3 Μαΐου 2010

"ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΕ ΟΛΟΙ, ειρηνικά" - Πάνω απ' όλα Έλλην. Εύγε Άνθιμε!

03/05/2010

Απόσπασμα από το κήρυγμα του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμου Ρούσσα την Κυριακή 2 Μαΐου.

"Όταν είπα για το θέμα των λαθρομεταναστών, κι' όχι γι' αυτούς που γεννήθηκαν και σπούδασαν εδώ, άκουσα πολλά από μερικούς δήθεν προοδευτικούς. Τώρα λοιπόν τους ερωτώ: Μας λέτε επίσημα, οι υπουργοί, ότι θα βρεθούν εκτός εργασίας 250.000 Έλληνες. Που θα δουλέψουν αυτοί; Πως θα ζήσουν αυτοί; Τι θα επακολουθήσει εάν μείνουνε νηστικοί; Τι τους θέλατε τους μετανάστες; Θα βάλετε στις θέσεις τις κενές τους μετανάστες και θ' αφήσετε τους Έλληνες απ΄ έξω; Ρωτάτε τι κάνουνε και στ’ άλλα κράτη. Εμείς είμαστε πια όλοι αυτοί οι ανοιχτόκαρδοι που θα βλάψουμε τον λαό μας και την πατρίδα μας τάχα από τέτοια συναισθήματα. Εξεπληρώσαμε την αποστολή της αγάπης σε όλους τους μετανάστες και πρώτη η εκκλησία.

Αλλά το να τους κάνουμε Έλληνες πολίτες, σημαίνει ότι... πόσοι είναι που παν να γίνουν; 300-400.000 αγαπητοί μου. Ποιός θα βρει δουλειά στην Ελλάδα, και τι θα γίνει; Θα μείνουν αυτοί και θα φύγουν πάλι οι Έλληνες για την Γερμανία και για την Αμερική και την Αυστραλία, για να βρούνε δουλειά. Το έγραψαν χθες τα Αθηναϊκά φύλλα, οι εφημερίδες. Υπάρχει μία τάσις επιστήμονες λαμπροί, νέοι, να φύγουν... πως θα ζήσουν εδώ; (...)

Να αναλάβει ο καθένας μας την ευθύνη του (...)

Να ρυθμίσει (ο ΓΑΠ) το θέμα αυτό και να πει εις την κα υφυπουργό εξωτερικών την κα Τζάκρη, να της πει ότι «σταμάτα αυτό το θέμα». Από ‘δω έφυγε η πρόταση, της υπεδείχθη βέβαια της κας, και έκανε πρόταση σε αρμόδιο γραφείο στις Βρυξέλλες για το πως θα ‘ρθούν 50.000 σκοπιανοί στην Μακεδονία! ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΕ ΟΛΟΙ, ειρηνικά όμως".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου