1 Απριλίου 2011

OΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΠΛΗΝ ΛΑ.Ο.Σ. ΧΡΩΣΤΟΥΝ ΣΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΠΟΥ ΜΕΤΟΧΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΒΡΑΙΟΙ TΡΑΠΕΖΙΤΕΣ

Οφειλέτες των τραπεζών τα κόμματα!

Εχουν ήδη δαπανήσει την κρατική επιχορήγηση ως το 2015 και οφείλουν στις τράπεζες 244,2 εκατ. ευρώ!

Υπερχρεωμένα στις τράπεζες εμφανίζονται τα πολιτικά κόμματα, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που έδωσε η Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών. Οχι μόνο ξόδεψαν την κρατική επιχορήγηση που τους δόθηκε, αλλά τα περισσότερα έχουν πάρει δάνεια, συνολικού ύψους 244,2 εκατ. ευρώ, υποθηκεύοντας, ορισμένα ακόμη και ως το 2015, τις μελλοντικές επιχορηγήσεις από τον κρατικό προϋπολογισμό. Η ΝΔ χρωστά τα περισσότερα, 120 εκατ. ευρώ, και το ΠαΣοΚ 114,8 εκατ. ευρώ. Τα κόμματα περιμένουν ακόμη να εισπράξουν την τακτική επιχορήγηση του 2010, ύψους 37,1 εκατ. ευρώ («επικαιροποιημένη» σε 48,8 εκατ. ευρώ), η οποία δεν έχει ακόμη εκταμιευθεί από το υπουργείο Οικονομικών. Η πάγια πρακτική θέλει τις κρατικές επιχορηγήσεις να δίνονται στο τέλος κάθε Φεβρουαρίου, όμως φθάσαμε στον Ιούλιο και ακόμη τα κόμματα δεν έχουν λάβει ούτε ένα ευρώ, κάτι που δυσχεραίνει την οικονομική τους επιβίωση.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείο Εσωτερικών, το ΠαΣοΚ οφείλει στην Αγροτική Τράπεζα 96,8 εκατ. ευρώ (λήξη σύμβασης 2013), στη Μarfin 10 εκατ. ευρώ (λήξη σύμβασης 2015) και στην Τράπεζα Πειραιώς 5 εκατ. ευρώ (λήξη σύμβασης 2015). Η ΝΔ χρωστά 105 εκατ. ευρώ στην Αγροτική Τράπεζα (λήξη σύμβασης 2013) και 15 εκατ. στην Τράπεζα Πειραιώς (λήξη σύμβασης 2015). Το ΚΚΕ χρωστά στην Εθνική Τράπεζα 4,4 εκατ. ευρώ (λήξη σύμβασης 2010), ο ΣΥΡΙΖΑ χρωστά στην Εθνική Τράπεζα 6 εκατ. ευρώ (λήξη σύμβασης το 2014) και οι Οικολόγοι Πράσινοι χρωστούν 800.000 ευρώ (λήξη σύμβασης το 2010). Το μοναδικό κόμμα που δεν χρωστά σε τράπεζες, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών, είναι ο ΛΑΟΣ, το οποίο ζήτησε και τα παραπάνω στοιχεία από το υπουργείο Εσωτερικών.

Η κρατική επιχορήγηση ωστόσο έχει μειωθεί για το 2010, σύμφωνα με τις αποφάσεις της κυβέρνησης, λόγω της οικονομικής κρίσης. Ετσι ενώ το 2009 οι συνολικές επιχορηγήσεις που δόθηκαν στα κόμματα ξεπέρασαν τα 68 εκατ. ευρώ (συγκεκριμένα 68,2 εκατ. ευρώ), το 2010 έγιναν 37,1 εκατ. ευρώ (και «επικαιροποιημένα» προσφάτως, 48,8 εκατ. ευρώ).

Το 2009 η ΝΔ, ως κυβέρνηση, εισέπραξε 26,2 εκατ. ευρώ, ενώ το 2010 ως αξιωματική αντιπολίτευση θα εισπράξει μόλις 10,5 εκατ. ευρώ. Το 2009 το ΠαΣοΚ ως αξιωματική αντιπολίτευση εισέπραξε 24,1 εκατ. ευρώ, ενώ το 2010 ως κυβέρνηση θα εισπράξει 15,6 εκατ. ευρώ.


Το πρόβλημα, όπως αναγνωρίζουν οι ηγεσίες των δύο μεγάλων κομμάτων, είναι ότι τα χρήματα που αναμένουν να εισπράξουν - έστω και μειωμένα - από την κρατική επιχορήγηση, θα διατεθούν σχεδόν όλα στην εξυπηρέτηση παλαιότερων δανείων, υποθηκεύοντας και πάλι την κρατική τους επιχορήγηση.


TΩΡΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΕΤΡΕΞΑΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΜΕ 28 ΔΙΣ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ; ΔΙΟΤΙ ΕΤΣΙ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ TOYΣ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΠΟΣΟ ΑΚΟΜΑ;

ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΑΛΛΑ ΜΕΤΟΧΟΙ ΕΙΝΑΙ ΞΕΝΟΙ

ΙΔΙΩΤΙΚΗ Η ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ
Η ψευδαίσθηση ότι η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος (ΕΤΕ ή NBG) είναι δημόσια κυκλοφορεί μεταξύ των συζητήσεων των πολιτών. Τα πράγματα όμως δεν είναι έτσι, η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος είναι ιδιωτική τράπεζα όπως μας ενημερώνει η ίδια μέσω του Υπουργού Οικονομικών. Εκτός αυτών διατηρεί και off Shore εταιρεία στα νησιά Cayman από κοινού με την Credit Bank Suisse εν ονόματι C.P.T. Invesments
Δείτε τα επίσημα έγγραφα:

1.  Στο πρώτο έγγραφο μας ενημερώνει ότι είναι ιδιωτική τράπεζα:


2. Στο παρακάτω έγγραφο μας ενημερώνουν ότι διατηρεί off Shore εταιρεία με έδρα τα νησιά Cayman από κοινού με την Ελβετική Τράπεζα Credit Suisse
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ
ΣΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΜΕΤΟΧΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ - ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΜΕ ΧΡΩΣΤΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ.ΣΧΟΛΙΟ
Ετσι εξηγείται γιατί στην ελληνική τηλεόραση εάν υιοθετήσεις την παγκοσμιοποιημένη συνείδηση γίνεσαι τηλεοπτικός αστέρας ή ανέρχεσαι ως εκ θαύματος στον πολιτικό στίβο.Κόμματα, ΜΜΕ και παγκοσμιοποίηση οι εχθροί του έθνους.

1 σχόλιο:

 1. Πείτε επισης στον κοσμο οτι και η ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ειναι ιδιωτικη ΑΕ -οπως και ολες (?) οι ΚΕΝΤΡΙΚΕΣ τραπεζες του κοσμου- και μαλιστα ΔΕΝ ΥΠΑΓΕΤΑΙ -κατ' εξαιρεση- στον Νομο περι ΑΕ !!!
  Αναρωτιεμαι, επιπλεον, ως αδαης...
  Τι προνομια / οφελη / συμφεροντα προσδοκουν οι μετοχοι της απο μια τετοια "επενδυση" ?? και κυριως..
  ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ??
  Η νομισματικη / συναλλαγματικη πολιτικη της Ελλαδας στα χερια ΑΝΩΝΥΜΩΝ ΙΔΙΟΤΩΝ !!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή