14 Ιουνίου 2013

ΕΡΤ: Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί!

Είναι γεγονός ότι η ΕΡΤ δεν λειτουργούσε ορθολογικά. Υπήρχε αδιαφάνεια, ρουσφέτια, κομματικές παρεμβάσεις και αυξημένα κόστη λειτουργίας. Είναι όμως επίσης γεγονός ότι:
  • Αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτή την κατάσταση είναι οι πολιτικοί, οι οποίοι δημιούργησαν και συντήρησαν για πολλά χρόνια μία στρεβλή κατάσταση, γιατί βόλευε τόσο τις πελατειακές τους σχέσεις, όσο και την προσωπική τους προβολή.
  • Προβάλλεται η δήθεν εξυγίανση του Ελληνικού Δημοσίου – μίλησε ο υπουργός για θύλακες αδιαφάνειας και απίστευτης σπατάλης – από τους δημιουργούς της διαπλοκής και της διαφθοράς. Όμως δεν μπορούν να εξυγιάνουν έναν Οργανισμό οι δημιουργοί της αρρώστιας. Με την κίνηση αυτή στοχεύουν να στείλουν ένα δυναμικό μήνυμα εξουσίας στον Ελληνικό λαό, τονίζοντας ότι τα μέτρα (και αυτά που θα ακολουθήσουν) θα περάσουν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.
  • Αν ήθελαν πράγματι την εξυγίανση, μπορούσαν να βρουν έναν άλλο τρόπο, να προηγηθεί για παράδειγμα ένα νομοθετικό πλαίσιο αναμόρφωσης της ΕΡΤ και με βάση τις πραγματικές ανάγκες λειτουργίας της, να διοχετευθεί αλλού το πλεονάζον προσωπικό, με διαφανείς, αξιοκρατικές διαδικασίες.
  • Είναι αδιανόητο να μείνει χωρίς Δημόσια Τηλεόραση η Ελλάδα. Είναι εθνικά επιζήμιο αφού η ΕΡΤ εκπέμπει σε ολόκληρη την Πατρίδα μας, αλλά και στο εξωτερικό, όπου υπάρχει Ελληνισμός και βοηθά με τις εκπομπές της στη διατήρηση της Εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης των απανταχού Ελλήνων. Ας σημειωθεί επιπλέον ότι τα ιδιωτικά κανάλια λειτουργούν χωρίς άδεια λειτουργίας και χωρίς νομοθετικό πλαίσιο λειτουργίας. Είναι ουσιαστικά παράνομα, πράγμα που συντηρείται από το πολιτικό σύστημα χρόνια τώρα για ευνόητους λόγους.
 Ας προβληματιστούμε μήπως η άγαρμπη αυτή κίνηση έγινε για να πυροδοτήσει πολλαπλές εξελίξεις...
Έλληνες πολίτες, ήδη έχουν έρθει πολλά δεινά στην Πατρίδα μας κι έρχονται κι άλλα όσο δεν αποτινάσσουμε συλλήβδην το πολιτικό καρκίνωμα της Ελλάδος.
Σας καλούμε στον αγώνα μας, ώστε όλοι μαζί να πάρουμε πίσω την Πατρίδα μας!

Ο Πρόεδρος της "ΚΟΙΝΩΝΙΑ"
Μιχαήλ Ηλιάδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου