26 Ιουνίου 2010

Οι τσιφλικάδες του ΠΑΜΕ ξαναχτύπησαν στον Πειραιά

26/6/2010

Πολλοί συμπολίτες μας και περιηγητές έχουν δεινοπαθήσει τον τελευταίο καιρό από τις καταλήψεις στα λιμάνια, ιδιαιτέρως του Πειραιά, από το ΠΑΜΕ.
Μπορεί κάποια αιτήματα να είναι δίκαια και επειδή δεν γνωρίζουμε το θέμα εις βάθος δεν θα πάρουμε αυστηρά αντίθετη θέση, τουλάχιστον στο περιεχόμενο των διεκδικήσεων.
Ένα λοιπόν από τα αιτήματα είναι και η διατήρηση του καμποτάζ. Ως καμποτάζ ορίζεται η υποχρέωση που έχουν ναυτιλιακές εταιρείες, που δραστηριοποιούνται στο ελληνικό χώρο, να προσλαμβάνουν έλληνες ναυτεργάτες – πληρώματα.

Σε αυτό ακριβώς το σημείο είναι που δημιουργείται μία παραδοξότητα. Η παραδοξότητα αυτή έγκειται στον γεγονός, ότι το ΠΑΜΕ ενδιαφέρεται (στην συγκεκριμένη περίπτωση) για τα συμφέροντα του έλληνα εργάτη.
Ως γνωστόν, όμως, το ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ πρωτοστατούν στην ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ του έλληνα εργάτη. Είναι δεδηλωμένο το δόγμα του ΚΚΕ για την έλευση ακόμη περισσοτέρων λαθρομεταναστών· λαθρομεταναστών που έπληξαν και πλήττουν ανεπανόρθωτα τους έλληνες εργάτες και τις κατοχυρωμένες διεκδικήσεις μετά από αγώνες δεκαετιών.

Το ΚΚΕ, λοιπόν, δρώντας ως δούρειος ίππος, στους κλάδους των ελλήνων εργατών, καταφέρνει, ακόμα και σήμερα που έχει ξεμπροστιαστεί, να επηρεάζει τις μάζες. Είναι πασίδηλο ότι το ΚΚΕ με τα παρακλάδια του, αποτελούν τους ΕΦΙΑΛΤΕΣ των ελλήνων εργατών.
Είναι μήπως τυχαίο ότι σε αυτό το σημείο τα συμφέροντα των κομουνιστών και λοιπών νεοταξιτών αριστεριστών και ψευτοαριστερών ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ ΠΛΗΡΩΣ με αυτά του Κεφαλαίου;

Και οι δύο τάσεις έχουν κοινά συμφέροντα με διαφορετικά οφέλη. Το μεν κεφάλαιο το νοιάζει το όσο το δυνατόν μεγαλύτερο κέρδος, το δε ΚΚΕ και οι λοιποί πως θα εξαθλιώσουν – εξαφανίσουν το ελληνικό έθνος.
Έχοντας λοιπόν διεισδύσει στις τάξεις των εργατών με διάφορα φληναφήματα και φαμφαρολογίες, εδώ και δεκαετίες, τους αποβλάκωναν και τους κατηύθυναν κατά τα κομματικά – ανθελληνικά τους συμφέροντα.

Γιατί, λοιπόν, κύριοι του ΚΚΕ, όταν ο έλληνας οικοδόμος απολυόταν και δεν μπορούσε να βρει δουλειά, λόγο των φθηνών εργατικών χεριών των λαθρομεταναστών, το πολύ ΚΚΕ δεν έκανε απεργίες – διαδηλώσεις – καταλήψεις;
Γιατί το ΠΑΜΕ δεν κατέβασε τους συνδικαλιστές του και τους λοιπούς έλληνες εργάτες στους δρόμους να διαμαρτυρηθούν;
Αντιθέτως, όχι μόνο δεν προχώρησε σε τέτοιες κινητοποιήσεις, αλλά συστηματικά, παρεμποδίζει την απέλαση των λαθρομεταναστών και την εκδίωξη των λαθρομικροπωλητών.

Εν κατακλείδι, δεν ξέρουμε αν οι συγκεκριμένες καταλήψεις είναι δικαιολογημένες (για το συμφέρων του έλληνα εργάτη) σίγουρα πάντως το ότι εμπλέκεται αυτό το βρωμερό, συνδικαλιστικό όργανο, μας βάζει σε πολύ σοβαρές σκέψεις για το τι επιδιώκουν πραγματικά.

- ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΜΕ ΕΥΘΕΩΣ ΤΙΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ Π.Α.Μ.Ε. ΚΑΙ ΤΟΥ Κ.Κ.Ε.

- ΣΑΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ – ΑΠΕΡΓΙΕΣ – ΟΜΙΛΙΕΣ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΕΡΓΑΤΗ

- ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΕΤΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΑΤΕ ΠΟΤΕ

Ζήτω ο Έλληνας εργάτης και αγρότης

1 σχόλιο:

  1. Την επομένη φορά που θα ταξιδέψουμε με πλοίο θα έχουμε μαζί μας αυγά και ντομάτες, για να κεράσουμε τους επαγγελματίες συνδικαλιστές και τους 18 χρονους "ναυτεργάτες" με τα κοντάρια. Δεν μπορεί αγαπητοί μου η χούντα των 100 δήθεν αγωνιστών του ΠΑΜΕ να ταλαιπωρεί 7500 επιβάτες. Τουλάχιστον θα το διακεδάσουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή