24 Σεπτεμβρίου 2010

ΤΟΥΡΚΟΣ ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ: "Εμείς κάψαμε τζαμιά και όχι οι Ελληνοκύπριοι"

Αίσθηση προκάλεσαν στην κυπριακή κοινή γνώμη οι αποκαλύψεις Τούρκου στρατηγού, ο οποίος στο παρελθόν υπήρξε επικεφαλής της Διευθύνσεως Ειδικού Πολέμου, ότι ο τουρκικός στρατός προέβη συστηματικά στην Κύπρο σε προβοκατόρικες ενέργειες, μεταξύ των οποίων και ο εμπρησμός τεμένων.

Μιλώντας στο τουρκικό δίκτυο Haberturk, ο απόστρατος σήμερα στρατηγός Σαμπρί Γιρμιμπέσογλου παραδέχτηκε: «Στις Ειδικές Επιχειρήσεις υπάρχει ένας κανόνας: Για να ενισχύσεις το αντιστασιακό φρόνημα του λαού κάνεις δολιοφθορές σε συμβολικούς στόχους δίνοντας την εντύπωση ότι πρόκειται για έργο του εχθρού. Για παράδειγμα βάζεις φωτιά σε ένα τζαμί. Εμείς κάψαμε τζαμιά στην Κύπρο».

Η ειρωνεία της υπόθεσης είναι ότι η αποκάλυψη του Τούρκου στρατηγού έγινε στην προσπάθεια του ιδίου να διαψεύσει προηγούμενη δημόσια ομολογία του, το 2006, ότι το πογκρόμ των Σεπτεμβριανών το 1955 εις βάρος των Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης ήταν έργο της Διεύθυνσης Ειδικού Πολέμου.

Σύμφωνα με την Καθημερινή της Κύπρου, η οποία έφερε στη δημοσιότητα τις αποκαλύψεις του Τούρκου στρατηγού ε.α., το εν λόγω Συμβούλιο ιδρύθηκε το 1953 στην Άγκυρα από τρεις αξιωματικούς του τουρκικού στρατού και ότι τροφοδότησε την τουρκοκυπριακή οργάνωση Volkan και στην συνέχεια την TMT με όπλα. Σύμφωνα με τον ίδιο, στόχος τoυ Συμβουλίου ήταν η ένοπλη αντιμετώπιση της ΕΟΚΑ.
 
ΣΧΟΛΙΟ ΑΚΟΜΜΑΤΙΣΤΩΝ
Τι έχουν να πουν στην Ελλάδα, οι κατά κύριο λόγο αριστερίζοντες αλλά και όχι μόνο, ότι οι Ελληνοκύπριοι έκαναν δολιοφθορές και προκάλεσαν την επέμβαση της Τουρκίας; Επιτέλους αυτό το παραμύθι, ότι για όλα φταίνε οι Ελληνες, ας σταματήσουν να το συντηρούν κάποιοι εν Ελλάδι φιλοκεμαλιστές. Τους καταλάβαμε πλέον.

Μας το έστειλαν και το δημοσιεύουμε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου