14 Ιουνίου 2013

Συνθήματα των εργαζομένων της ΕΡΤ για.... Βελουχιώτη και ΕΑΜ - ΕΛΑΣ...!



Κάναμε ένα ταξίδι... στον χρόνο. Σε κάποια στιγμή, αν τα ρούχα και το έγχρωμο δεν μου απεδείκνυαν τον πραγματικό χρόνο, θα πίστευα ότι βλέπω ντοκιμαντέρ της μετακατοχικής Ελλάδος.
Αλλά με κάθε ψυχραιμία και λογική θα ήθελα να αναλύσω αυτά τα συνθήματα. Πόσο αληθινά είναι και τί σχέση έχουν με τα γεγονότα της ΕΡΤ;
  •  Ξεκινάμε από το τέλος. Τί σχέση έχουν αυτά τα συνθήματα με την ΕΡΤ;

Άσχετο – άσχετο – άσχετο. Φαντάζομαι ότι ακόμη και στις πιο σκληροπυρηνικές εκδηλώσεις του ΚΚΕ, δεν θα ακούγονται τέτοια πράγματα και φυσικά καμμία σχέση δεν έχουν με την υπόθεση που πήγαν εκεί να υπερασπιστούν, τα μαντρόσκυλα του ΠΑΜΕ (προφανώς) και άλλες «δημοκρατικές» δυνάμεις. Προφανώς κάθε εχέφρων άνθρωπος δεν μπορεί να διαφωνήσει με αυτό.
Αυτό όμως αποδεικνύει κάτι που ήταν πασίδηλο και το έχουμε αναφέρει κι εμείς εξ αρχής. Η ΕΡΤ έχει γίνει το άντρο και ο βασικός μηχανισμός προπαγάνδας των αριστεριστών. Για τους συγκεντρωμένους λοιπόν, βολεμένους επαναστάτες, και πεπλανημένα πρόβατα της ψευτοϊδεολογίας τους, τέτοια συνθήματα είναι πολύ λογικό να ακούγονται.
  •  Το σύνθημα «Λαέ θυμήσου, το χώμα που πατάς... λευτέρωσε ο Άρης και το ΕΑΜ-ΕΛΑΣ» πόσο αληθινό είναι;

Βασικά δεν μπορεί κάποιος να πει αν είναι αλήθεια ή ψέματα, πρόκειται για... παραληρηματική ψυχασθένεια. Από πού και ως πού ο Άρης και το ΕΑΜ-ΕΛΑΣ, απελευθέρωσαν την Ελλάδα;
Σίγουρα αποτέλεσαν το κύριο σώμα αντάρτικου στα βουνά, αφού πρώτα (ως γνήσιοι προδότες του εθνικού αγώνα) εξολόθρευσαν τα περισσότερα ανεξάρτητα σώματα αντάρτικου που ξεχυθήκαν στα βουνά. Όμως από πού και ως που απελευθέρωσαν την Πατρίδα μας;
Οι Γερμανοί απλώς... αποχώρησαν. Μάλιστα όχι μόνο δεν τους πολέμησαν κατά την αποχώρησή τους, αλλά συνθηκολόγησαν κιόλας μαζί τους με αντάλλαγμα οπλισμό.
Οι Γερμανοί λοιπόν απλώς... αποχώρησαν. Και ο λόγος φυσικά δεν ήταν το ΕΑΜ-ΕΛΑΣ, αλλά η κατάρρευση του ανατολικού μετώπου και η μαζική επίθεση των συμμάχων που ανάγκασαν τους γερμανούς να υποχωρήσουν, τώρα πια, αμυνόμενοι, για την δική τους πατρίδα. 

Πραγματικά πρέπει, πριν τους αμολήσουν στους δρόμους, να τους κάνουν λοβοτομή. Δεν εξηγείται διαφορετικά, δυστυχώς.

3 σχόλια:

  1. Εως και αντίπαλοι του ΕΑΜ Βρετανοί σύνδεσμοι, όπως ο ιδιαίτερος εχθρικός J.Stevens σε αναφορά του το καλοκαίρι του 1943 σημείωνε χαρακτηριστικά οτι στο ελληνικό έδαφος υπήρχαν δυο ξεχωριστές χώρες, η κατεχόμενη και η Ελεύθερη Ελλαδα.
    Μεταξύ τους υπήρχαν κανονικά σύνορα ,όπου όφειλες να επιδείξεις διαπιστευτήρια στους αντάρτες για να μετακινηθείς στην Ελεύθερη Ελλάδα, η οποία εκτεινόταν στον κύριο κεντρικό τμήμα της Πίνδου, άλλα και σε μεγάλο τμήμα της Πελοποννήσου.
    Στην ουσία οι Γερμανοί πολυ σύντομα ασκούσαν την εξουσία τους μόνο στις μεγάλες πόλεις.
    Και ειναι πραγματικά πρωτοφανές το δεδομένο αυτο ,αν υπολογιστεί οτι σε αλλες χωρες όπως στην Γαλλια των 35.000.000 η κατοχή της δεν απαίτησε παρα λιγότερους απο 8.000 Γερμανούς στρατιώτες, την υπόλοιπη δουλειά την έκανε η γαλλική αστυνομία.
    Στην Ελλάδα δεν στάθηκαν επαρκείς οι 180.000 Γερμανοί στρατιώτες και οι περίπου 160.000 Ιταλοί για να επιβάλουν την εξουσία των κατακτητών.
    Χρειάστηκαν και οι δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας και της Χωροφυλακής , παρακρατικές οργανώσεις, ναζιστικά μορφώματα ομάδων κρούσης, ακόμα και εθνοτοπικες ομάδες εξουσίας , όπως οι Πόντιοι οπλαρχηγοί και οι ‘’ λεγεωνάριοι ‘’ της Πίνδου για να αναπαραχθει η κατοχική εξουσία.
    Κυρίως όμως τα τάγματα Ασφάλειας από τα μεσα του 1943 και μετά με τους περίπου 17.000 άνδρες τους.
    Και οτι ανάμεσα στα 7.500.000 που βρεθήκαν στην Γερμανία ως επιστρατευμένοι ξενοι εργάτες υπήρχε ενας αριθμός 12.000 μόνο Ελλήνων, αφού η Αντίσταση ματαίωσε την επιδίωξη των Γερμανών να εξασφαλίσουν εικοσαπλάσιους.
    ---------------------------------------------------

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ......TO ΕΛΛΑΣ εκτός των άλλων είχε πληροφορίες οτι οι Γερμανοί είχαν στησει πολυβόλα στον Λυκαβηττό προκείμενου να ισοπεδώσουν το Παγκρατι, το οποίο θεωρούσαν ορμητήριο....

    ........Τελικα ο Felmy πραγματι κηρυξε ανοχυρωτη πολη την Αθηνα αλλα στον Πειραια ανατιναξαν το εργοστασιο ηλεκτρισμου στις 12-13 Οκτωμβριου 1944.......

    ....Στην Θεσσαλονίκη απεφευχθη η καταστροφή της πόλης γιατι ο ΕΛΛΑΣ μέσο του ταγματάρχη G.Eckert επικεφαλής των Γερμανών αντιφασιστών , εξασφαλισε μια ρητη συμφωνια με τις αποχωρούσες γερμανικές δυνάμεις.........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τα παραπάνω σχόλια μας έδωσαν το ερέθισμα για να γράψουμε ένα άρθρο σχετικά το ΕΑΜ-ΕΛΑΣ και το ΚΚΕ http://akommatistoi.blogspot.gr/2013/06/blog-post_18.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή