14 Οκτωβρίου 2016

Ολάντ: Ο Πούτιν μου είπε πως η Ελλάδα ήθελε να τυπώσει δραχμές στη Ρωσία


"Η Ελλάδα μας ζήτησε να τυπώσει δραχμές στη Ρωσία, γιατί δεν έχουν τέτοιο πιεστήριο" φέρεται να είπε ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Γάλλο ομόλογό του Φρανσουά Ολάντ. Αυτό αποκαλύπτεται στο βιβλίο που κυκλοφόρησε την Πέμπτη στη Γαλλία για τον Φρανσουά Ολάντ με τίτλο "Ένας πρόεδρος δεν πρέπει να τα λέει αυτά", το οποίο περιέχει "εξομολογήσεις" του Γάλλου προέδρου σε δύο δημοσιογράφους της γαλλικής εφημερίδας Le Monde.
Μάλιστα σύμφωνα με τους συγγραφείς του βιβλίου, ο Ολάντ εξέλαβε το τηλεφώνημα του Πούτιν ως σημάδι ότι σε περίπτωση Grexit, η Ρωσία θα βοηθήσει και θα στηρίξει την Ελλάδα.
Το βιβλίο αφιερώνει ένα μεγάλο κεφάλαιο στην ελληνική κρίση του 2015, όταν ο Αλέξης Τσίπρας έφερε τη χώρα στα όρια της εξόδου από το ευρώ. Ωστόσο ο Ολάντ εμφανίζεται κατηγορηματικά αντίθετος στο Grexit. Οι αρθρογράφοι Gérard Davet και Fabrice Lhomme τονίζουν ότι ο Ολάντ αντιμετώπιζε τον Αλέξη Τσίπρα ως τον "μικρό του αδερφό" και πάντοτε προσπαθούσε να τον προστατεύσει.
Όπως τονίζουν γαλλικά μέσα ενημέρωσης, όλοι γνωρίζουν πώς κατέληξε το ζήτημα της ελληνικής κρίσης: με το να συνθηκολογήσει η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα. Σε άλλη ιστορία που αφηγούνται οι δημοσιογράφοι, ο Μισέλ Σαπέν τηλεφώνησε στον Γάλλο πρόεδρο προκειμένου να τον ενημερώσει για τις γερμανικές πιέσεις με στόχο την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ και το ρόλο της επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ.
"Οι Γερμανοί θα εμφανιστούν αντίθετοι στο ζήτημα του δυσβάσταχτου χρέους", είπε ο Σαπέν στον Ολάντ. "Μπορούν να το κάνουν αυτό. Υπάρχει επίσημη δήλωση της Μέρκελ που λέει ότι η μείωση του χρέους είναι εκτός συζήτησης", απάντησε ο Ολάντ.

Αναλυτικά ο διάλογος Ολάντ - Πούτιν

Πούτιν: "Οφείλω να σου δώσω μία πληροφορία (...) Η Ελλάδα μας κατέθεσε αίτημα εκτύπωσης δραχμών στη Ρωσία, επειδή δεν έχουν πλέον τυπογραφείο για να το κάνουν”. Αυτό αποτέλεσε για τους συγγραφείς του βιβλίου απόδειξη ότι η ελληνική κυβέρνηση ετοιμαζόταν εκείνη τη στιγμή να εγκαταλείψει την Ευρώπη. Και συνέχισε ο Πούτιν: "θα ήθελα να σου δώσω αυτή την πληροφορία, για να καταλάβεις καλά ότι αυτό δεν είναι καθόλου κάτι που επιθυμούμε”.

Η ανάλυση του Ολάντ: "Αναρωτιέμαι γιατί μου το έλεγε αυτό. Ίσως για να μην κριθεί ως υπεύθυνος ότι έχει σπρώξει την Ελλάδα στην έξοδο και, δευτερευόντως, για να μου πει -δεν ήταν κακή ιδέα- ότι αυτό θα ήταν ένας κίνδυνος (σ.σ. το Grexit) που έπρεπε να γίνουν τα πάντα για να αποφευχθεί”.

H απάντηση του Μαξίμου 
Ερωτηθείσα από το ΑΠΕ -ΜΠΕ για τη φερόμενη επικοινωνία Πούτιν -Τσίπρα, κυβερνητική πηγή δήλωνε τα εξής: "Επικοινωνίες μεταξύ των δύο ηγετών υπήρξαν, ωστόσο σε καμία περίπτωση δεν τέθηκε τέτοιο θέμα από τον Έλληνα πρωθυπουργό. Αντιθέτως, κοινός τόπος ήταν ότι ο μόνος ρεαλιστικός δρόμος είναι η παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη".


ΣΧΟΛΙΟ
Δεν ξέρουμε αν έγινε τέτοιος διάλογος, που στα πλαίσια της "σκληρής" διαπραγμάτευσης μπορεί να ευσταθεί κιόλας, αλλά πραγματικά, μας έχουν πάρει ακόμη και τα τυπογραφεία; Ούτε για το μουσείο δεν μας τα άφησαν...;
Και αν δεν έχουμε ούτε τυπογραφείο, αλλά ούτε και χρυσό (που όλος έχεις μεταφερθεί στην κεντρική τράπεζα) πώς στον διάολο πας σε δραχμή, σύμφωνα με κάποιους, από την μία μέρα στην άλλη; Και όχι μόνο αυτό, αλλά αυτοί που το λένε (αριστεριστές, αλλά και κάποιες πατριωτικές φωνές) δεν υπολογίζουν ούτε καν στις (ασθενικές) πλάτες του Πούτιν... 
Να μη προσθέσουμε και την πολύ χαμηλή αγροτική παραγωγή, την ανύπαρκτη βιομηχανία κλπ. Μία απότομη απομάκρυνση από την Ευρώπη, θα δημιουργούσε τέτοια οικονομική κατάρρευση που θα μας λυπόντουσαν και οι λαθρομετανάστες...

Έχουμε μία τόσο κατεστραμμένη οικονομία, τόσο ανύπαρκτη και εξαρτώμενη από την Ευρωπαϊκή Ένωση, που η έξοδος του Μεσολογγίου, μπροστά στο Grexit, φαντάζει υγιής περίπατος.
Και ακόμη και σήμερα οι κυβερνώντες, μετά από 6 χρόνια μνημόνιο, δεν πράττουν τίποτα για να βοηθήσουν την αγροτική-βιομηχανική ανάπτυξη. Ακόμη ονειρεύονται κάποιοι εξ αυτών την έξοδο από την Ευρώπη, χωρίς την ανάπτυξη της παραγωγικότητας. Πώς θα γίνει αυτό βρε άεργοι απάτριδες; 

Τα έχουμε ξαναπεί, την μόνη περίοδο που μπορούσαμε, όχι βεβαίως να αποφύγουμε το μνημόνιο, αλλά να κάνουμε σκληρή διαπραγμάτευση και να επιτύχουμε κάποιες συμφέρουσες συμφωνίες, ήταν πριν το 2010. Αλλά με αλλοδαπό πρωθυπουργό (Γιώργος Παπανδρέου) τί περίμενες; Από εκεί και πέρα, και με την υποχωρητικότητα όλων των ενδοτικών και ανίκανων κυβερνήσεων, η κατάσταση λογικό ήταν να χειροτερεύει.

Αν θέλουμε να απαλλαγούμε κάποια στιγμή από τον βραχνά της Ευρωπαϊκής Ένωσης πρέπει να αυξήσουμε την εγχώρια παραγωγή, τουλάχιστον μέχρι του σημείου να μπορούμε να έχουμε 80% αυτάρκεια. Αλλά και σε μία ενδεχόμενη κατάρρευση της ευροζώνης ή τον ακούσιο διωγμό μας από αυτήν, πάλι θα πρέπει να έχουμε, τουλάχιστον, αγροτική παραγωγή... Γι'  αυτό και πρέπει να αγοράζουμε ΜΟΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΑ αγροτικά προϊόντα!

Βεβαίως δεν πρέπει να ξεχνάμε και τον εν δυνάμει στρατό κατοχής που έχουμε, με τα εκατομμύρια των λαθροεισβολέων. 
Όλα είναι εις βάρος μας και με τους ανθέλληνες που μας κυβερνούν δεν υπάρχει μέλλον. Μόνο αν αναλάβουν την κυβέρνηση άδολοι πατριώτες και εθνικιστές μπορεί να έχουμε κάποια ελπίδα. Και πάλι, για να έρθουν λίγο βολικά τα πράγματα θα πρέπει να περάσουν χρόνια...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου