6 Οκτωβρίου 2013

Απορρίφθηκε η "ουδετεροποίηση" της Στρογγύλης - Ποιος την μεθόδευσε ύπουλα;

Απορρίφθηκε με απόφαση του υπουργού Πολιτισμού και γνωρίζοντα άριστα το θέμα λόγω θητείας του στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, Πάνο Παναγιωτόπουλο ο χαρακτηρισμός της Στρογγύλης ως αρχαιολογικού χώρου.

Μια πολύ περίεργη μεθόδευση πήγε να περάσει από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, ότι δήθεν το νησί, το οποίο συνιστά ΑΟΖ η οποία συναντά αυτήν της Κύπρου θα έπρεπε να κηρυχθεί αρχαιολογικός χώρος, κάτι σαν την Δήλο, δηλαδή, και συνεπώς θα έπαυε οποιαδήποτε οικονομική δραστηριότητα επάνω στο νησί αφού απαγορεύεται κάτι τέτοιο σε αρχαιολογικούς χώρους.
Και δεν μιλάμε για κανένα...Παρθενώνα, αλλά για κάποια ερείπια αρχαίου ρωμαϊκού τείχους!

Αυτό σήμαινε όμως ότι θα χάναμε και το δικαίωμα της υφαλοκρηπίδας που συνιστά η Στρογγύλη αφού ο διεθνής νόμος είναι σαφής: Μόνο οι νήσοι με οικονομική δραστηριότητα συνιστούν ΑΟΖ. Οι αρχαιολογικοί χώροι δεν έχουν οικονομική δραστηριότητα και αυτό σημαίνει ότι δεν θα μπορούσε η Στρογγύλη να έχει ΑΟΖ!

Το θέμα έληξε με την παρέμβαση του Π.Παναγιωτόπουλου (είπαμε, υπάρχουν ακόμα κάποιοι πατριωτικοί θύλακες στην κυβέρνηση) και σε ερώτησή μας στο ΓΕΕΘΑ για την τύχη της ολιγομελούς φρουράς μας ειπώθηκε ότι η φρουρά παραμένει στο νησί κανονικά μαζί με κάποιους μόνιμους κατοίκους που πηγαινοέρχονται.

Πάντως εμείς θα επιμείνουμε: Ποιος μεθόδευσε την ανακήρυξη της Στρογγύλης ως αρχαιολογικού χώρου και συνεπώς έστελνε την τουρκική ΑΟΖ "σφήνα" μεταξύ των ΑΟΖ Ελλάδας-Κύπρου;

ΠΗΓΗ: http://www.defencenet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου