6 Νοεμβρίου 2010

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ. ΚΑΙ ΜΕΤΑ;;;


Διαβάζουμε διάφορα τον τελευταίο καιρό για το τι μέλη γενέσθαι μετά την επικείμενη «ήττα» του ΠΑΣΟΚ, στις βασικές εκλογικές περιφέρειες, Αττικής και Θεσσαλονίκης.
 Ο Γιωργάκης βεβαίως το είπε ξεκάθαρα, έρχονται εκλογές. Τα σπρεντς λοιπόν τραβούν την ανηφόρα και μας προειδοποιούν για τα μελλούμενα.

Ο νυν πρωθυπουργός κατά την γνώμη μας δεν μπλοφάρει. Μάλιστα, είμαστε πεπεισμένοι ότι όλο το σύστημα των προδοτικών μηχανισμών (κόμματα) που κατοικοεδρεύουν εντός βουλής, οδηγούν τα πράγματα προς εκλογές.

  • Πιστεύουμε ότι ο Δημαράς σπρώχνεται υπογείως ώστε να δώσει στον ΓΑΠ την δικαιολογία για βουλευτικές εκλογές.
  • Ο Σαμαράς μένει, εν γνώση του εκτός παιχνιδιού, με την επιλογή Κικίλια, όπως ίσως του επέβαλαν οι πραγματικοί διαχειριστές του κρατιδίου μας. Και πιστεύουμε ότι θα παραμείνει αντιπολίτευση.
  • Ο Καρατζαφέρης προσδοκά στην οικουμενική, όπως του έχουν υποσχεθεί οι διαχειριστές μας.
  • Οικουμενική προσδοκά και η Ντόρα, η οποία λογικά με την ανακοίνωση εκλογών θα μας ανακοινώσει και το κόμμα της. «Κακιές» γλώσσες, μάλιστα, λένε ότι υπάρχει μία υψηλή θέση έτοιμη για τον Μάκη Βορίδη (πως αλλάζουν οι καιροί).
  • Οι υπόλοιποι υπάρχουν γιατί πρέπει να περιμαζεύουν τα υπολείμματα.

Ίσως να μη πάμε ούτε και σε επαναληπτικές την άλλη Κυριακή. Μάλιστα το ενδεχόμενο, στα μέσα Δεκεμβρίου, να έχουμε βουλευτικές είναι κάτι πολύ πιθανόν. Φυσικά η επιλογή των υποψηφίων βουλευτών θα γίνει με λίστα που θα επιλέξουν οι αρχηγοί των κομμάτων, ώστε το μαγείρεμα να γίνει καλλίτερα και ο κοινοβουλευτικός ολιγαρχισμός να γίνει πιο τυραννικός και ελεγχόμενος.

Αυτά εν ολίγοις. Και βεβαίως μετά τις επικείμενες βουλευτικές εκλογές σειρά έχουν τα εθνικά θέματα, με αλλαγές, που μόνο προπολεμικά είχαμε ζήσει. Μακάρι να κάνουμε λάθος.

Καλούμε τους Ακομμάτιστους Έλληνες Ιστολόγους και όλους τους Έλληνες που μας παρακολουθούν, σε εγρήγορση. Πολύ από εσάς ζητάτε κάτι παραπάνω. Ο καιρός πλησιάζει και εκεί θα δούμε ποιοι και πως θα πορευθούμε. Δυστυχώς τα γεγονότα τρέχουν και μας προσπερνάνε· κάποια στιγμή οι διαδικασίες δράσεως θα πρέπει να επισπευτούν. Αυτό σημαίνει, πολύ απλά, δράση φυσική και όχι εικονική.
Δράση μακριά από την καρέκλα του υπολογιστή. 
ΑΚΟΜΜΑΤΙΣΤΟΙ

2 σχόλια:

  1. Είμαι στην πολιτική απ' το 1973, σκιτσάρω και γράφω για αυτήν απ' το 1981, πρώτη φορά δεν κατανοώ έναν εκβιασμό. Οπως αυτόν που θέτει ο Παπανδρέου: ψηφίστε με να μη χάσω, διότι, αν χάσω, θα σας βάλω να ξαναψηφίσετε για να χάσω περισσότερο!
    Δεν είναι η πρώτη φορά που ο λαός εκβιάζεται, απειλείται ή τίθεται προ διλήμματος, μάλιστα αυτή είναι μάλλον η συνήθης πρακτική, αλλά είναι ίσως η πρώτη φορά που ο εκβιασμός είναι παράλογος και το δίλημμα κουτό.
    Επιπλέον.
    Ο Παπανδρέου έχει φθάσει στο σημείο να πιστεύει ότι «υπονομεύεται». Και τι είναι αυτή η «υπονόμευση»; απλώς το να ψηφίσει κανείς κάποιον άλλον. Εντυπωσιακό!
    Επιπροσθέτως: ο κ. Παπανδρέου χαρακτηρίζει «αντιπατριωτική» όποια ψήφο δεν τον υποστηρίζει. Εδώ τα πράγματα χάνουν τη σοβαρότητά τους ή είναι πολύ σοβαρά. Δηλαδή, αν ψηφίσει κανείς Παφίλη ή Πορτάλιου ή Κικίλια ή Ψαριανό, δεν είναι πατριώτης. Ενώ αν ψηφίσει Καμίνη ή Τατούλη είναι πατριώτης και ουχί μίασμα!
    Οντως το παράλογο δύσκολα ερμηνεύεται.
    Παράκρουση, παραλήρημα, πανικός, φόβος ή απλή χαζομάρα, ό,τι και να 'ναι, είναι επικίνδυνο.
    Ηδη η χώρα έχει υποστεί πολλά, έχει Μνημόνιο αντί Σύνταγμα, πάει για «Πειναλόγκα» (όπως προσφυώς αυτοσαρκαζόμεθα), όταν λοιπόν ούτε καν οι σοφιστείες δύνανται να εμφανίζονται κάπως πιο έξυπνες, τότε τα πράγματα είναι σκούρα.
    Δυτικώς του 25ου Μεσημβρινού. Διότι, ανατολικώς πάνε για μαύρα. Μαυρίστε τους, αυτή την Ιερά Συμμαχία Παπανδρέου - Καρατζαφέρη - Ντόρα με ολίγην από Κουβέλη, μαυρίστε τους, όσον είναι καιρός...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αύριο στις κάλπες δεν θα κριθεί τίποτα. Τίποτα δεν θα κριθεί, γιατί δεν υπάρχει εναλλακτική λύση ικανή να προσφέρει όραμα, και μια διεξοδο από τη σαπίλα. Σε τοπικό επίπεδο υπάρχουν ελπιδοφόρα πρόσωπα, όπως πάντοτε άλλωστε, αλλά οι βουλευτικές εκλογές που θα πάμε σύντομα, λόγο αυτών των εκλογών, δεν είναι ικανές να αλλάξουνε τίποτε. Δηλαδή, τίποτα προς το καλύτερο. Γιατί τα πράγματα είναι πασιφανές πως όλο και χειρότερα θα πηγαίνουν. Μεθοδευμένα και τακτικά, όσο δε τσινάει ο κόσμος. Τα δαγκανια έρχονται από πιο ψηλά, από το ΔΝΤ και τους μασόνους και δε συμμαζεύεται, όλοι πιονάκια καλά είναι, να ακολουθουν τη μόνη τους παρτίδα, το χρήμα και την εξουσία. Μη παραμιθαζεστε, αύριο δεν θα αλλάξει τίποτα προς το καλύτερο, το αντίθετο, χειρότερα θα γίνουν τα πράγματα, μας έχουνε δρομολογήσει ως το θάνατο οι δειλοί, σε 4 χρόνια σκοπευουνε να μας χουνε θάψει, με πασοκ η χωρίς. Δεν αλλάζει με εκλογές το πράμα, η δημοκρατία στη σημερινή της μορφή απέτυχε, 200 χρόνια δικτατορία και προδοσία έχουμε, δεν το έχετε καταλάβει; Αν δεν πάρουμε την μοίρα μας στα χέρια μας, εμείς, η προτελευταία γενιά των Eλλήνων, θα σβήσουμε από το χάρτη του κόσμου. Δε μας σώζει ούτε ο Σαμαράς ούτε οι κυβερνήσεις συνεργασίας ούτε τίποτα.
    Παλεύουμε για την ίδια μας την ύπαρξη πια, τα μέτρα που έχουνε δρομολογήσει για το 2011, 2012, 2013 και 2014 είναι ήδη στα χαρτιά, με υπογραφές. Και είναι 10 φορές πιο σκληρά από τα τωρινά. Πως θα ζήσουμε; Η μάλλον πως θα ζήσετε, γιατί εγώ μενω στο εξωτερικό. Η θα πεθάνετε από την πείνα, η από σκουρασμένο μαχαίρι πεινασμένου ημεδαπού η αλλοδαπού, η θα γυρίσετε πίσω στα χωριά να σπέρνετε κουκιά και να πεθάνετε γιατί δε θα χετε να πάρετε φάρμακα. Εκτός κι αν μένετε στη θράκη, οπότε θα πεθάνετε από της επιδρομές των Τούρκων που έπονται σε λίγο. Ο αγώνας είναι για τις ζωές μας, και πιστέψτε με, δε θα γίνεις στις κάλπες. Θα γίνει στους δρόμους. Ανοίξτε τα μάτια σας, όσοι πιστεύετε ότι αύριο θα αλλάξει κάτι. Αχ πατρίδα μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή