12 Μαΐου 2016

ΑΠΟ ΤΑ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ. ΟΙ ΟΠΑΔΟΙ ΤΗΣ ΝΑΠΟΛΙ ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ "NOI SIAMO PARTHENOPEI=ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΘΕΝΟΠΗ" (ΠΑΡΘΕΝΟΠΗ ΤΟ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΠΟΛΗΣ=NAPOLI)

Πρίν την έναρξη του τελικού Κυπέλλου Ιταλίας Νάπολι-Γιουβέντους, τόν Μάιο του 2012,οι οπαδοί της Νάπολι,αποδοκίμασαν κατά χιλιάδες, με έντονα σφυρίγματα και φωνές τον Εθνικό ύμνο της Ιταλίας, φωνάζοντας ταυτόχρονα το σύνθημα "Εμείς είμαστε από την Παρθενόπη"!!Στην ελληνική μυθολογία ο Παρθενοπαίος ήταν ο ένας από τους επτά αρχηγούς που εξεστράτευσαν εναντίον των Θηβών και έγιναν γνωστοί ως οι Επτά επί 
Θήβας.
Υπήρξε γιος της Αταλάντης και του Ιππομένη ή Μελανίωνα, ή του Μελεάγρου ή ακόμα και του θεού του πολέμου Άρη. Παρθενοπαίοι ονομάζονται μέχρι σήμερα οι οπαδοί της ποδοσφαιρικής ομάδας της Νάπολι.

Η πρώτη πόλη ιδρύθηκε πιθανότητα από κατοίκους της Κύμης, αποικίας της ομώνυμης πόλης της Εύβοιας, γύρω στον 9ο και 8ο αι. π.Χ., με το όνομα Παρθενόπη. Η αποικία αυτή ονομάστηκε Παλαιόπολις, όταν, κατά τον 5ο αι. π.Χ., ιδρύθηκε σε μια κοντινή περιοχή η σημερινή Νάπολη (Νεάπολις=Νέα πόλις).Και ακόμη ένα βίντεο από το πέταλο όπου κυματίζει η Ελληνική Σημαία του Στρατού Ξηράς!!! Παρατηρήστε το απίστευτο γιουχάισμα που κάνουν με το που ανακοινώνουν τα μεγάφωνα του σταδίου ότι ακολουθεί ο Εθνικός Ύμνος της Ιταλίας. Όλο το στάδιο βροντοφωνάζει:
ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΡΘΕNOΠΑΙΟΙ......!
Σε ποιά από τα κάναλα της διαπλοκής και του ανθελληνισμού, έστω και για πλάκα, έστω και σαν κάτι παράξενο, είδατε ή ενημερωθήκατε για το συγκεκριμένο συμβάν;;;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου