25 Μαρτίου 2013

ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΗΣ ΧΑΡΑΣ ΝΙΚΟΠΟΥΛΟΥ οι Ανεξάρτητοι Έλληνες


Στο πλευρό της Χαράς Νικοπούλου, στο Εφετείο Κομοτηνής, συμπαρατάχθηκαν σήμερα (22/3/2013) οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ.

Η υπόθεση αφορούσε αγωγές της ηρωικής δασκάλας εναντίον των τοπικών τουρκόφωνων εφημερίδων Γκιουντέμ (της Κομοτηνής) και Μιλλέτ (της Ξάνθης) με την κατηγορία της εκτόξευσης συκοφαντιών και λάσπης στο πρόσωπό της.

Πρωτόδικα οι δύο εφημερίδες καταδικάστηκαν σε βαρύ χρηματικό πρόστιμο και μπλοκάρισμα των τραπεζικών τους λογαριασμών ενώ η τρίτη, η Μπιρλίκ, έσπευσε να ζητήσει συμβιβασμό εκφράζοντας τη δημόσια συγγνώμη της.

Επικεφαλής των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, δίπλα στη Χαρά Νικοπούλου ήταν ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Επικρατείας Τέρενς Κουίκ μαζί με τον αναπληρωτή Τομεάρχη Μακεδονίας και Θράκης του Κινήματος Χαράλαμπο Ευστρατίου και τους Πολιτευτές Ροδόπης Κώστα Βουζουκίδη και Ντίνα Παπαχρήστου.

Μετά την εκδίκαση της υπόθεσης (η απόφαση αναμένεται τους επόμενους μήνες) ο Τέρενς Κουίκ έκανε την εξής δήλωση:

«Ήταν υποχρέωση και καθήκον για εμάς τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ να είμαστε σήμερα στο Εφετείο της Κομοτηνής, δίπλα στη Χαρά Νικοπούλου.  

Μπορεί, κάποτε, κάποιοι θρασύδειλοι να της έσπασαν το χέρι, μπορεί  γνωστοί τουρκοπράκτορες να θέλουν να τη λοιδορούν, αλλά είναι βέβαιο ότι με τίποτα δεν μπορούν να της τσακίσουν ούτε το ηθικό, ούτε την ιερή αποστολή της δασκάλας στα σχολεία της ελληνικής επικράτειας, που υπηρετεί με απόλυτη συνέπεια.

Δεν μου έκανε εντύπωση ποιοι ήταν σήμερα στο δικαστήριο για συμπαράσταση των τουρκόφωνων εφημερίδων και εναντίον της ηρωικής δασκάλας Χαράς Νικοπούλου. Ήταν υψηλόβαθμα στελέχη της ΔΗΜΑΡ, Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, πρώην Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, φανατικοί οπαδοί και υποστηρικτές των οργανώσεων που αυτοπροβάλλονται ως τουρκικές της Θράκης, αλλά και πολιτικοί από την Ολλανδία και την Αυστρία, δηλαδή του γερμανικού άξονα, τους οποίους «εισήγαγαν» οι γνωστοί φίλοι του εδώ Τουρκικού Προξενείου προφανώς για να μας… φοβίσουν!

Τόσο αφελείς είναι. Η Ελληνική Δικαιοσύνη δεν τρομάζει από εισαγόμενους ψευτομπαμπούλες.

Σε ό, τι αφορά στην Ημερίδα που διοργανώνει σήμερα όλο αυτό το μπουλούκι, εδώ στην Κομοτηνή, για να αναλύσει αν στην Ελλάδα έχουμε ελευθερία του Τύπου ή όχι, τους αφήνω να αναλώσουν την όποια φαιά ουσία τους στο σενάριο της αυτογελοιοποίησης που διάλεξαν και θα τους παρακαλέσω να μου απαντήσουν σε τέσσερα ερωτήματα:

1.Πόσοι δημοσιογράφοι είναι φυλακισμένοι στην Τουρκία;

2.Σε ποια χώρα του κόσμου δεν μπορεί ο κάθε πολίτης να προσφύγει στη Δικαιοσύνη αν αισθάνεται ότι θίγεται και αν αυτό το δικαίωμα λέγεται λογοκρισία;

3.Τι ισχύει στην Τουρκία και σε άλλες ισλαμικές χώρες με τον κυβερνοχώρο, συγκρινόμενο με την απόλυτη ελευθερία (κάποιοι μάλιστα το λένε ασυδοσία) εδώ στην Ελλάδα;

4.Σε ποιες ξενόγλωσσες εφημερίδες που κυκλοφορούν στην Ελλάδα (τουρκόφωνες, αγγλόφωνες, αλβανόφωνες) έχει ασκηθεί ποτέ λογοκρισία εκ μέρους της οποιασδήποτε Ελληνικής Αρχής;

Με λίγα λόγια: Να σταματήσει το Προξενείο και οι εκφραστές του, τις αθλιότητες που έχουν κατά πολύ ξεπεράσει τις κόκκινες γραμμές. Η Δημοκρατία, η Δικαιοσύνη και η Ελευθερία του Τύπου στην πατρίδα μας δεν τρομάζουν από τέτοιους θιάσους».

ΠΗΓΗ: Δελτίο Τύπου του κόμματοςΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου