10 Σεπτεμβρίου 2010

Ο βουλευτής Ευάγγελος Αντώναρος (λόγω των υψηλών υπηρεσιών που έχει προσφέρει στην πατρίδα) ΑΡΝΗΘΗΚΕ να πληρώσει τα ναύλα του...

10/9/2010
Ρεπορτάζ: Δ. Αλιφερόπουλος, Χ. Μπόλκας

Ένα απίστευτο περιστατικό απασχόλησε την Βουλή, με πρωταγωνιστή τον βουλευτή της ΝΔ και πρώην κυβερνητικό εκπρόσωπο Ευάγγελο Αντώναρο. Συγκεκριμένα, ναυτιλιακή εταιρεία τον κατήγγειλε ως... λαθρεπιβάτη, καθώς ο κ. Αντώναρος αρνήθηκε να πληρώσει εισιτήριο 15,50 ευρώ, επιμένοντας να ταξιδέψει δωρεάν ως βουλευτής. Πάντως μετά την αποκάλυψη του θέματος, ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος έσπευσε να πληρώσει το αντίτιμο του εισιτηρίου και έκανε λόγο για παρεξήγηση.

Το περιστατικό σημειώθηκε το πρωί της Κυριακής 18 Ιουλίου στο λιμάνι της Κω, όπου μαζί με άλλους 250 επιβάτες που ανέβηκαν στο πλοίο με τα εισιτήρια στα χέρια και προορισμό την Πάτμο, επιβιβάστηκε και ο κ. Αντώναρος, κρατώντας όμως στο χέρι του αντί για εισιτήριο την βουλευτική του ταυτότητα. Όταν μάλιστα ο αρχιλογιστής του πλοίου του ζήτησε να επιδείξει το εισιτήριο του, ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος του είπε, ότι είναι βουλευτής και έχει ελευθέρας. Σε επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής ο διευθύνων σύμβουλος της ναυτιλιακής εταιρείας αναφέρει: «Του ζητήθηκε το εισιτήριο και ο κ. Αντώναρος απάντησε, ότι είναι βουλευτής και έχει ελευθέρας. Μετά την είσοδό του εκδόθηκε εισιτήριο με το φθηνότερο ναύλο αξίας 15,50 ευρώ, προκειμένου να ταξιδέψει νομίμως και όχι ως λαθρεπιβάτης. Εκείνος αρνήθηκε να πληρώσει το ποσό με την ίδια δικαιολογία».

Μετά την επιστολή διαμαρτυρίας της εταιρείας στον πρόεδρο της Βουλής, υπάλληλος του βουλευτή πήγε στα γραφεία της εταιρείας και πλήρωσε το αντίτιμο του εισιτηρίου. Ο κ. Αντώναρος πάντως δικαιολογήθηκε, ότι δεν γνώριζε, αναφέροντας ότι «ως νέος βουλευτής ερμήνευσα, ότι δεν είχα σχετική υποχρέωση, διότι η βουλευτική μου ταυτότητα αναγράφει, ότι μπορώ να κυκλοφορώ ελεύθερα. Σήμερα θα καταβάλω στην εταιρεία το ποσό του 15,50 ευρώ». Ο διευθύνων σύμβουλος της ναυτιλιακής εταιρείας στην επιστολή του ζητά από τον Φίλιππο Πετσάλνικο, να προβεί σε συστάσεις, αναφέροντας: «Παρακαλούμε να προβείτε σε συστάσεις προς τους βουλευτές, οι οποίοι έχουν εκλεγεί από τον Ελληνικό λαό για να τον υπηρετούν και όχι για να διεκδικούν προνόμια, προκειμένου να αποφεύγονται αμετροεπείς συμπεριφορές».

Πηγή: ALPHA

Τα λόγια περιττεύουν...
Ακολουθεί ολόκληρη η επιστολή του διευθύνοντος συμβούλου της Attica Group:

«Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε της Βουλής,
Θέμα: Μεταφορά βουλευτού κ. Avτώναρoυ με πλοία της εταιρείας μας.
Ο βουλευτής του ελληνικού Κοινοβουλίου, κ. Ευάγγελος Αντώναρος, επιβιβάστηκε στις 18 Ιουλίου 2010 στο πλοίο ΒLUΕ STAR 2 της εταιρείας μας, με σκοπό να ταξιδέψει από το νησί της Κω στο νησί της Πάτμου. Κατά την επιβίβαση και σύμφωνα με τον νόμο, του ζητήθηκε από τον αρχιλογιστή του πλοίου το εισιτήριό του, όπως συμβαίνει με κάθε άλλον επιβάτη. Ο κ. Αντώναρος απάντησε ότι είναι βουλευτής και έχει ελευθέρας. Παρά την επισήμανση από τον κ. αρχιλογιστή ότι ακόμη και σ' αυτή την περίπτωση απαιτείται για τη νόμιμη επιβίβασή του εισιτήριο έστω μηδενικό, ο κ. Αντώναρος τον ευχαρίστησε και εισήλθε του πλοίου. Δεδομένου ότι εκείνη τη στιγμή επιβιβάζονταν στο πλοίο 250 επιβάτες, το πλήρωμα προτίμησε να μη δώσει περαιτέρω έκταση στο επεισόδιο, ώστε να μη δημιουργηθεί πρόβλημα στον καταπέλτη του πλοίου και να μην ταλαιπωρηθούν αναίτια από τη συμπεριφορά του εν λόγω βουλευτή οι υπόλοιποι επιβάτες, οι οποίοι και κανονικά έφεραν τα εισιτήριά τους και τηρούσαν όλες τις νόμιμες διαδικασίες.
Μετά την είσοδό του στο πλοίο, εκδόθηκε εισιτήριο στον κ. Αντώναρο -με το φθηνότερο ναύλο, αξίας 15.50 ευρώ - προκειμένου να ταξιδέψει νομίμως και όχι ως λαθρεπιβάτης. Εκείνος αρνήθηκε να πληρώσει το ποσό με την ίδια δικαιολογία και επέδειξε στο σημείο αυτό τη βουλευτική του ταυτότητα.
Ύστερα από τα παραπάνω γεγονότα, τα ζητήματα που ανακύπτουν είναι τα εξής:

1. Παρακαλούμε για την αποζημίωση της εταιρείας μας από τη Βουλή για το ταξίδι του κ. Αντώναρου, σύμφωνα με τα συνημμένα παραστατικά.

2. Παρακαλούμε όπως εκδώσετε οδηγία προς τους βουλευτές όταν επιθυμούν να κάνουν χρήση της ελεύθερης κυκλοφορίας με πλοία ακτοπλοϊας που τους έχετε παράσχει, να φροντίζουν εγκαίρως για την έκδοση εισιτηρίου, όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία. Σας επισημαίνουμε ότι βάσει νόμου απαγορεύεται η επιβίβαση στο πλοίο ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ χωρίς έγκυρο εισιτήριο.
3. Επειδή αντιλαμβανόμεθα ότι παρόμοια προβλήματα αντιμετωπίζουν όλες οι ακτοπλοϊκές εταιρείες, παρακαλούμε όπως προχωρήσετε σε θέσπιση συγκεκριμένης διαδικασίας για την αποζημίωσή μας σε αυτές τις περιπτώσεις, όπως συμβαίνει με τα άλλα μέσα μεταφοράς και όπως επανειλημμένως έχουμε ζητήσει, διαδικασία που αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για να εκδίδονται τα εισιτήρια από μια ιδιωτική εταιρεία χωρίς να καταβληθεί το αντίτιμο. Έως ότου μας γνωστοποιηθεί και συμφωνηθεί η διαδικασία αυτή, παρακαλούμε όπως ενημερώσετε τα μέλη του Κοινοβουλίου ότι όσον αφορά στην εταιρεία μας θα πρέπει να εκδίδουν κανονικά εισιτήριο ολόκληρου ναύλου.
4. Τέλος, παρακαλούμε όπως προβείτε σε συστάσεις προς τους Έλληνες βουλευτές, οι οποίοι όλοι έχουν εκλεγεί από τον ελληνικό λαό για να τον υπηρετούν και όχι για να διεκδικούν προνόμια και να αξιώνουν διαφορετική μεταχείριση από τον απλό πολίτη, προκειμένου να αποφεύγονται αμετροεπείς συμπεριφορές, που δεν τιμούν κανέναν και επιτείνουν το κλίμα δυσαρέσκειας που υφίσταται σήμερα.

Με τιμή
Attica Group
Πέτρος Μ. Βέττας
Διευθύνων Σύμβουλος»

2 σχόλια:

  1. Ειπαμε...Θεωρουν την Ελλαδα τσιφλικι τους και κανουν οτι θελουν...Αν καποιος δεν εχει το "κυμπαριλικι" να πληρωσει 15,50 ευρω φαντασου τι μπορει να κανει στον κρατικο κουρβανα οταν του δωθει η ευκαιρια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο ΓΥΦΤΟΣ...........................

    ΑπάντησηΔιαγραφή