11 Απριλίου 2011

Μνημόσυνο για τις 40 μέρες από τον άδικο θάνατο των δυο παλικαριών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ.

Πεντακόσια και πλέον άτομα τίμησαν τα δυο παλικάρια της ομάδας ΔΙ.ΑΣ.

Σε φορτισμένο κλίμα, τελέστηκε στις 1.30μμ το μνημόσυνο για τις 40 μέρες από τον άδικο θάνατο των δυο παλικαριών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ.

Πεντακόσια και πλέον άτομα έκαναν αισθητή την παρουσία τους στο σημείο του μακελειού της 1ης Μαρτίου.

Ιδιαίτερη συγκίση προκάλεσε η οικογένεια του Γιάννη Ευαγγελινέλη, εμφανώς καταβεβλημένη από το ισχυρό σοκ του άδικου χαμού του παλικαριού τους.

Η ομάδα ΔΙ.ΑΣ. Πειραιά, το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., ο πρόεδρος της Λέσχης φίλων Ελληνικής Αστυνομίας, ο δήμαρχος Ρέντη αλλά και πλήθος δεκάδων πολιτών χειροκρότησαν και φώναξαν δυνατά "ΑΘΑΝΑΤΟΙ" για τα δύο παλικάρια της Ελληνικής Αστυνομίας.

Η ώρα επιλέχτηκε για να συμπέσει με την αλλαγή της βάρδιας για να μπορέσουν οι συνάδελφοί τους απ' την ομάδα ΔΙΑΣ να παρευρεθούν.

Το μνημείο που στήθηκε στο σημείο του μακελειού, απεικονίζει την γαλανόλευκη σημαία, με δυο περιστέρια.

ΟΜΙΛΟΣ ΦΙΛΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ- Σαρανταήμερο Μνημόσηνο για τους πεσόντες ήρωες αστυνομικούς

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Όμιλος Φίλων Ελληνικής Αστυνομίας Δυτικής Αττικής τέλεσε το Σάββατο 9 Απριλίου 2011 και ώρα 13.30 το σαρανταήμερο μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των Ειδικών Φρουρών: Ευαγγελινέλη Ιωάννη και Σκυλογιάννη Γεώργιο, στο σημείο που εκτελέστηκαν εν ψυχρώ εν ώρα καθήκοντος.

Στο σημείο της δολοφονίας στήθηκε μνημείο από το Δήμο Νίκαιας – ΑΓ.Ι. Ρέντη,το οποίο απεικονίζει την γαλανόλευκη σημαία, με δυο περιστέρια, και κατέθεσαν στεφάνι ο Δήμαρχος και ο πρόεδρος του Ομίλου Φίλων Ελληνικής Αστυνομίας.

Στο μνημόσυνο ιερούργησε ο Μητροπολιτης Προικονήσου Ιωσήφ του Οικουμενικού πατριαρχείου ο οποίος μετέφερε τα συλλυπητήρια του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου στο σώμα και στις οικογένειες των πεσόντων .

Παραβρέθηκαν και τίμησαν την μνήμη τους ο Δήμαρχος Νίκαιας – ΑΓ.Ι. Ρέντη,ο Δ/ντής Δ/νσης Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας/Α.Ε.Α ως εκπρόσωπος του αρχηγού, ο Δ/ντης Δ/νσης Αστυν. Πειραιά, ο Δ/ντης Δ/νσης Μεταγωγών, δεκάδες αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ.,αστυνομικοί από όλη την Αττική και πλήθος κόσμου.

Ιδιαίτερη συγκίνηση προκάλεσε η μητέρα του Ιωάννη Ευαγγελινέλη, εμφανώς καταβεβλημένη από το ισχυρό σοκ του άδικου χαμού του παιδιού της καθώς και η χήρα του δολοφονηθέντα Υπαρχιφύλακα Σάββα Αντώνιου-Νεκτάριου και ο βαριά τραυματισμένος Υπαρχιφύλακας Γιαννούλης Απόστολος.

Αξίζει να επισημάνουμε την παρουσία εκατοντάδων πολιτών που τίμησαν τη μνήμη των ηρώων μας και ιδιαίτερα των κατοίκων του Αγ. Ι. Ρέντη που μέρα νύχτα φροντίζουν και προσέχουν το χώρο που δολοφονήθηκαν οι Ειδικοί Φρουροί.

Ακολουθούν φωτογραφίες....

ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ
mnimeio
mnimosino
ged
tromaktiko


 mnimeio

ΠΗΓΗ: http://www.policenet.gr/portal/arthra-dimosieymata/2011/09042011-2.html
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου