8 Ιουνίου 2010

ΕΘΑΨΑΝ ΤΑ ΜΜΕ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: ΥΠΟΘΗΚΕΥΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΗ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ

08/06/2010

Τι κρύβεται στα "ψιλά γράμματα" της σύμβασης για το δάνειο


Του Στέλιου Κράλογλου


Τα επιπρόσθετα μέτρα που μπορούν να μας επιβάλουν οι δανειστές μας –εάν δεν τηρήσουμε του όρους του μνημονίου που υπογράψαμε με την Ε.Ε. το ΔΝΤ και την ΕΚΤ– είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου...! Τα καλύτερα για το τί μας περιμένει εάν αποκλίνουμε από τα συμφωνηθέντα «κρύβονται» στις 300 σελίδες των συμβάσεων των δανείων με τις χώρες της Ε.Ε.

Η κάθε δανείστρια χώρα μπορεί να καταγγέλλει την επιμέρους σύμβασή της με την Ελλάδα εάν η χώρα μας παραβεί έστω και έναν όρο και η χρηματοδότηση θα σταματάει άμεσα, ενώ οι δανειστές μας μπορούν να διεκδικήσουν ακόμα και περιουσία του ελληνικού δημοσίου εάν δεν μπορέσουμε να καλύψουμε τα χρέη μας.

Οι δανειακές συμβάσεις προβλέπουν την κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων της Ελλάδας –κυρίως στο εξωτερικό– και συγκεκριμένα αναφέρουν ότι: "Ούτε ο Δανειολήπτης ούτε τα περιουσιακά του στοιχεία έχουν ασυλία λόγω εθνικής κυριαρχίας ή διαφορετικά λόγω της δικαιοδοσίας, κατάσχεσης – συντηρητικής ή αναγκαστικής – ή αναγκαστικής εκτέλεσης σε σχέση με οποιαδήποτε ενέργεια ή διαδικασία σχετικά με τη Σύμβαση".
...


ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΣΧΟΛΙΟ:

Όλοι οι έγκριτοι οικονομικοί αναλυτές διακηρρύτουν ότι είναι μαθηματικά σίγουρη η πτώχευση της Ελλάδος για αυτό και οι δανειστές πήραν τα μέτρα τους για να μην χάσουν ούτε ένα ευρώ. Έβαλαν στους όρους την υποθήκη της εθνικής μας περιουσίας δηλ. ο κ. Παπανδρέου ερήμην του ελληνικού λαού, είναι μαθηματικά βέβαιον ότι θα ξεπουλήσει την ελληνική γή στου ευρωπαίους εταίρους.

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ;
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΕΙ;
ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΔΩ:
http://www.capital.gr/News.asp?id=985963

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου