30 Οκτωβρίου 2016

Εκδηλώσεις μνήμης για την δολοφονία Φουντούλη – Καπελώνη από την Χρυσή Αυγή. Αντιδράσεις του δήμου Ηρακλείου. Η θέση μας επ’ αυτών των εκδηλώσεων


Προγραμματίζεται εκδήλωση μνήμης, την 1η Νοεμβρίου, από την Χρυσή Αυγή, για τα δολοφονημένα μέλη της από παρακρατικούς τρομοκράτες, στο Ηράκλειο Αττικής.
Φαίνεται ότι ο δήμαρχος και το δημοτικό συμβούλιο δεν επιθυμούν να γίνει μία τέτοια εκδήλωση μνήμης. Προφανώς γίνεται επιλεκτικά αυτή η κίνηση, αφού εμπλέκεται η Χρυσή Αυγή. Φανταζόμαστε ότι αν επρόκειτο για κάποιους δεδηλωμένους αριστεριστές όχι μόνο δεν θα εναντιωνόντουσαν, αλλά θα ήταν και αρωγοί των όποιων εκδηλώσεων…
Υπενθυμίζουμε ότι η δολοφονίες των δύο μελών της Χ.Α., έγιναν ως «αντίποινα» για την δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι.

Θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε ότι γενικά είμαστε αντίθετοι σε αυτές τις εκδηλώσεις και καλό θα ήταν να μη γίνονται, όμως θα παραθέσουμε κάποιες διαπιστώσεις σχετικά με τις δύο υποθέσεις, τις δολοφονίες Φύσσα και Φουντούλη – Καπελώνη.

Οι δολοφονίες:
Α) Του Παύλου Φύσσα είναι πια κοινή παραδοχή, σε όποιους δεν έχουν παρωπίδες, ότι επρόκειτο για δολοφονία οπαδικού τύπου. Καταλήγουν να τσακώνονται δύο τύποι ο Παύλος Φύσσας με τον Γιώργο Ρουπακιά (πρώην ΚΚΕς), μόνοι τους, μεταξύ τους! Όλα τα στοιχεία και οι μάρτυρες αυτό λένε. Και έχεις τους εγκληματίες των Μέσων Μαζικής Εξαπάτησης να διαδίδουν για οργανωμένη κομματική επίθεση, και μάλιστα καθοδηγούμενη και προγραμματισμένη από τα μεγαλοστελέχη της Χ.Α. και ακόμη και από τον ίδιο τον αρχηγό της. Πραγματικά, δεν υπάρχει ούτε ένας ανεξάρτητος εισαγγελέας σε αυτήν την μπανανία;
Β) Των Φουντούλη – Καπελώνη, δεν χρειάζονται να πούμε πολλά. Ήταν μία οργανωμένη δολοφονία, παρακρατικών νεοταξιτών ή κοινών εγκληματιών, με εμφανή σκοπό την αντεκδίκηση. Από εκεί και πέρα όλες οι θεωρίες, γύρω από αυτήν την βάση, είναι συζητήσιμες.

Η αντίδραση του κράτους:
Α) Στην πρώτη περίπτωση υπήρξε άμεση κινητοποίηση κράτους και δράση  του παρακράτους, σε μία απίστευτη προσπάθεια πολώσεως του πολιτικού κλίματος, ποινικοποίησης ενός κόμματος με κάθε τρόπο, απόκρυψης στοιχείων, κωλυσιεργίες στην γρήγορη εξιχνίαση και τελεσιδικία της υπόθεσης (έχουν περάσει 3 χρόνια και ακόμη έχουμε μέλλον…) και απίστευτη πολιτική σπέκουλα από όλα τα κόμματα του «συνταγματικού» τόξου.
Β) Στην δεύτερη περίπτωση όλα έγιναν υποτονικά, σύμφωνα με τις διαμαρτυρίες των συγγενών και το θέμα έπαιξε για 2-3 μέρες στην τηλεόραση και μετά ξεχάστηκε τελείως. Όχι μόνο αυτό αλλά υπήρξαν και περιπτώσεις σε εκπομπές των καναλιών, που σχεδόν δικαιολογούσαν τις δολοφονίες…!

Οι εκδηλώσεις μνήμης:
Α) Σε σύντομο χρονικό διάστημα και αντιδημοκρατικά, ο δρόμος του Κερατσινίου που έγινε η δολοφονία, μετονομάζεται, από Παναγή Τσαλδάρη σε οδός Παύλου Φύσσα. Το θύμα δηλαδή μίας οπαδικής αντιπαράθεσης, έγινε ήρωας αντίστασης κατά του φασισμού, μόνο και μόνο γιατί ο δολοφόνος του (πρώην ΚΚΕς) είχε ενταχθεί πρόσφατα στην Χρυσή Αυγή…!!! Απίστευτα πράγματα…
Φθάσαμε δε εφέτος να γίνουν τριήμερες (!!!) εκδηλώσεις κατά του φασισμού εις την μνήμη του Παύλου Φύσσα! Και φυσικά αρωγός στάθηκε ο δήμος Κερατσινίου.
Β) Αντιθέτως στο Νέο Ηράκλειο, κανένας δρόμος δεν έχει μετονομαστεί σε Φουντούλη-Καπελώνη για να τιμήσουν αυτά τα παιδιά ως θύματα της τρομοκρατίας, που εδώ είναι ξεκάθαρο ότι δολοφονήθηκαν από τρομοκράτες. Προφανώς όμως, ως μέλη της Χρυσής Αυγής καλά έπαθαν…!
Επιπροσθέτως μία εκδήλωση μνήμης που θέλουν να κάνουν συγγενείς και το κόμμα της Χ.Α., βρίσκει κόλλημα στον δήμαρχο και το δημοτικό συμβούλιο του Ηρακλείου.

Θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε ότι γενικά δεν συμφωνούμε, στην παρούσα κατάσταση, με αυτές τις εκδηλώσεις μνήμης (και φυσικά στην μετονομασία οδών), είτε αφορά στους Φουντούλη-Καπελώνη είτε, πόσο μάλλον, στον Φύσσα.
Έχουμε κάνει σαφές ότι είμαστε αντίθετοι στις, ουσιαστικά άνευ αντικειμένου, φασιστικές εκδηλώσεις στο Κερατσίνι. Εκεί όπου τα κτήνη του αριστερισμού, ως ύαινες, με το που μυρίστηκαν αίμα έτρεξαν να εκμεταλλευτούν την στρεβλή κατάσταση που δημιούργησαν η Νέα Δημοκρατία με τα κανάλια της διαπλοκής.
Ως εκ τούτου, θα συμφωνούσαμε με την εναντίωση του δήμου Ηρακλείου, αν ήμασταν σίγουροι ότι το αυτό θα έπρατταν αν η συγκεκριμένη υπόθεση ήταν ανάλογη με του Κερατσινίου. Όμως ξέρουμε ότι αυτό δεν ισχύει. Αν τα θύματα ήταν αριστεριστές, ο δήμος, όχι μόνο δεν θα έφερνε εμπόδια, αλλά θα μετείχε ενεργά στις όποιες εκδηλώσεις.

Όπως έχουν λοιπόν τα πράγματα, θεωρούμε αδιανόητη, πολωτική, προκλητική και φασιστική την αντίδραση του δήμου Ηρακλείου, στις όποιες εκδηλώσεις της Χρυσής Αυγής.

  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου