18 Ιουνίου 2013

ΕΑΜ-ΕΛΑΣ-ΚΚΕ Ψέματα-Βία-Προδοσία

Με την ελληνική σημαία ψηλά και να κραυγάζουν για δημοκρατία, για να παρασύρουν τον λαό. Ψεύτες και προδότες 
Αφορμή αυτού του άρθρου στάθηκαν σχόλια από την ανάρτησή μας Συνθήματα των εργαζομένων της ΕΡΤ για.... Βελουχιώτη και ΕΑΜ - ΕΛΑΣ...!

Και οτι ανάμεσα στα 7.500.000 που βρεθήκαν στην Γερμανία ως επιστρατευμένοι ξενοι εργάτες υπήρχε ενας αριθμός 12.000 μόνο Ελλήνων, αφού η Αντίσταση ματαίωσε την επιδίωξη των Γερμανών να εξασφαλίσουν εικοσαπλάσιους.
Μεγάλο ψέμα και παραπληροφόρηση:
1) Κατ' αρχάς προτίμησαν εργάτες από τις όμορες, σε αυτούς, χώρες. Και ήδη τους είχαν επιστρατεύσει πριν μπουν στην Ελλάδα...
2) Αλλά γιατί ο ΕΛΑΣ δεν εμπόδισε τους Γερμανούς να στείλουν τους εβραίους (κυρίως της Θεσσαλονίκης), σε στρατόπεδα συγκεντρώσεως; Υπολογιζόντουσαν  γύρω στους 50.000, από τους οποίους σχεδόν όλοι εστάλησαν στο Άουσβιτς. Μήπως ήταν αντισιωνιστές; Ή μήπως δεν προλάβαιναν; Ένα χρόνο σχεδόν το προετοίμαζαν, από το καλοκαίρι του 1942 έως το 1943. Ή μήπως ήταν κωλοεβραίοι και δεν μας ένοιαζε;
3) Οι κακουχίες και ο πόλεμος είχαν εξολοθρεύσει το 10% του πληθυσμού μας. Σε αναλογίες πληθυσμών, είχαμε τις περισσότερες απώλειες, τουλάχιστον από όλα τα ευρωπαϊκά κράτη, συμπεριλαμβανομένης και της Σοβιετικής Ένωσης. Πόσους και ποιούς να στείλουν σαν εργάτες στην Γερμανία;
Μόλις το 1943 έγινε συζήτηση για κάποια ίσως πιο μαζική αποστολή εργατών στην Γερμανία. Οργανώθηκαν λοιπόν κάποιες απεργιακές κινητοποιήσεις στην Αθήνα, για την μη αποστολή εργατών. Όμως ποιός πιστεύει ότι, οι απεργιακές κινητοποιήσεις και κάποια διαδήλωση, που ένας θεός ξέρει πόσοι Έλληνες μπορεί να μαζεύτηκαν, εμπόδισαν τους ναζιστές να πράξουν αυτό που ήθελαν; Μήπως εστάλη και αντιπροσωπεία για να το συζητήσουν το θέμα;;;;
Αλλά ποιός, έστω και με λίγη λογική σκέψη, δεν καταλαβαίνει, ότι οι Έλληνες αγρότες και εργάτες στην Ελλάδα, για τον Άξονα δούλευαν; Τους τροφοδοτούσαμε με τα απαραίτητα πολεμοφόδια και είδη διατροφής.
4) Προφανώς και οι 12.000 που πήραν, πάρα πολύ ήταν. Πώς και δεν κατάφερε το "τιμημένο" ΚΚΕ να εμποδίσει την επιστράτευσή τους; Προφανώς αναλωνόντουσαν στο πώς θα διαλύσουν τις άλλες αντιστασιακές ομάδες.

Από την αρχή της Εθνικής Αντιστάσεως, το ΕΑΜ-ΕΛΑΣ είχε άλλα στο μυαλό του και αυτό ήταν, πώς θα μπορέσει να κυριαρχήσει στο βουνό. Πρώτα έπρεπε να εξασφαλίσει την αποκλειστικότητα της αντίστασης, εξολοθρεύοντας ή απορροφώντας άλλες αντιστασιακές ομάδες και μετά να προετοιμάσει το έδαφος για την εισβολή του μπολσεβικισμού και των Σοβιετικών Στρατευμάτων στην χώρα.
Άλλωστε  η προδοτική ηγεσία του ΚΚΕ, δεν έκανε ποτέ ΕΘΝΙΚΟ ΑΓΩΝΑ, όπως ψευδός διέδιδε και διαδίδει, έκανε ταξικό αγώνα. Ή μήπως δεν είναι έτσι; Σκοπός της δεν ήταν η απελευθέρωση των Ελλήνων από τους Γερμανούς, αλλά η κυριαρχία της στην μετέπειτα απελευθερωμένη Ελλάδα. Αν αυτοί οι Γερμανοί ήταν κομμουνιστές, θα είχε στελεχώσει με μεγάλη χαρά, αντίστοιχα τάγματα ασφαλείας.

Στο βιβλίο του Χρόνη Μίσσιου «...καλά, εσύ σκοτώθηκες νωρίς» διαβάζουμε χαρακτηριστικά, για την προδοτική ηγεσία του ΚΚΕ, την γάγγραινα του ελληνισμού;
.... Φτάνουμε, με μπάζουν σ’ ένα γραφείο, είναι τρεις αξιωματικοί. Χαιρετάω κανονικά και αναφέρομαι. Λαμβάνω την τιμήν να αναφέρω, στρατιώτης τάδε, τάδε και λοιπά. Μου λένε, ημιανάπαυση. Ανοίγω τα πόδια και στέκομαι. Ωραία, λέει αυτός, δε μου λες, αν μας επιτεθεί η Βουλγαρία, θα πας να πολεμήσεις; Λέω, κατ’ αρχήν είναι μία υποθετική ερώτηση, εν πάση περιπτώσει, αν δεν πάω, έχετε νόμους, θα με περάσετε στρατοδικείο. Ά, δέχεσαι ότι μπορεί να μας επιτεθεί η Βουλγαρία!  Που να ξέρω τί εμπλοκές μπορούν να συμβούν ανάμεσα σε δύο κράτη; Δε μου λες, παίρνει το λόγο άλλος, αν σε βάλουν στο απόσπασμα να εκτελέσεις έναν κομμουνιστή κατάσκοπο, θα πάς; Λέω, σας είπα, έχετε νόμους, όταν αρνηθώ, μπορείτε να με περάσετε στρατοδικείο. Δε μου λες, με ρωτάει ο τρίτος, είσαι κομμουνιστής; Είμαι στρατιώτης. Τί γνώμη έχεις για την ΕΔΑ; Είμαι στρατιώτης και δεν απαντώ σε πολιτικές ερωτήσεις....

Συνεχίζοντας, μιλώντας σε κάποιους φίλους του: ...Χτες τ’ απόγευμα με ξυρίσανε, με κουρέψανε και μ’ άφησαν να πλυθώ, και σήμερα από τα ξημερώματα με είχαν στο Α2 και μου έκαναν διάφορες ερωτήσεις, και εγώ τους απαντούσα ότι είμαι στρατιώτης και δεν απαντάω σε πολιτικού περιεχομένου ερωτήσεις.
Να μη στα πολυλογώ, το ψάξαμε από δω, το ψάξαμε από κει, και βγήκε το συμπέρασμα, ότι δεν άλλαξαν ταχτική, ότι δεν παίρνουν νέα μέτρα, αλλά ότι εγώ δε συμπεριφέρθηκα σύμφωνα με τη γραμμή του κόμματος. Διότι η γραμμή, την οποία δεν ήξερα, γιατί στην φυλακή δεν είχαμε ιδέα και έξω έμεινα μόνο τρεις μέρες, όπως σου είπα, ήτανε να μην υπογράψουμε τα αυτοβιογραφικά, και όταν μας ρωτάνε αν θα πολεμήσουμε όταν μας επιτεθεί η Βουλγαρία, ν’ απαντάμε ότι η «Βουλγαρία είναι σοσιαλιστική χώρα και συνεπώς δεν είναι δυνατόν να επιτεθεί εναντίον της Ελλάδος».  Αυτοί (οι αξιωματικοί), μαθημένοι να μας ακούν σαν πλάκες γραμμοφώνου να απαντάμε με τις ίδιες λέξεις και φράσεις, μπερδεύτηκαν μαζί μου. Σου λέει, εδώ κάτι συμβαίνει. Αυτός είναι διαφορετικός, ας τον ζορίσουμε λίγο να δούμε τι γίνεται. Και βέβαια την πλήρωσα την νύφη... (εννοεί ότι έπεσε σε δυσμένεια από το «τιμημένο» ΚΚΕ).

Τόσο προδότες και διαφθορείς των αγνών Ελλήνων Πατριωτών Αγωνιστών ήταν. Ποτέ δεν διεξήγαγε Εθνικό Απελευθερωτικό Αγώνα το Κόμμα του χαφιέ. Κατάφερε όμως, λόγω των συγκυριών, να εγκλωβίσει στις τάξεις του τούς Έλληνες Πατριώτες Αγωνιστές, που πόρο απείχαν από την κομμουνιστική ιδεολογία. Διαβάζουμε πάλι στο ίδιο βιβλίο:
«...Έλεγε, έλεγε ο Μανώλης: ο Μαρξισμός, ο Σοσιαλισμός, οι Αστοί, οι Προλετάριοι, το μεροκάματο, η καταπίεση... Εμείς δεν τον πιάναμε και χασμουριόμασταν, διότι τί μεροκάματο κι αρχίδια αφού κλέβαμε, κι όσο για καταπίεση, πρώτη φορά ακούγαμε τέτοια λέξη. Ο Νικόλας όμως το’ πιασε και λέει του Μανόλη, ασ’ τα, ρε, θα τους τα πω εγώ γιατί τους μπερδεύεις. Λοιπόν, ρε σεις, από δω είναι οι πλούσιοι και από κει οι φτωχοί. Είναι κανένας σας πλούσιος; Όχι, είπαμε εμείς. Έ, συνέχισε, το παιδί από δω μάς λέει, εμείς οι φτωχοί να κάνουμε ντου στους πλούσιους, να τους τα πάρουμε και να τα μοιράσουμε στα ίσα, έτσι που να μη υπάρχουνε πια φτωχοί και πλούσιοι. Έτσι δεν είναι, ρε Μανόλη; Έ, όχι ακριβώς, δηλαδή υπάρχει το πρόβλημα... Χέστ’ το ρε το πρόβλημα... Λοιπόν μάγκες είστε; Μπήκαμε.»
Έτσι εκμεταλλευόμενοι, την αμορφωσιά και τα δίκαια αιτήματα για ισονομία και ισοπολιτεία, οι προδότες αυτοί (γιατί στην χώρα που γεννήθηκαν οι μεγαλύτεροι ήρωες, φωλιάζουν και οι μεγαλύτεροι προδότες) διέφθειραν και μόλυναν την Ελληνική Φυλή. Κοντά τους βεβαίως και η αντίπαλη παράταξη, το Αμερικανοαγγλικό προτεκτοράτο. Από την μία οι πράκτορες των Σοβιετικών και από την άλλη οι πράκτορες της ΣΙΑ, σαν κοράκια κατέτρωγαν την ελληνική σάρκα.

Οι Έλληνες μαχητές του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ, ήταν λοιπόν κομμουνιστές, όταν στελέχωναν και εντάσσονταν στις τάξεις του; Εννοείται πώς ΟΧΙ. Έλληνες πατριώτες ήταν που ήθελαν να αγωνιστούν υπέρ Πατρίδος και Έθνους.
Διαβάζουμε χαρακτηριστικά στο έργο του Νικολάου Μουτούση (βασανισθείς από τον Άρη Βελουχιώτη και αντικομμουνιστής) «και διηγώντας τα να κλαις...» για το πώς ο λαός στην αρχή της αντιστάσεως, έχαιρε για όλους τους αγωνιστές:
Ξαναζούσε η προεπαναστατική περίοδος του 1821. Και ετοιμαζόταν, για ακόμα μία φορά, το ξεσήκωμα της Αγίας Λαύρας!
Δεν τους ενδιαφέρει ποιος θα είναι ο Αρχηγός. Αρκεί ότι πρόκειται να κτυπήσουν τον κατακτητή. Και ο Ελληνικός Λαός τους παρακολουθεί με καμάρι και τους ενισχύει σε ό,τι μπορεί.
Περνούν τώρα μπρος στο βάρβαρο επιδρομέα με περισσότερο αγέρωχο ύφος! Κάπου κάπου, ακούονται κάτι ονόματα αρχηγών: «ΖΕΡΒΑΣ»  «ΑΡΗΣ». Τα Ελληνόπουλα στο άκουσμά τους ζητωκραυγάζουν. Όλοι προσεύχονται για τους πατριώτες αυτούς, που οδηγούν τα παιδιά τους, επάνω στα βουνά. Δεν τους γνωρίζουν. Δεν ξέρουν ποιοι είναι: Μα και δεν τους ενδιαφέρει αυτό. Γι’ αυτούς, οι Αρχηγοί, στο βουνό είναι ήρωες, είναι Θεοί!
Είναι οι σωτήρες της Πατρίδας.
Αυτό τους αρκεί.
Σ’ αυτή την ψυχολογική θέσι βρέθηκε ο Ελληνικός Λαός τον χειμώνα του 1941 και μη αντέχοντας να στενάζη κάτω από την μπόττα του δυνάστη, θέλησε να οργανωθή για να πλήξη τον εχθρό.

Άργησαν να καταλάβουν το βδελυρό κόμμα:
... Αλλοίμονον! Από την πρώτη στιγμή που εμφανίστηκαν στο προσκήνιο του απελευθερωτικού αγώνα οι Κομμουνισταί, δεν έγιναν αντιληπτοί απ’ τον Ελληνικό Λαό. Γιατί παρουσιάστηκαν καμουφλαρισμένοι, με την μάσκα των απελευθερωτών, ήτοι με τρία γράμματα, που ποτέ δεν θα τα ξεχάση ο Ελληνικός Λαός: «Ε.Α.Μ.» και που εσήμαιναν:
Ελληνικό Απελευθερωτικό Μέτωπο!!!...
Τι κρύβονταν πίσω απ’ αυτά τα τρία γράμματα, δεν ενδιέφερε τότε τους Έλληνας. Τους ενδιέφερε μόνον να ενωθούν όλοι μαζύ και να κτυπήσουν τον Γερμανο – Ιταλό. Έτσι ακγάλιασαν το Ε.Α.Μ. Κι όσο προχωρούσε ο καιρός, τόσο πληθύνονταν οι οπαδοί του. Προδότη θεωρούσαν εκείνον που δεν βοηθούσε το Ε.Α.Μ.! Διεκήρυτταν σ’ όλους τους τόνους, πως όλοι οι Έλληνες, σαν αγνοί απόγονοι του 21 πρέπει να προσφέρουν ό,τι μπορούν στον αγώνα. Δεν μιλούσαν για Κομμουνισμό. Παρουσιάζονταν πάντα σαν υπερπατριώτες και υποκριτικά μιλούσαν για λευτεριά, για να προσελκύσουν όσο το δυνατόν περισσότερους Έλληνας, στις τάξεις του. Συνέχεια

Δυστυχώς η καλοστημένη προπαγάνδα των ξενόδουλων στελεχών του ΚΚΕ, η κυριαρχία τους στο Βουνό, η ψυχολογική βία και η παραπληροφόρηση, και η απαράδεκτη στάση των (ξενόδουλων επίσης) μετέπειτα εθνικών κυβερνήσεων, απέναντι στους αγνούς Έλληνες Μαχητές της Αντιστάσεως, οδήγησαν σε αυτό το βδέλυγμα, μεγάλους αριθμούς Ελλήνων Πατριωτών Μαχητών και πολιτών.

«Μεταξύ τους υπήρχαν κανονικά σύνορα ,όπου όφειλες να επιδείξεις διαπιστευτήρια στους αντάρτες για να μετακινηθείς στην Ελεύθερη Ελλάδα, η οποία εκτεινόταν στον κύριο κεντρικό τμήμα της Πίνδου, άλλα και σε μεγάλο τμήμα της Πελοποννήσου»
Από πού και ως που τμήμα των κακοτράχαλων βουνών της Πίνδου είναι ... η απελευθερωμένη Ελλάδα; Από πού και ως πού ήθελε διαπιστευτήρια για να κινηθεί σε απάτητα βουνά, ο εχθρός; Προφανώς τα διαπιστευτήρια τα έβγαζαν για Έλληνες, με την προϋπόθεση να ασπαστούν τον κομμουνισμό! Χαρακτηριστικές οι απειλές του Καπετάν Γιώτη (Χαρίλαος Φλωράκης), ότι θα κάψει ολόκληρα χωριά της Ηπείρου, επειδή δεν ήταν κομμουνιστές. Και βέβαια λίγο τον ενδιέφεραν τον κατακτητή, στρατηγικώς, τα ορεινά χωριουδάκια.
Μήπως είχαν αναπτύξει και διακρατικές σχέσεις; Μήπως είχαν δική τους οικονομία;
Μήπως τα χωριά του Σουλίου, τα Άγραφα, η Μάνη, που ήταν για μεγάλο χρονικό διάστημα, σχεδόν ανεξάρτητα επί τουρκοκρατίας, αποτελούν απόδειξη ότι όλη η Ελλάδα ήταν ελεύθερη, την περίοδο εκείνη;
Καταργείται κάθε λογική, με ψέματα και απίστευτες υπερβολές.
Και τους Γερμανούς, βασικά, τα στρατηγικά σημεία τους ενδιέφεραν περισσότερο, γι’ αυτό και τα 2/3 σχεδόν της επικράτειας τα είχαν δώσει στους Ιταλούς και μέρος της Μακεδονίας – Θράκης στους Βουλγάρους.


«...στην Γαλλια των 35.000.000 η κατοχή της δεν απαίτησε παρα λιγότερους απο 8.000 Γερμανούς στρατιώτες, την υπόλοιπη δουλειά την έκανε η γαλλική αστυνομία.
Στην Ελλάδα δεν στάθηκαν επαρκείς οι 180.000 Γερμανοί στρατιώτες και οι περίπου 160.000 Ιταλοί για να επιβάλουν την εξουσία των κατακτητών.»
Δεν γνωρίζουμε αν τα νούμερα είναι αληθή, μιας και οι Γάλλοι λένε ότι είχαν γύρω στους... 220.000 αντιστασιακούς, αλλά αν είναι έτσι, αποτελεί ένα εύσημο, για την πατρίδα μας. Το μέγεθος της ανδρείας των Ελλήνων και της αγάπης τους για την ελευθερία και την αυτοδιάθεση, έναντι των Γάλλων και των άλλων λαών του κόσμου, απλά δεν συγκρίνεται. Άλλη μία απόδειξις της συνέχειας της φυλής μας και της σύνδεσής της με το παρελθόν και το αίμα των προγόνων μας. Μία χούφτα αποδεκατισμένων και πεινασμένων Ελλήνων, είχε την δύναμη και το σθένος να αντισταθεί και να παλέψει για τα ιδανικά της Πατρίδος και της Ελευθερίας.
Οι λαοί λοιπόν φαίνονται όταν είναι να μιλήσει το αίμα και όχι οι τάξεις και οι πολιτικές πεποιθήσεις. Το αίμα και η φυλή τα σκεπάζει όλα.

Όπως πολύ σωστά, κατά την άποψή μας, είχε διευκρινίσει και ο Λεωνίδας Κύρκος: «Πολλοί λένε ότι αν επιβαλλόταν ο κομμουνισμός θα γινόμασταν Αλβανία. Όμως το πολιτισμικό και πολιτικό υπόβαθρο των Ελλήνων δεν θα επέτρεπε να είχαμε γίνει Αλβανία». Χαιρόμαστε που έστω και στο τέλος της ζωής τους, κάποιοι «σύντροφοι» κατάλαβαν και παραδέχτηκαν την ανωτερότητα της φυλής μας, έστω και με αυτόν τον τρόπο.

Όσο για το αν έγιναν δολιοφθορές από όλη την Αντίσταση, αυτό δεν αμφισβητείται. Αλλά πού ήταν επί παραδείγματι, το ΕΑΜ-ΕΛΑΣ όταν στην αποχώρησή τους οι Γερμανοί, κατέστρεφαν τον ισθμό της Κορίνθου;
«....Στην Θεσσαλονίκη απεφευχθη η καταστροφή της πόλης γιατι ο ΕΛΛΑΣ μέσο του ταγματάρχη G.Eckert επικεφαλής των Γερμανών αντιφασιστών , εξασφαλισε μια ρητη συμφωνια με τις αποχωρούσες γερμανικές δυνάμεις.........»
Αν τους ενδιέφερε τόσο πολύ να μη χύνεται ελληνικό αίμα, γιατί, αφού ήξεραν ότι θα ακολουθούσαν αντίποινα και σφαγές, έστηναν δολοφονικές ενέδρες στις φάλαγγες των κατακτητών; Πού ήταν όταν γινόταν η σφαγή στο Δίστομο; Προφανώς είναι ηθικοί αυτουργοί των σφαγών από τους κατακτητές μας.
Τους έπιασε λοιπόν ο πόνος όταν αποχωρούσαν οι Γερμανοί;;; Και δηλαδή ο «αντιφασίστας» Eckert μας απείλησε ότι αν τους αφήναμε ανενόχλητους, δεν θα μας κατέστρεφαν...; Και αυτοί οι «αντιφασίστες» πού τα πήγαιναν τα στρατεύματα; Για να πολεμήσουν τον Χίτλερ ή μήπως για δυναμώσουν την άμυνά του;;; 


Εν κατακλείδι, αυτό που ήταν το ΕΑΜ-ΕΛΑΣ, το ΚΚΕ μαζί με όλα τα παραμάγαζα, ήταν ο συνδυασμός, Αγνών Πατριωτών, εγκληματιών – συμμοριτών (οι οποίοι, αν και λίγοι, είχαν όμως ηγετικό ρόλο στις διάφορες ομάδες και τρομοκρατούσαν) και προδοτικής – αντεθνικής – εγκληματικής ηγεσίας. Η πιο προδοτική και ξενόδουλη ηγεσία που υπήρξε ποτέ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου