους του δεν μας εκπλήσσει. Είναι γνωστό ποια «σχολή» κάνει κουμάντο μέσα στο υπουργείο και ποιοι επιλέγουν την διδακτική ύλη. Εκείνο που μας ενοχλεί και το φωνάζουμε είναι ότι επέλεξαν τη μέρα της εξόντωσης των συμπατριωτών μας από τον αρχισφαγέα Κεμάλ για να προπαγανδίσουν στην νεολαία και τους επίδοξους επιστήμονές της, ότι υπήρξαν και Τούρκοι πρόσφυγες που αναγκάστηκαν να «συνωστισθούν» και να εγκαταλείψουν τις εστίες τους. Πρόκειται για άνευ προηγουμένου έμφαση του ραγιαδισμού, της ηττοπάθειας και του αφελληνισμού που καλλιεργούν στην νεολαία τα πιόνια της Νέας Τάξεως.
  Σύντομα βέβαια, οι απόγονοι της Τουρκάλας θα μπορούν να βλέπουν το σπίτι της γιαγιάς τους από ψηλά, αφού τα τουρκικά F-16 θα κάνουν σε λίγο παραβιάσεις στο σύνολο του ελληνικού εναερίου χώρου... Να δούμε τότε πώς θα «εκλειάνουμε» τα πάθη...

  ΑπάντησηΔιαγραφή