15 Μαΐου 2010

Τι έγινε στα συλλαλητήρια κατά του Ερντογάν και του νεο-οθωμανισμού

15/05/2010

Θα ξεκινήσω με την πικρή διαπίστωση ότι η παρουσία των ελλήνων στις διαμαρτυρίες αυτές ήταν ΘΛΙΒΕΡΗ. Δεν θα μιλήσω για την διάσπαση που υπάρχει στον πατριωτικό χώρο· άλλωστε την έχουμε συνηθίσει και θα πρέπει να πορευτούμε με αυτήν. Ευελπιστούμε βεβαίως, κάποια στιγμή, να εμφανιστεί εκείνη η δύναμη, ενός ανδρός ή μίας ομάδος, που θα γίνει αποδεκτή από όλες τις πλευρές και θα ενεργοποιήσει και τον αγνό έλληνα να κατέβει στον δρόμο. Ίσως τότε να δούμε πράγματα που ούτε φανταζόμαστε.

Δύο λοιπόν ήταν οι συγκεντρώσεις που έγιναν. Μία στην πλατεία Κλαυθμώνος και η άλλη στην πλατεία Κολοκοτρώνη. Το σύνολο των συναθροιζομένων και των δύο μαζί, δεν πρέπει να υπερέβαινε τα 1200 άτομα.
Στην πλατεία Κλαυθμώνος έγιναν κάποια μικροεπεισόδια, πέσανε και κάποια δακρυγόνα και στο τέλος ανάγκασαν το συγκεντρωμένο πλήθος, μετά από μιάμιση ώρα να αποχωρήσει. Την ίδια ώρα οι συγκεντρωθέντες στην πλατεία Κολοκοτρώνη ξεκινούσαν μικρή πορεία με κατεύθυνση την πλατεία Ομονοίας, όπου και διαλύθηκαν.

Δεν θα βγάλουμε κάποια συμπεράσματα από τα δύο αυτά συλλαλητήρια. Αυτό όμως που διαπιστώσαμε για ακόμα μία φορά είναι ότι το κρατικός μηχανισμός τάσσεται ξεκάθαρα απέναντι σε οτιδήποτε πατριωτικό – εθνικό – ελληνικό.
ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΠΟΛΕΜΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ
Θαρσείν Χρη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου