31 Μαΐου 2010

Εξαρθρώθηκε σπείρα 69 Ρουμάνων πορτοφολάδων

a

Περισσότερες από 250 κλοπές πορτοφολιών κυρίως στους σταθμούς του ΗΣΑΠ στην Βικτώρια και την Ομόνοια είχε διαπράξει σπείρα η οποία εξαρθρώθηκε από την Ασφάλεια Αθηνών.

Συνελήφθησαν 69 Ρουμάνοι, ένας Ελληνας, ο οποίος εργαζόταν ως υπάλληλος σεκιούριτι στον σταθμό της Βικτώριας και τρεις Βούλγαροι.

Η σπείρα δρούσε τους τελευταίους τρεις μήνες και τα μέλη της εντοπίστηκαν απο τις κάμερες των σταθμών.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι αλλοδαποί μετέβαιναν σε ομάδες των 8-10 ατόμων κάθε μέρα στους σταθμούς του ΗΣΑΠ και του Μετρό, όπου εντόπιζαν πολίτες, τους παρακολουθούσαν και μέσα στους συρμούς τους άρπαζαν τα πορτοφόλια.

Στη συνέχεια, πάντοτε, επέστρεφαν στην πλατεία Βικτωρίας όπου πετούσαν σε κάδο απορριμμάτων τα κλεμμένα πορτοφόλια, αφού βέβαια είχαν πάρει το περιεχόμενό τους.

Οι αστυνομικοί, με διάταξη του αρμόδιου εισαγγελέα, ο οποίος έδωσε την άδεια επί είκοσι μέρες έπαιρναν φωτογραφίες και βιντεοσκοπούσαν τις κινήσεις των πορτοφολάδων τα πρόσωπα των οποίων προκύπτουν από το συγκεκριμένο οπτικό υλικό, καθώς και οι σχέσεις τους και κινήσεις τους στην πλατεία Βικτωρίας.

Στον κάδο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 45 πορτοφόλια, ενώ στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ξυραφάκια, πτυσσόμενα στιλέτα, μαχαίρια και πολλά πορτοφόλια που ακόμα δεν έχει εξακριβωθεί από ποιούς τα άρπαξαν.

Ολοι οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα και παραπέμφθηκαν να απολογηθούν στον ανακριτή.


ΠΗΓΗ: http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11424&subid=2&pubid=13440946

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου