26 Ιουνίου 2013

"ΑΝΤΙΓΟΝΕΣ" το αντίπαλο δέος της φεμινιστικής οργάνωσης FEMEN


Οι FEMEN είναι μία φεμινιστική ακτιβιστική οργάνωση που δημιουργήθηκε στην Ουκρανία το 2008 και έχει απλώσει την επιρροή της και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, ακόμα και σε κάποιες μουσουλμανικές.
Διαμαρτύρονται γυμνόστηθες και είναι αντίθετες στον σεξουαλικό τουρισμό, στις θρησκείες, στον σεξισμό, στα διεθνή γραφεία συνοικεσίων, στην πατριαρχία κλπ....
Το κίνημα αυτό γεννήθηκε ως αντίδραση στον εξευτελισμό που υπέστησαν και υπόκεινται σχεδόν όλες οι γυναίκες στις χώρες του πρώην υπαρκτού σοσιαλισμού, ως αντικείμενα σεξουαλικής ικανοποίησης. Στην ακραία αυτήν εκπόρνευση των γυναικών των ανατολικών ευρωπαϊκών χωρών, έρχεται και μία ακραία αντίδραση.

Έτσι σε όλες τις διαμαρτυρίες τους εμφανίζονται γυμνόστηθες και υπάρχουν και περιπτώσεις που δεν αφήνουν κανένα ρούχο πάνω τους...
Όπως λένε "τα γυμνά στήθη είναι το όπλο μας".

Ας δούμε όμως τί λέει και μία από τα ιδρυτικά μέλη της (μεταγλωττισμένο στα ελληνικά):



Όμως στην Γαλλία δημιουργήθηκε και το αντίπαλο δέος, οι ANTIGΩNES. Έχουν ως πρότυπό τους την ηρωίδα του Σοφοκλή, την Αντιγόνη και είναι γυναίκες που πιστεύουν ότι ο τρόπος αυτός διαμαρτυρίας και οι ακρότητες στις οποίες επιδίδονται τα μέλη της FEMEN, εξευτελίζουν την γυναικεία φύση. Ως απάντηση λοιπόν στις δράσεις της FEMEN, έβγαλαν ένα βίντεο που έχει ενδιαφέρον να παρακολουθήσουμε (έχει αγγλικούς υπότιτλους). 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου