22 Ιουνίου 2010

Η ΕΛΛΑΣ ΣΤΗΝ ΜΕΓΓΕΝΗ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΟΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ

22/06/2010

Αεροναυτική άσκηση της Τουρκίας σε Ιόνιο και Αιγαίο

Χωρίς ιστορικό προηγούμενο είναι η στρατιωτική άσκηση που προετοιμάζει η Τουρκία με χρήση πραγματικών πυρών σε μία περιοχή που αρχίζει δυτικά της Κεφαλονιάς και καταλήγει στην Κρήτη.

Αν και η Άγκυρα εξέδωσε ΝΟΤΑΜ με την οποία αρνείται να αναγνωρίσει τα 10 ναυτικά μίλια του ελληνικού Εθνικού Εναέριου Χώρου, η ΥΠΑ έδωσε άδεια να διεξαχθεί η άσκηση.

«Στην άσκηση θα συμμετάσχουν οι δυνάμεις του Τask Group του τουρκικού Ναυτικού το οποίο θα βρίσκεται στα λιμάνια Δυρραχίου και Αυλώνας της Αλβανίας από 22 έως 25 Ιουν 2010. Στις 26 Ιουνίου θα ενωθούν με το υποβρύχιο Inonou που από τις από 17 Ιουν 2010 βρίσκεται στο λιμάνι του Τάραντα στα πλαίσια επίσκεψης του Ναύσταθμου του ιταλικού Στόλου.

Από εκεί το υποβρύχιο θα πλεύσει δυτικά στο Ιόνιο και θα ενωθεί με το Task Group, όπου θα ξεκινήσουν να διεξάγουν ανθυποβρυχιακές ασκήσεις σε απόσταση 70 χλμ από τις ακτές της Κεφαλλονιάς, εντός του νοητού ορίου του FIR Aθηνών.

Την ίδια στιγμή δυτικά της Κρήτης θα υπάρχει και άλλη δύναμη τουρκικών σκαφών (τουλάχιστον δύο φρεγάτες) τα οποία θα διεξάγουν αεροναυτική άσκηση με χρήση πυρών. Τα δύο πεδία ασκήσεων ενώνονται. Οι ασκήσεις θα συνεχιστούν μέχρι τις 29 Ιουνίου, οπότε το τουρκικό Task Group θα κατευθυνθεί προς την Αλεξάνδρεια και το Inonou θα επιστρέψει την 1η Ιουλίου στον Ελλήσποντο». www.zougla.gr

ΠΗΓΗ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου