21 Σεπτεμβρίου 2011

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ. Διογκώθηκε ΕΣΚΕΜΜΕΝΑ το έλλειμμα της Ελλάδος για το 2009, ώστε να μπούμε στο ΔΝΤ

 


Νέα στοιχεία κατά τη χθεσινή ακρόαση του προέδρου της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, Ανδρέα Γεωργίου, στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής
Όπως δήλωσε στον ΑΝΤ1 9.72,  και στην εκπομπή οι "Οι Αδιάβροχοι", ο τομεάρχης Εργασίας της ΝΔ, Νίκος Νικολόπουλος, ο κος Γεωργίου, παραδέχθηκε πως δεν είχε παραιτηθεί από το ΔΝΤ όταν ανέλαβε τα νέα του καθήκοντα στην στατιστική επειδή ήθελε να συμπληρώσει τα συντάξιμα χρόνια.
Αναγνώρισε πως καμία χώρα, πλην της Νορβηγίας που όμως δεν ανήκει στη ζώνη του Ευρώ, δεν συμπεριλαμβάνει τις ΔΕΚΟ στο έλλειμμα.
Απέφυγε να απαντήσει στο κάλεσμα των βουλευτών αν θα δημοσιοποιήσει την ανταλλαγή των επίμαχων e-mail ενώ ισχυρίστηκε πως είχε για όλα ενημερώσει του κυρίους Πετσάλνικο και Παπακωνσταντίνου.

Διαβάστε περισσότερα:
"Ο κ. Γεωργίου την μέρα που πάτησε τα 50 έγινε συνταξιούχος. Στο ΔΝΤ λοιπόν αναρωτήθηκα δημόσια μέσα στην αίθουσα..."
ΕΡ. Aυτό σας το είπε ο ίδιος είπε ότι πήρε σύνταξη στα 50;
ΑΠ. Ναι. Μπορεί να μην είναι το μείζον αυτό μπροστά σε αυτό που συζητούμε, συζητούμε δηλαδή ότι έχουμε μια εσκεμμένη διόγκωση του ελλείμματος, στο έλλειμμα της χώρας για το 2009, παρουσιάστηκε σκοπίμως όπως καταγγέλλουν τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου αυτούς που διόρισε η κυβέρνηση. Το 15,4% από τη eurostat για να φανεί αυτό μεγαλύτερο και από αυτό της Ιρλανδίας που ήταν 14 και γιατί αυτό; Λένε τα μέλη της στατιστικής υπηρεσίας, τα μέλη της διοικήσεως, ώστε να παρθούν τα δυσβάσταχτα μέτρα κατά της Ελλάδας. Άρα εδώ δεν έχουμε συνομωσιολογία, και είναι σαφές ότι παίρνουν άλλη διάσταση αυτές οι δηλώσεις μαζί με εκείνες του Στρος Καν για μυστικές συζητήσεις με τον Παπανδρέου.
ΕΡ. Και κατευθύνσεις που δεχόταν ο κ. Γεωργίου από τη eurostat και τον κ. Παπακωνσταντίνου.
ΑΠ. Ακριβώς, να λάβετε υπόψη σας ότι η επιτροπή για την αξιολόγηση των δημοσιονομικών στοιχείων που είχε συστήσει ο πρώην Υπουργός Οικονομικών ο κ. Παπακωνσταντίνου εκτιμούσε στην έκθεσή της πέρσι το Φεβρουάριο ότι ήταν πολύ χαμηλότερο το έλλειμμα για το 2009. Ο κ. Γεωργίου μου είπε χθες όταν τον ρώτησα μα ήταν σύννομη η τοποθέτησή σου να σε διορίσει η κυβέρνηση Παπανδρέου ενώ ήσουν υπάλληλος του ΔΝΤ, πέρα από το ότι εκείνο το «νόμιμο και το ηθικό» το θυμάστε που λεγόταν επί κυβερνήσεως Καραμανλή, τώρα έχει ξεχαστεί σε μια ανεξάρτητη παρακαλώ αρχή, φέρνεις τον υπάλληλο του ΔΝΤ, το λύκο για να φυλάξει τα πρόβατα.
ΕΡ. Διαβάζω στο Olympia.gr ότι εσείς τον ρωτήσατε «γιατί ρε δεν παραιτήθηκες από το ΔΝΤ», γιατί διορίστηκε πρόεδρος στην ελληνική στατιστική αρχή όντας υπάλληλος του ΔΝΤ. Αληθεύει ότι του είπατε «γιατί ρε δεν παραιτήθηκες...».
ΑΠ. Όχι το ρε δεν υπάρχει αλλά για μένα ...
ΕΡ. Αληθεύει ότι σας απάντησε «δεν παραιτήθηκα από το ΔΝΤ» για να συμπληρώσω συντάξιμα χρόνια.
ΑΠ. Ναι. «Για να πάρω τη σύνταξη μου» και μάλιστα τη μέρα λέει που συμπλήρωνε τα 50 έγινε αμέσως λέει αυθημερόν δεκτή η παραίτησή του, εκείνη την μέρα έβγαζε σύνταξη, συμπεριφέρθηκε λοιπόν ως κλασσικός άνθρωπος που ήθελε να δει πρώτα το δικό του συμφέρον γιατί διαφορετικά δεν θα γινόταν. Φαίνεται και ο Υπουργός περίμενε τα γενέθλιά του για να του κάνει ένα δώρο. Η επόμενη ερώτηση ήταν «Καλά εσείς στο ΔΝΤ παίρνετε στα 50 σας και το ΔΝΤ για τους Έλληνες δεν θέλει να παίρνουν ούτε στα 50 ούτε στα 55, ούτε στα 65 ούτε στα 75, θέλει σύνταξη μετά θάνατον;». Δεν απάντησε εκεί, στη συνέχεια εξωδίκως όπως λένε οι δικηγόροι πληροφορήθηκα ότι υπάρχουν για τους εργαζόμενους του ΔΝΤ και τα στελέχη του ΔΝΤ ειδικές μέριμνες για ανθρώπους που μπορεί να μεγαλώνουν ανήλικα παιδιά, όπως είναι ο κ. Γεωργίου. Και θέλω να σας πω πάντως ότι προέκυψαν συγκλονιστικά στοιχεία. Ο κ. Γεωργίου είχε ενημερώσει λέει και τον κ. Υπουργό και τον κ. Πρόεδρο της Βουλής, για τη μέθοδο που θα ακολουθούσε, μια μέθοδος που την ακολουθούμε μόνο εμείς σε όλη την ευρωζώνη.
ΕΡ. Το να συμπεριλάβουμε τις ΔΕΚΟ στη γενική κυβέρνηση και τα ελλείμματα των ΔΕΚΟ το κάναμε μόνο στην Ελλάδα ή γίνεται κι αλλού;
ΑΠ. Έγινε λέει και στη Νορβηγία που όμως η Νορβηγία όπως ξέρετε είναι έξω από την ευρωζώνη, στην ευρωζώνη δεν το κάνει κανένας.
ΕΡ. Η Γερμανία το κάνει;
ΑΠ. Δεν το κάνει η Γερμανία. Καμία άλλη χώρα. Και έτσι τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου οι οποίοι είναι και εκείνοι επιστήμονες, και διορισμένοι και εκείνοι από αυτή την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, η κα. Γεωργαντά είναι καθηγήτρια του Πανεπιστήμιου της Μακεδονίας, και λέγεται ότι έχει μια καλή και αδιαμεσολάβητη σχέση με το ΠΑΣΟΚ. Όμως τόλμησε από τότε μέχρι σήμερα να διαμαρτύρεται. Έστειλε γράμμα η κα. Γεωργαντά στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, έστειλε γράμμα στον Πρωθυπουργό. Αυτό με ανάγκασε λοιπόν από την προηγούμενη Δευτέρα, να πάω στη βουλή και να κάνω αίτηση καταθέσεως εγγράφων, για να δούμε δηλαδή τι λέει εκεί στους Υπουργούς, στους Πρωθυπουργούς , στους Προέδρους; Ο,τι εδώ μαγειρεύουν στα στοιχεία .
ΕΡ. επειδή διάβασα αρκετά από τα διαθέσιμα που υπάρχουν και για τις ξένες χώρες και για τις χώρες της ευρωζώνης, σχετικά με το πώς υπολογίζεται το έλλειμμα, αναφέρεται ότι για να συμπεριληφθεί – δεν είναι πρακτική να συμπεριλαμβάνονται οι ΔΕΚΟ - ,αλλά για να συμπεριληφθεί ΔΕΚΟ στην γενική κυβέρνηση θα πρέπει να υπάρχει και πρόσφατη αποτίμηση των παγίων, δηλαδή της περιουσίας της ΔΕΚΟ.
ΑΠ. Ερωτήθηκες χθες ο κ. Γεωργίου και ερωτήθηκε και από κυβερνητικούς βουλευτές, χθες ήταν πολλοί και οι πράσινοι βουλευτές που εξέφρασαν την οργή τους, και την απορία τους και του είπαν : «χωρίς να έχεις κάνει προηγούμενη μελέτη, πως πήγες και έβαλες εκεί νουμεράκια;» «Γιατί το έκανες αυτό; Και Τόσο πολύ αγαπάς την πατρίδα σου;» και όταν μάλιστα ο κ. Κεφαλογιάννης μίλησε για την μηνυτήρια αναφορά του δικηγορικού συλλόγου, παρεξηγήθηκε ο κ. Γείτονας και του είπε «απειλείτε τον κ .Γεωργίου;»
ΕΡ. Σας απάντησε για την εμμονή του να συμπεριλάβει 17 ΔΕΚΟ εισηγμένες στη γενική κυβέρνηση, στο έλλειμμα;
ΑΠ. Για να αποκτήσουμε αξιοπιστία, γιατί έτσι λέει η επιστημοσύνη του, γιατί νομίζει ότι αυτή η μεθοδολογία είναι η πιο πιστή, και μάλιστα μου είπε ότι το έκανε μετά λόγου γνώσεως. Όταν ρωτήθηκε στους Υπουργούς και στον κ. Πετσάλνικο γιατί πήγαινε τους ήθελε συνενόχους, ήθελε την έγκρισή τους; Είπε ότι και προφορικώς αλλά και εγγράφως τους έχει ενημερώσει, άρα έχει αξία να μάθουμε, και θα προσπαθήσω να το μάθω μέσα από τον κοινοβουλευτικό έλεγχο, όχι μέσω του κ Σφακιανάκη.
ΕΡ. Αληθεύει ότι απέδωσε στο swap του Σημίτη με την Goldman Such περίπου 2,26 μονάδες βάσης του ελλείμματος;
ΑΠ. Αληθεύει. Ανατρίχιασε κόσμος χθες. Και να δείτε τι θα γίνει σήμερα που έρχονται τα άλλα μέλη του διοικητικού συμβουλίου.
Όταν είπε ότι ο Αντιπρόεδρός του, ακούστε τώρα αυτό είναι για γέλια και για κλάματα, ότι ο αντιπρόεδρος του -που τον διόρισε πάλι αυτή η κυβέρνηση- έμπαινε περισσότερες φορές λέει, του είπε ο Σφακιανάκης, από ότι έμπαινε αυτός, για να δει την ηλεκτρονική αλληλογραφία. Όταν ο κ. Κουρουμπλής του είπε ότι ο κ. Γεωργίου έστελνε e-mail στην eurostat και την παρακαλούσε να πει στον Υπουργό να διώξει τα άλλα μέλη από το Δ.Σ ήθελα να ήξερα σήμερα οι Υπουργοί πως νιώθουν όταν μέσα από το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο αποδεικνύεται ότι δεν είναι εντολοδόχοι του ελληνικού λαού, αυτό είναι τραγικό. Ο κ. Γεωργίου είπε ότι είναι ντροπή να χρησιμοποιούνται στοιχεία υποκλοπής.
ΕΡ. Υπεβλήθη ένα αίτημα από τον Βουλευτή του ΛΑΟΣ τον κ. Βορίδη, να προσκομίσει ο Πρόεδρος της ελληνικής στατιστικής αρχής, τα επίμαχα e-mail. To δέχθηκε;
ΑΠ. Δεν απάντησε αλλά αντιλαμβάνεστε εάν εδώ η δικαστική αρχή κρίνει ότι τα συμφέροντα της χώρας αλλά και του ελληνικού λαού κρίνονται από αυτήν την ηλεκτρονική αλληλογραφία, δεν θα μπορέσει κανένας να το κρατήσει μυστικό.
ΠΗΓΗ: http://972.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου