14 Μαρτίου 2013

ΚΑΙ ευρωπαϊκή, η ελληνική ΑΟΖ, αλλά εθνική υπόθεση η εκμετάλλευσή της!Απόφαση-σταθμός που αποτελεί σπουδαία εξέλιξη για τη χώρα μας είναι η υπερψήφιση από την Ευρωβουλή της εισήγησης της ευρωβουλευτού του ΛΑΟΣ Νίκης Τζαβέλλα για την ΑΟΖ!
Η Ευρωβουλή υιοθετώντας την έκθεση της κας Τζαβέλλα για τον «Ευρωπαϊκό οδικό ενεργειακό χάρτη μέχρι το 2050» αναγνωρίζει για πρώτη φορά τη σπουδαιότητα των υδρογονανθράκων στην περιοχή μας, ενώ παράλληλα αναγνωρίζει την ελληνική ΑΟΖ ως ΚΑΙ ευρωπαϊκή!
Το σπουδαίο για την Ελλάδα είναι πως τα δικαιώματα παραμένουν εθνικά, δηλαδή η εκμετάλλευση τους είναι αποκλειστική υπόθεση της χώρας μας!

Όσον αφορά την ψηφοφορία, υπήρξε έντονο παρασκήνιο για 2 άρθρα που αφορούσαν τις ελληνικές θέσεις. Η συνολική ψηφοφορία επί της έκθεσης ήταν 377 υπέρ και 195 κατά, ενώ για τη σπουδαιότητα των κοιτασμάτων στη Μεσόγειο οι ψήφοι ήταν 505 υπέρ και 91 κατά, ενώ
Η εισηγήτρια της έκθεσης, η ευρωβουλευτής του ΛΑΟΣ Νίκη Τζαβέλλα εκτιμά ότι η εξέλιξη αυτή ισχυροποιεί τη θέση της Ελλάδας στην περιοχή, ως ευρωπαϊκού προμηθευτή και παραγωγού.​

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου