2 Ιουνίου 2010

Μία άλλη άποψη για την επίθεση στο τουρκικό ακτιβιστικό πλοίο;

02/06/2010


Έχουν ακουστεί και γραφτεί αρκετά για την επίθεση των ισραηλινών, όμως θα προσπαθήσουμε να την εξετάσουμε από μία άλλη οπτική γωνία.


Κοιτώντας λοιπόν, τα γεγονότα ψυχρά, θα επισημάνουμε ότι ένα δυνατό κράτος, όπως το Ισραήλ, έχει την ευχέρεια, την θέληση και την υποχρέωση να αποδεικνύει σε κάθε ευκαιρία ή όποτε το κρίνει αναγκαίο, ότι είναι το κυρίαρχο κράτος στην περιοχή του.

Ως κυρίαρχος γεωπολιτικός παίχτης πράττει επ’ ωφελεία των συμφερόντων του, καίτοι, κάποιες φορές οι ενέργειές του μπορεί να δείχνουν σπασμωδικές και ανόητες. Τέτοια κράτη κάθε τους κίνηση την μελετούν προσεκτικά, ειδικά τέτοιου μεγέθους και δεν γίνεται τίποτα τυχαία.

Η συγκεκριμένη, λοιπόν, επιδρομή των κομάντο, κατά της νηοπομπής, έγινε για να υπάρξη μία φαινομενική τριβή με την Τουρκία και όχι για να αποτρέψουν, από το να φθάσουν στον προορισμό τους, κάποιους ακτιβιστές. Άλλωστε πολλάκις έχουν επέμβει σε ανάλογες περιπτώσεις χωρίς παρατράγουδα.

Τα γεωπολιτικά συμφέροντα, λοιπόν, του Αμερικανοσιωνισμού επέβαλαν «ρήξη» με την σύμμαχό τους Τουρκία· και αυτό γιατί θέλουν, στην παρούσα φάση, τους τούρκους πιο κοντά στους άραβες.

Έτσι οι άριστες σχέσεις των τελευταίων 6 ετών (Τουρκίας-Ισραήλ) δημιούργησαν ένα πρόβλημα ευελιξίας στα συμφέροντα ΗΠΑ και Ισραήλ. Μία Τουρκία που προς δυσμάς ήλπιζε στην ενσωμάτωσή της στην Ευρωπαϊκή ένωση και προς ανατολάς εδραίωνε τις σχέσεις της με το Ισραήλ, έγινε το κόκκινο πανί για τους ομόθρησκούς της άραβες.


Βλέποντας λοιπόν τις σχέσεις της με την Ευρώπη να μην οδηγούν σε κάποιο διέξοδο και τα διεθνή τεκταινόμενα να διαμορφώνονται στην ανατολική πλευρά της μεσογείου και στην ευρύτερη περιοχή του αραβικού κόλπου, προσπαθεί να προσεγγίσει περισσότερο τον αραβικό κόσμο, σύμφωνα πάντα και με τις επιταγές των συμμάχων της. Ο Αμερικανοσιωνισμός πιστεύει ότι τα συμφέροντά του ευνοούνται από μία ψευτοδιαταραχή των Τουρκοισραηλινών σχέσεων και κινεί αναλόγως τις εξελίξεις. Βάζουν στον «πάγο» λοιπόν την συμμαχία τους, για να παίξουν το παιχνίδι τους διαφορετικά.

 Πιστεύουμε ότι όποιες κρίσεις δημιουργούνται μεταξύ ΗΠΑ - Τουρκίας, Τουρκίας - Ισραήλ, είναι τεχνητές, αποσκοπούν σε μακροχρόνιες γεωστρατηγικές ωφέλειες και γίνονται συνήθως σε περιόδους που ο Αμερικανοσιωνισμός ετοιμάζεται να κάνει επέμβαση στην ανατολή.
Ίδωμεν...

1 σχόλιο:

  1. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΡΙΣΕΙΣ, ΤΗΝ ΟΞΥΔΕΡΚΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΑΣ!
    Η άμεση δημοκρατία είναι η πολιτική του μέλλοντος. Υπάρχει όμως ακόμη μια καθυστέρηση στη σύλληψή της, από τα άτομα που έχουν μάθει τόσα χρόνια να εκχωρούν τα πολιτικά τους δικαιώματα σε τρίτους, απαλλασσόμενα έτσι της ευθύνης.
    Δημιουργήσαμε το Ελληνικό Κίνημα Άμεσης Δημοκρατίας ( www.dimopolis.gr) για να αφυπνίσουμε με τη χρήση του δοθέντος τηλεοπτικού χρόνου τις συνειδήσεις των συμπολιτών μας, στοιχείο αναγκαίο για τις συνθήκες κατοχής και υποταγής που δυστυχώς ήδη προέκυψαν!
    Tην Κυριακή 6-6-10 στην Πνύκα ( θέση Βήμα Ρήτορος, που φωτογραφίες του υπάρχουν στην ιστοσελίδα www.dimopolis.gr επάνω αριστερά) ώρα 11:00 συναντιώμαστε
    ( όπως την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα, εκτός Αυγούστου ) για να συζητήσουμε συναφές θέμα ( Η νομική και πολιτική μορφή της σύστασης της Εναλλακτικής "Βουλής των 500" Πολιτών σήμερα).
    Σας καλούμε όλους τους ενδιαφερόμενους να τα πούμε, να γνωριστούμε και να λύσουμε τις κοινές ίσως απορίες για τα παράλληλά μας εγχειρήματα!
    Αν συμφωνείτε ειδοποιείστε και όλα τα κοινωνικά (οριακά και άλλα) δίκτυα που αξιοποιείτε για να είναι στη Πνύκα την Κυριακή ώστε να ενημερωθούν και να συναποφασίσουμε για τη στάση μας στην δήθεν αντιπροσώπευσή μας από πολιτικούς!!
    Ευχαριστούμε !

    Γιώργος Κόκκας


    www.dimopolis.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή