12 Οκτωβρίου 2016

Ο διάσημος "πήλινος στρατός" της Κίνας, ελληνικό δημιούργημα, σύμφωνα με το BBC!


Ανατρέπουν τα πάντα τα σύγχρονα αρχαιολογικά δεδομένα. Σύμφωνα με το BBC οι αρχαιολόγοι εκτιμούν ότι η έμπνευση για το σπάνιο αυτό έργο που βρέθηκε στον τάφο του πρώτου Κινέζου αυτοκράτορα, προήλθε από την Αρχαία Ελλάδα, και ότι Έλληνες τεχνίτες, εκπαίδευσαν τους Κινέζους.

Αν πάρουμε την λογική των ελληνικών εργαστηρίων αγαλμάτων, θα πρέπει να δημιουργήθηκαν πολλοί τέτοιοι χώροι εργασίας, όπου, σε κάθε έναν από αυτούς, θα υπήρχε ένας επί κεφαλής Έλληνας τεχνίτης (ίσως μαζί με έναν γνώστη Έλληνα βοηθό του) ο οποίος θα περιστοιχιζόταν από Κινέζους μαθητές-βοηθούς. 


Εφόσον, πριν από την εποχή αυτήν, τον 3ο αιώνα π.Χ., δεν φαίνεται να υπάρχει παράδοση πηλοπλαστικής στην Κίνα, είναι λογικό να υποθέσουμε ότι οι καλλιτέχνες του Κινέζου Αυτοκράτορα, να αναζήτησαν πρότυπα στην πολύ κοντινή τους Ελληνιστική Παράδοση.

Οι ειδικοί πιστεύουν ότι η Κίνα και Δύση, ήρθαν σε επαφή 1500 χρόνια πριν φθάσει ο Μάρκο Πόλο στην αχανή αυτή χώρα. 
Ο περίφημος αυτός πήλινος στρατός βρέθηκε από αγρότες το 1974 και είναι ένας λάκος 230 μέτρων μήκους και αποτελείται συνολικά από 8.000 πήλινους στρατιώτες, 130 πήλινα άρματα με 520 άλογα και 150 άλογα ιππικού. Οι στρατιώτες έχουν ύψος από 1,80 και φθάνουν μέχρι και το 1,95 (που είναι οι υψηλόβαθμοι αξιωματικοί) και το κάθε πρόσωπο τους είναι ξεχωριστό.




Δείτε το βίντεο με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ:

http://webtv.ert.gr/katigories/enimerosi/me-aroma-elliniko-o-diasimos-pilinos-stratos-tis-kinas/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου