29 Απριλίου 2011

“Είναι δουλειά και καθήκον κάθε δημοσιογράφου να καταστρέφει την αλήθεια να κολακεύει τον Μαμωνά και να πουλάει την πατρίδα του”

Ομολογία του αποχωρούντα αρχισυντάκτη των New York Times !!!


“Είναι δουλειά και καθήκον κάθε δημοσιογράφου να καταστρέφει την αλήθεια”

O Τζον Σουϊντον, πρώην αρχισυντάκτης των New York Times, στην αποχαιρετιστήρια δεξίωση που έγινε προς τιμήν του πριν βγει στη σύνταξη.

Κάποιος από τους παρευρισκόμενους έκανε πρόποση για τον ανεξάρτητο Τύπο, και ο Σουϊντον διέκοψε και συμπλήρωσε :

«Δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα, σε αυτή τη περίοδο της ανθρώπινης ιστορίας που να αποκαλείται ανεξάρτητος Τύπος. Το γνωρίζετε και το γνωρίζω.

Ούτε ένας ανάμεσά σας θα τολμούσε να εκστομίσει μια έντιμη γνώμη. Και αν τολμούσατε να την εκφράσετε γνωρίζετε εκ των προτέρων ότι ποτέ δεν θα εμφανιζόταν τυπωμένη στο χαρτί. Πληρωνόμαστε αρκετά ώστε να κρατάμε την τίμια άποψή μας, έξω από την εφημερίδα για την οποία γράφω. Εσείς επίσης παίρνετε ικανοποιητικούς μισθούς για παρόμοιες υπηρεσίες. Και αν κάποιος τολμούσε ή ήταν τόσο τρελός ώστε …

να…. γράψει την τίμια γνώμη του, θα βρισκόταν πολύ σύντομα στο δρόμο..

Είναι δουλειά και καθήκον κάθε δημοσιογράφου να καταστρέφει την αλήθεια, να ψεύδεται, να διαστρεβλώνει, να εξυβρίζει, να κολακεύει γονυπετής το Μαμωνά και να πουλάει τη Πατρίδα του για τον άρτο τον επιούσιο. Είμαστε υποτελείς. Όργανα των πλουσίων που βρίσκονται στο παρασκήνιο. Είμαστε καραγκιόζηδες. Αυτοί οι άνθρωποι κινούν τα νήματα και εμείς χορεύουμε στο ρυθμό τους. Ο χρόνος, η ζωής μας, οι ικανότητές μας είναι ιδιοκτησία αυτών των ανθρώπων.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΑΝΟΟΥΜΕΝΕΣ ΠΟΡΝΕΣ.

28 Απριλίου 2011

H KENTΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΗΝ ΛΙΒΥΗ;

Ο πραγματικός λόγος για την επέμβαση στη Λιβύη.



Αρκετοί σχολιαστές και αρθρογράφοι έχουν προβληματιστεί από το πραγματικά περίεργο γεγονός. ότι οι επαναστάτες της Λιβύης βρήκαν το χρόνο να συστήσουν τη δική τους κεντρική τράπεζα, πριν καν φτιάξουν κυβέρνηση.

Το Economic Policy Journal γράφει: «Ποτέ άλλοτε δεν ακούστηκε, εν μέσω εξέγερσης, να δημιουργείται μια κεντρική τράπεζα. Άρα δεν μιλάμε για κάποιους άξεστους αντάρτες, και μάλλον υπάρχουν κάποιες πολύ ισχυρές επιρροές.».

Το CNBC αναρωτιέται: «Πρώτη φορά βλέπουμε επαναστατική ομάδα να προχωρά σε δημιουργία κεντρικής τράπεζας εν μέσω εξέγερσης. Πόσο ισχυροί έχουν γίνει αυτοί οι κεντρικοί τραπεζίτες;».

Μια άλλη ανωμαλία, σε σχέση με την επίσημη δικαιολογία της επέμβασης της Λιβύη είναι η εξής: Υποτίθεται πως η επέμβαση έγινε για παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Τα στοιχεία όμως άλλα λένε. Σύμφωνα με το Fox News, το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ επαινεί τη Λιβύη που «έχει κάνει τα ανθρώπινα δικαιώματα προτεραιότητα, και που προστατεύει νομικά τους πολίτες της».

Μια ρωσική αποστολή ιατρών, αναφέρει σε επίσημη αναφορά της προς τον πρόεδρο Medvedev ότι ελάχιστοι λαοί έχουν τόσες ανέσεις όσες ο λαός της Λιβύης. Διαθέτουν πολύ καλά νοσοκομεία και δωρεάν περίθαλψη. Τα νέα ζευγάρια επιδοτούνται, τα αυτοκίνητα κοστίζουν πολύ φτηνά, τα καύσιμα είναι επίσης φτηνά, οι αγρότες δεν φορολογούνται, κλπ.

Ακόμη κι αν όλα αυτά είναι προπαγάνδα, κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί ότι ο Καντάφι έφερε νερό στην έρημο, κατασκευάζοντας το μεγαλύτερο αρδευτικό έργο στην ιστορία, αξίας $33 δισ.

Η εξήγηση ότι όλα έγιναν για το πετρέλαιο είναι επίσης προβληματική. Η χώρα παράγει μόλις το 2% του παγκόσμιου πετρελαίου. Το κενό μπορεί κάλλιστα να αναπληρωθεί από τα αποθεματικά της Σ. Αραβίας. Άρα γιατί αυτή η σπουδή για δημιουργία κεντρικής τράπεζας;

Υπάρχει μια συνέντευξη του Αμερικανού στρατηγού ε.α Wesley Clark, που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο. Όπως λέει ο στρατηγός, το 2001 τον ενημέρωσαν πως η Αμερική σκοπεύει να πολεμήσει με το Ιράκ, τη Συρία, τον Λίβανο, τη Σομαλία, το Σουδάν, το Ιράν, και τη Λιβύη.

Τι κοινό έχουν αυτές οι χώρες; Σε τραπεζικό επίπεδο, καμία τους δεν αποτελεί μέλος της Bank for International Settlements (BIS). Αυτό το στοιχείο τις εξαιρεί από το μακρύ χέρι των ελέγχων της «κεντρικής τράπεζας των κεντρικών τραπεζών» της Ελβετίας.

Οι πιο ανυπότακτες όλων είναι η Λιβύη και το Ιράκ. Και οι δυο έχουν ήδη δεχτεί επίθεση. Στο Examiner.com αναφέρεται πως 6 μήνες πριν οι ΗΠΑ μπουν στο Ιράκ, η χώρα είχε προχωρήσει στην αποδοχή ευρώ αντί δολαρίων για το πετρέλαιό της. Αυτή η κίνηση απειλούσε τη παγκόσμια κυριαρχία του δολαρίου ως «πετροδολάριο».

Σύμφωνα με ρωσικά δημοσιεύματα, ο Καντάφι είχε ξεκινήσει προσπάθεια άρνησης του δολαρίου και του ευρώ, και κάλεσε τις αφρικανικές και αραβικές χώρες να πουλάνε πετρέλαιο σε ένα νέο νόμισμα, το χρυσό δηνάριο. Μάλιστα προωθούσε την ιδέα μιας ενωμένης Αφρικής με 200 εκατομμύρια κατοίκους, που θα χρησιμοποιούσε αυτό το νέο νόμισμα. Οι μόνοι αντίθετοι στη πρόταση του ήταν η Νότιος Αφρική και ο επικεφαλής του Αραβικού Συνδέσμου. Αυτή η πρωτοβουλία θεωρήθηκε ως απειλή για την οικονομική σταθερότητα του πλανήτη, τόσο από τις ΗΠΑ όσο και από την ΕΕ. Ο Καντάφι όμως δεν φάνηκε να πτοείται.

Και έτσι ξαναγυρνάμε στο αίνιγμα της νέας λιβυκής κεντρικής τράπεζας. Όπως αναφέρει το Market Oracle, η κεντρική τράπεζα της Λιβύης είναι 100% κρατική. Η κυβέρνηση τυπώνει το δικό της χρήμα (δηνάριο) μέσω της δικής της τράπεζας. Η χώρα είναι αυτάρκης, διαθέτει πόρους, είναι κυρίαρχη, και συνεπώς μπορεί να ορίζει την οικονομική της μοίρα. Το μεγάλο πρόβλημα των τραπεζικών καρτέλ της παγκοσμιοποίησης είναι ότι για να κάνουν δουλειές με τη Λιβύη, πρέπει να περάσουν από τη κεντρική της τράπεζα, και το εθνικό της νόμισμα, στα οποία όμως δεν έχουν καμιά επιρροή. Για αυτό και η διάλυση αυτής της τράπεζας μπορεί να μην αναφέρεται στις ομιλίες του Ομπάμα και του Σαρκοζί, αλλά σίγουρα αποτελεί βασικό λόγο για την επίθεσή τους στον Καντάφι.

Η Λιβύη δεν διαθέτει μόνο πετρέλαιο. Σύμφωνα με το ΔΝΤ, η κεντρική της τράπεζα έχει περίπου 144 τόνους χρυσού στα θησαυροφυλάκια της. Με αυτόν τον θησαυρό, ποιος χρειάζεται την BIS, ή το ΔΝΤ και τους κανόνες του;

Για αυτό ας εξετάσουμε τους κανόνες της BIS και την επίδρασή τους στις τοπικές οικονομίες. Σύμφωνα με τον επίσημο ιστότοπο της BIS, οι κεντρικές τράπεζες πρέπει να έχουν ως κύριο σκοπό τους την σταθερότητα των τιμών. Και θα πρέπει να είναι ανεξάρτητες από τις κυβερνήσεις, ώστε να μην επηρεάζονται από πολιτικές βουλήσεις. Θα πρέπει να υπάρχει σταθερή χρηματική προσφορά, ακόμη κι αν αυτό συνεπάγεται την επιβάρυνση του λαού με ξένο χρέος. Οι κεντρικές τράπεζες αποθαρρύνονται από το να τυπώνουν χρήμα, και να το χρησιμοποιούν για το καλό του κράτους, είτε άμεσα, είτε ως δάνειο.

Σύμφωνα με άρθρο της Asia Times του 2002, «οι κανόνες της BIS εξυπηρετούν απλά το ιδιωτικό τραπεζικό σύστημα, ακόμη και εις βάρος των εθνικών οικονομιών. Η BIS κάνει στα εθνικά τραπεζικά συστήματα αυτό που το ΔΝΤ κάνει στα εθνικά νομισματικά καθεστώτα. Οι εθνικές οικονομίες που πέφτουν θύμα της παγκοσμιοποιημένης οικονομίας, δεν εξυπηρετούν πλέον τα εθνικά συμφέροντα».

Η άποψη είναι ότι αν μια κυβέρνηση δανειστεί από δική της κεντρική τράπεζα, αυτό οδηγεί σε πληθωρισμό. Αν δανειστεί όμως από ξένες τράπεζες ή από το ΔΝΤ, αυτό δεν ισχύει. Στη πραγματικότητα όμως όλες οι τράπεζες τυπώνουν τα χρήματα που δανείζουν, είτε είναι ιδιωτικές, είτε κρατικές. Το περισσότερο καινούργιο χρήμα σήμερα προέρχεται από τραπεζικό δανεισμό. Αν το δανειστείς από κρατική κεντρική τράπεζα, είναι σχεδόν πάντα χωρίς επιτόκιο, και αυτό αποδείχθηκε ότι μειώνει το κόστος των δημοσίων προγραμμάτων κατά 50% (μέσο όρο).

Έτσι ακριβώς λειτουργεί το σύστημα της Λιβύης. Και έτσι εξηγείται το πώς η Λιβύη βρίσκει χρήματα για δωρεάν εκπαίδευση και δωρεάν ιατρική περίθαλψη. Έτσι μπορεί και δίνει στα νέα ζευγάρια άτοκα δάνεια ύψους $50.000. Και έτσι βρέθηκαν τα $33 δισ. που έφτιαξαν το πελώριο αρδευτικό έργο στη έρημο. Μάλιστα, οι σφοδροί αεροπορικοί βομβαρδισμοί του ΝΑΤΟ απειλούν τώρα το συγκεκριμένο έργο.

Άρα, ο πόλεμος είναι για το πετρέλαιο ή για τις τράπεζες; Μπορεί και για τα δυο. Μπορεί και για το νερό. Αν διαθέτει ενέργεια, νερό, και άφθονη πίστωση για να δημιουργήσει υποδομές, τότε ένα κράτος δεν χρειάζεται ξένους δανειστές. Και αυτή είναι η απειλή που προκαλεί η Λιβύη. Το να δείξει στον κόσμο τι είναι δυνατόν να γίνει.

Τα περισσότερα κράτη μπορεί να μην διαθέτουν πετρέλαιο, διαθέτουν όμως νέες τεχνολογίες, που μπορούν να καταστήσουν τις οικονομίες τους μη εξαρτώμενες από το πετρέλαιο, ειδικά αν μπορούν να δανειστούν από κρατικές κεντρικές τράπεζες, μειώνοντας στο μισό τα έξοδά τους.

Η ανεξαρτησία από την εξάρτηση της ενέργειας ελευθερώνει τις χώρες από τα δίχτυα των διεθνών τραπεζιτών, και από την ανάγκη να μετατοπίσουν την παραγωγή της οικονομίας του από την εσωτερική αγορά στη διεθνή αγορά, έτσι ώστε να αποπληρώσουν τα δάνειά τους.

Αν πέσει η κυβέρνηση του Καντάφι, θα είναι πολύ ενδιαφέρον να δούμε αν η νέα κεντρική τράπεζα σπεύσει να ενταχθεί στην BIS, και αν η εθνικοποιημένη πετρελαϊκή βιομηχανία πουληθεί σε επενδυτές, και τέλος αν η ιατρική περίθαλψη αλλά και η παιδεία, συνεχίσουν να είναι δωρεάν.

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΩΝ: ΕΚΝΟΜΗ Η ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ

21 Απριλίου 2011

Νομοταγής Δικτατορία – Αναξιόπιστη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία;


Σεπτέμβριος του 1968, η δικτατορία των Συνταγματαρχών έχει πια εγκαθιδρυθεί για τα καλά στην Ελλάδα. Έχουν περάσει 15 μήνες από την ημέρα που τα τεθωρακισμένα είχαν βγει στους δρόμους και ανέτρεψαν την Βασιλευομένη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία.
Ένας νέος φαντάρος υπηρετεί εκείνη την περίοδο στο στρατόπεδο του Χαϊδαρίου.

Μία μέρα λοιπόν του Σεπτέμβρη καλείται να συνοδεύσει έναν λοχαγό, τού στρατοπέδου του, ο οποίος ήθελε να κατέβει στο κέντρο των Αθηνών.
Θα κατέβαιναν με το ιδιωτικό όχημα τού Έλληνα αξιωματικού και αυτό παραξένεψε τον φαντάρο μας· αλλά δεν έδωσε σημασία· ευκαιρία να βγει και βόλτα.
Φθάνουν στην Ομόνοια και συγκεκριμένα σταθμεύουν στην οδό Σόλωνος (εκεί που σήμερα, ακόμη και τα μεσημέρια, το σκέφτεσαι να κυκλοφορήσεις).

Σε εκείνο το σημείο λοιπόν μαθαίνει και τον λόγο της παρουσίας του στο όχημα. Ο λοχαγός βάζει το πηλίκιό του στο πίσω παράθυρο και τού λέει: «αφήνω το καπέλο μου, αν έρθει κανένας τροχονόμος δείξ’ του το και πες του ότι έχω πεταχτεί για ένα λεπτό σε μία επείγουσα δουλειά και ότι έρχομαι αμέσως».
Ο νέος στρατευμένος έμεινε έκπληκτος από την αγωνία τού αξιωματικού του, να μη τον γράψει ο τροχονόμος.
Τότε κατάλαβε ότι οι νόμοι επί δικτατορίας εφαρμοζόντουσαν ακόμα και για αυτούς που κατείχαν την εξουσία.
Κατάλαβε, ότι ο Έλληνας λοχαγός είχε πάρει σαφή εντολή να μη εκμεταλλεύεται την εξουσία του και ο Έλληνας αστυνομικός είχε πάρει εντολή να εφαρμόζει τον νόμο σε όλους του Έλληνες Πολίτες (Οι κλήσεις μάλλον δεν σβήνονταν).
Στην περίοδο λοιπόν που η δικτατορία ήταν στην μεγάλη της δύναμη, οι αξιωματικοί του στρατού δεν αυθαιρετούσαν.

Αυτά μας τα είπε ο πρωταγωνιστής εκείνου του συμβάντος.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ
Με την παράθεση του παραπάνω περιστατικού δεν θέλουμε να εξωραΐσουμε το Δικτατορικό καθεστώς· άλλωστε προξένησε, ηθελημένα ή άθελα, εθνικά κακά στην χώρα μας και περιόρισε βασικές ελευθερίες.
Όμως θα πρέπει να γίνει παραδεκτό ότι λειτούργησε αξιοκρατικά, ότι δεν λήστεψε το κράτος και ότι οι νόμοι εφαρμοζόντουσαν (τουλάχιστον σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό από την σημερινή Κοινοβουλευτική Δημοκρατία, της ρεμούλας, του μέσου, της αναξιοκρατίας).
Καλό θα ήταν λοιπόν, οι σημερινοί διαχειριστές της «Δημοκρατίας» να παραδειγματιστούν και να προσπαθήσουν, αληθινά και με ζήλο  να βελτιώσουν το πολίτευμα. Είναι απαράδεκτο για το σημερινό πολιτικό σύστημα, άνθρωποι που έχουν ζήσει την Χούντα, αυτό το ανελεύθερο και απολυταρχικό καθεστώς, να αναπολούν τις μέρες της επταετίας, με νοσταλγία.

20 Απριλίου 2011

4 μισθωτοί συνδικαλιστές της ΔΕΗ πήραν σε δύο χρόνια 365.542 ευρώ για... οδοιπορικά

  
Με το παρόν άρθρο, σε καμμία περίπτωση δεν επιδοκιμάζουμε το ξεπούλημα της ΔΕΗ στον ιδιωτικό τομέα. Όμως, η κατάσταση με τους Αλήτες-Συνδικαλιστές, εδώ και δεκαετίες, πρέπει να λάβει ένα τέλος. Επιτέλους τα κομματόσκυλα, που έχουν λεηλατήσει τα δημόσια ταμεία, πρέπει, όχι μόνο να απολυθούν, αλλά πρωτίστως να τιμωρηθούν παραδειγματικά.
  
Στους δρόμους μαζί και στο ταμείο χώρια

Tου Πασχου Μανδραβελη

«Θα συναντηθούμε στους δρόμους» κραυγάζουν με κάθε ανακοίνωσή τους οι συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ, που ανακαλύπτουν κάθε λίγο και λιγάκι «συνωμοσίες» για να κάμψουν την αγωνιστικότητά τους. Να συναντηθούμε, λοιπόν στους δρόμους, μόνο που υπάρχει μια μικρή διαφορά. Οι απλοί Ελληνες πολίτες έχουν δουλειές και δεν προλαβαίνουν. Οι συνδικαλιστές πληρώνονται από τους πολίτες για να σχολάζουν στη ΔΕΗ και μερικές φορές να βρίσκονται στους δρόμους.

Και δεν πληρώνονται απλώς από τη ΔΕΗ, τη ρημάζουν. Πέρα από τους μισθούς, έχουν και διάφορα μπόνους· και δεν μιλάμε για τα εξωτικά ταξιδάκια που κάνουν εξόδοις ημών των πολιτών. Πληρώνονται αδρά και έξτρα για να συμμετέχουν και σε διοικητικά συμβούλια των ασφαλιστικών οργανισμών που επίσης δεν χρειάζεται να μαντέψουμε ποιοι πληρώνουν...


Σύμφωνα λοιπόν με έγγραφο που δημοσιεύτηκε σε τοπικά Μέσα Ενημέρωσης της Κοζάνης τέσσερις μισθωτοί συνδικαλιστές της ΔΕΗ (πράσινοι και γαλάζιοι) από την περιοχή είναι μέλη στο Διοικητικό Συμβούλιο των ασφαλιστικών ταμείων ΤΑΥΤΕΚΩ και ΙΚΑ-ΕΤΕΑΜ. Για να συμμετέχουν ως εκπρόσωποι των εργαζομένων στα Δ. Σ. των Ταμείων πήραν από τη ΔΕΗ την περίοδο 1/10/2008 - 31/12/2010 μόνο για εκτός έδρας 365.542 ευρώ. Ενας μόνο από αυτούς πληρώθηκε σε 26 μήνες 139.900 ευρώ! Δηλαδή πήρε 14.676 ευρώ το 2008, 64.452 ευρώ το 2009 και 51.787 ευρώ το 2010. Δεν μιλάμε για μισθούς (που κανείς Ελληνας πολίτης και μέτοχος της ΔΕΗ δεν γνωρίζει), ούτε αναφερόμαστε σε υπερωρίες, νυχτερινά, εκτός έδρας κ. ά. (που κανείς πάλι μέτοχος της εταιρείας δεν γνωρίζει). Τα 5.400 ευρώ ανά μήνα του 2009 είναι επιπλέον των μισθών, υπερωριών και επιδομάτων! Να σημειώσουμε εδώ ότι αυτά είναι μόνο τα οδοιπορικά που πλήρωσε η ΔΕΗ. Οι συνδικαλιστές πληρώνονται και αποζημιώσεις συμμετοχής στο Δ. Σ. από τα Ταμεία.

Αν κάποιος βγάζει τόσα λεφτά μόνο για εκτός έδρας και για να μη δουλεύει, φυσικό είναι να έχει αναπτυγμένο το ένστικτο της αγωνιστικότητας. Σκεφθείτε να μπει κανένας μη κυβερνητικός (και συνεπώς μη εκβιάσιμος από τους συνδικαλιστές) μέτοχος! Αμέσως θα αναρωτηθεί: χρειάζεται να πληρώνω 365.000 ευρώ μόνο οδοιπορικά σε κάποιους για να συμμετέχουν στο Δ.Σ. των ασφαλιστικών Ταμείων; Ολόκληρη δικηγορική εταιρεία θα μπορούσε να στήσει η ΔΕΗ για να εκπροσωπούνται οι εργαζόμενοι σε όλα τα Δ. Σ. του κόσμου.

Είναι φυσικό κι επόμενο να φωνασκεί η ΓΕΝΟΠ. Είναι πολλά τα λεφτά! Αλλά είναι και μεγάλη η υποκρισία τους σε βάρος ημών που τους πληρώνουμε. Δεν μπορεί δηλαδή να αρμέγεις τους μετόχους - πολίτες και ταυτόχρονα να ανακοινώνεις ότι «ο αγώνας μας δεν αφορά τους εαυτούς μας. Ο αγώνας μας είναι για τον φτωχό καταναλωτή» (ανακοίνωση ΓΕΝΟΠ 19.4.2011). Βασικά ο αγώνας τους αφορά τον πλούσιο συνδικαλιστή...

Επειδή λοιπόν αυτή η κοροϊδία πρέπει να τελειώνει, εμείς οι μέτοχοι πρέπει να ρωτήσουμε τον πρόεδρό της ΔΕΗ κ. Αρθούρο Ζερβό: 1) Πόσους συνδικαλιστές σιτίζει η επιχείρηση χωρίς να δουλεύουν; 2) Πόσες είναι οι συνολικές αποδοχές τους από τη ΔΕΗ· με υπερωρίες, νυχτερινά κ. λπ. 3) Τι άλλες έξτρα απολαβές τους δίνει, όπως π. χ. οδοιπορικά; Αναμένουμε απαντήσεις· να είναι όμως διεξοδικές και όχι «άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε με τους συνδικαλιστές».

ΠΗΓΗ: http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_79_20/04/2011_439574

19 Απριλίου 2011

Πέρσι το Πάσχα η βενζίνη είχε 90 λεπτά. Τι γίνεται;

Τα κατάφεραν τελικά και μας επέβαλαν την ακριβότερη βενζίνη στην Ευρώπη.
Εγχώρια λαμόγια και οι γύπες του εξωτερικού, που θέλουν να μας εξαθλιώσουν πλήρως, να μας πάρουν και το τελευταίο ευρώ που μας απέμεινε και να μας υποτάξουν, εκτοξεύουν την τιμή της βενζίνης στα 1,70 ευρώ!

Δεν ξέρω τι μας ψεκάζουν και πως μπορούμε να αντιδράσουμε, αλλά όταν πέρσι, με την τιμή της βενζίνης στα 0,90, είχαμε βγει από τα ρούχα μας, με την τιμή μετά από ένα μόλις χρόνο στα 1,70 ευρώ, τι πρέπει να κάνουμε;

Και να πεις ότι μπορείς να πάρεις τα μέσα μαζικής μεταφοράς; Στο Λεκανοπέδιο της Αττικής οι αστικές συγκοινωνίες τιμώνται:
1,40 ευρώ: για τα τραίνα και για κυκλοφορία σε όλα τα μέσα για 1 ώρα και 30 λεπτά.
1,20 ευρώ: για λεωφορεία και μία διαδρομή.

Δηλαδή για να πας κάπου και να επιστρέψεις χρειάζεσαι περί τα 3 ευρώ δηλάδή 1,000 δραχμές...

Στα ΝΕΑ διαβαζουμε:

Και νέο άλµα έκανε χθες η αµόλυβδη βενζίνη που βρίσκεται πλέον µια ανάσα από τα 1,70 ευρώ το λίτρο, χωρίς αυτό να δικαιολογείται από τις εξελίξεις στις ξένες αγορές αφού τις τελευταίες ηµέρες το πετρέλαιο υποχωρεί συνεχώς.
Από τα 114 δολάριατο βαρέλι της περασµένης Πέµπτης,η τιµή του µπρεντ διαµορφωνόταν χθες στα 111-112 δολάρια αλλά αντιστρόφως ανάλογη πορεία ακολουθεί η τιµή της αµόλυβδης βενζίνης στην ελληνική αγορά, κάνοντας παράγοντες της αγοράς να µιλούν για ακόµη ένα νέο κρούσµα κερδοσκοπίας. Από τo 1,66 ευρώ το λίτρο που ήταν η µέση τιµή της αµόλυβδης στις αρχές της προηγούµενης εβδοµάδας, την Παρασκευή αυξήθηκε στα 1,673 ευρώ και χθες, σύµφωνα πάντα µε το Παρατηρητήριο Τιµών Υγρών Καυσίµων, εκτινάχθηκε στα1,694 ευρώ. Αυξήθηκε δηλαδή κατά τρία και πλέον λεπτά µέσα σε µια εβδοµάδα, ακολουθώντας τη δική της «αυτόνοµη» πορεία, παρά το γεγονός ότι η τιµή του αργού πετρελαίου σηµειώνει σηµαντικές απώλειες τις τελευταίες ηµέρες.

18 Απριλίου 2011

Γειά σου Νικόλα

Σήμερα απεβίωσε ο Νίκος Παπάζογλου.
Ας είναι ελαφρύ το χώμα που τον σκεπάζει.

Δουλέμπορος και ληστής γυναικών, "Αφγανός", απεργός πείνας...! Το απέκρυψαν άπαντες!

  

Γράφει ο Στέφανος Χίος
 
Το μεσημέρι στα προπύλαια κα το βράδυ στη μαφία...!
 
Το συμβάν δεν αναφέρθηκε καν στα «ψιλά» του αστυνομικού ρεπορτάζ. Σαν να μην έγινε ποτέ. Η «δημοκρατία» όμως αποκαλύπτει την σκοτεινή υπόθεση που αποτελεί ακτινογραφία της ιδιότυπης μαφίας που εκμεταλλεύεται την φτώχεια,την ανάγκη και την εξαθλίωση οικονομικών μεταναστών που γυρνάνε σαν φαντάσματα στα παλιόσπιτα του υποβαθμισμένου κέντρου της Αθήνας. Πρωταγωνιστής, ένας δήθεν απεργός πείνας. Την ημέρα φίλος και συναγωνιστής- προφανώς- των γνωστών «αλληλέγγυων» που εξακολουθούν να πρωτοστατούν... στις fake ανταρσίες δυστυχισμένων, μετά την νίκη που κατήγαγαν στην Υπατία με αντίπαλο μια ανίκανη κυβέρνηση. 
 
Την νύχτα, λήσταρχος και σκληρό μέλος εγκληματικής συμμορίας. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές που δύσκολα διαψεύδονται, ο Αφγανός Αλί Μ, 35 ετών, συνελήφθη την Τρίτη 5 Απριλίου μαζί με άλλους 6 ομοεθνείς του κάτω από την γέφυρα επί των οδών Ραιδεστού και Κωνσταντινουπόλεως στον Κολωνό.
Την Πέμπτη 7 Απριλίου μετήχθη για να λογοδοτήσει στην ελληνική δικαιοσύνη. Στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο, έπεσαν οι μάσκες. Αστυνομικοί που τον συνέλαβαν υποστήριξαν ότι ο Αλί έκανε τρεις ζωές μέσα σε 24 ώρες. 
 
Το πρωί εργαζόταν ως μέλος συνεργείου καθαρισμού σε γνωστό τραπεζικό όμιλο στον πεζόδρομο της οδού Αμερικής. Μισθός; 480 ευρώ το μήνα. Μαύρη ή αδήλωτη εργασία; Δύσκολο να το αποδείξει ή να το αρνηθεί κάποιος με ένα Υπουργείο Απασχόλησης και πολιτικούς προϊσταμένους που κυριολεκτικά δεν ξέρουν τι τους γίνεται στον εργασιακό χάρτη της ζούγκλας . 
 
Μέχρι το μεσημέρι πεταγόταν στα κλεφτά απέναντι στα Προπύλαια και έβαζε ένα χεράκι στην απεργία πείνας και στην κατάληψη της εισόδου του πανεπιστημιακού χώρου. Την ώρα που περνούσαν οι τουρίστες των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και μας περιγελούσαν. Εξασφαλίζοντας την «κόκκινη» κάρτα παραμονής ομοεθνή του, από το απόγευμα άρχιζε άλλο μεροκάματο. 
 
Μαζί με την παρέα του(κατά το κατηγορητήριο και το διαβιβαστικό της ασφάλειας)συμμετείχε σε εγκληματική ομάδα που με χαντζάρια, μαχαίρια και σιδερογροθιές διέπρατταν ένοπλες ληστείες σε πεζούς, κυρίως σε γυναίκες. Λάφυρα ήταν σταυροί, ρολόγια, χρήματα, ασημικά. Βρέθηκαν επίσης και κατασχέθηκαν μια ζυγαριά ακριβείας(που παραπέμπει σε ναρκωτικά), διαρρηκτικά εργαλεία, κινητά τηλέφωνα και ένας προτζέκτορας.
 
Φόβος και τρόμος δηλαδή της οδού Κωνσταντινουπόλεως. Ο 35χρονος Αφγανός, σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία της προανάκρισης, ενοικίαζε από Έλληνες ιδιοκτήτες δύο τριάρια διαμερίσματα. Το ένα στον Κολωνό και το άλλο στην οδό Αγίου Μελετίου. Στη συνέχεια, υπενοικίαζε τα σπίτια σε λαθρομετανάστες. Σε κάθε διαμέρισμα διέμεναν καθημερινά από 50 αλλοδαποί που πλήρωναν τρία ευρώ ο καθένας για την διανυκτέρευση. 
 
Από πληροφορίες, δίπορτο το σπίτι της Αγίου Μελετίου το είχαν και αλλοδαποί που συμμετείχαν στην απεργία πείνας της Υπατίας και πετάγονταν την νύχτα να κάνουν μπάνιο ή να τυλιχθούν με καμιά κουβέρτα αφού δεν άντεχαν το κρύο στο παγωμένο ανάκτορο του Ρουτζούνη. Γείτονες της περιοχής είπαν στην «δημοκρατία» ότι το ίδιο σύστημα λειτουργούσε και σε άλλο διαμέρισμα επί της οδού Νικοπόλεως(με έτερο ενοικιαστή) όπου έβρισκαν στέγη και φαγητό απεργοί πείνας(;) έναντι χρηματικού τιμήματος.
 
Από έρευνα διαπιστώθηκε ότι στον λογαριασμό τραπέζης του 35χρονου Αφγανού επιχειρηματία-λαθροδιακινητή και ληστή, εντοπίστηκε ασυνήθιστη ροή 24.000 ευρώ που δεν προσιδιάζει σε φτωχό μετανάστη που αιτείται ασύλου από την ελληνική κυβέρνηση. Από τον προηγούμενο Αύγουστο ο λογαριασμός του παρουσίασε καταθέσεις και αναλήψεις μεγάλων ποσών(2 και 3.000 ευρώ κάθε φορά)ενώ στα τέλη Μαρτίου με δύο αναλήψεις ο κύριος Αλί σήκωσε όλο το ποσό για άγνωστους λόγους.
 
ΠΗΓΗ: http://egklimatikotita-allodapwn.blogspot.com/2011/04/blog-post_3109.html

Επιδρομή των ΜΑΤ στην αρχαία αγορά στις 12/4/2011 κατά Ελλήνων

Αντιθέτως στις καταλήψεις των λαθροεποίκων - λαθρομεταναστών δεν κουνιέται φύλλο...
Δεν εξετάζουμε τα πιστεύω των συνελλήνων που διαμαρτύρονταν για την διάσωση του Βωμού των 12 Θεών, ούτως ή άλλως πρόκειται για ένα αρχαιολογικό εύρημα υψίστης αρχαιολογικής αξίας, που πρέπει να διασωθεί.
Όμως η μανία της εξουσίας να κυνηγάει ανελέητα τους Έλληνες για οποιαδήποτε εκδήλωση ή διαμαρτυρία τους και να νταντεύει - υπηρετεί - καλοπιάνει τους ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ, για πολύ χειρότερες αντιδράσεις ή ακόμη και για εγκλήματα, είναι κάτι που πραγματικά μας εξοργίζει, μας θυμώνει, μας βγάζει εκτός εαυτού.
Τελικά είμαστε πεπεισμένοι ότι η λέξη ΠΡΟΔΟΤΗΣ, για τους εξουσιαστές μας, θεωρείται τίτλος τιμής...

15 Απριλίου 2011

ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΔΙΩΧΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ - ΚΥΝΙΚΗ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΑΠΟΥΤΣΗ

X.Παπουτσής: "Αν αφήσουμε να φύγουν οι μετανάστες θα μας διώξουν από την Σένγκεν"!

Απαντώντας στην επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΛΑΟΣ κ. Αλέξανδρου Χρυσανθακόπουλου, σχετικά με τις προθέσεις του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για την απέλαση των λαθρομεταναστών απ' όλη τη χώρα, ο αρμόδιος υπουργός, κ. Χρήστος Παπουτσής, παραδέχθηκε: «Την επόμενη ημέρα που θα διώξουμε τους μετανάστες θα αποβληθεί η χώρα από το Σένγκεν. Την επόμενη ημέρα, η χώρα μας θα αντιμετωπίσει συνολικά πρόβλημα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, γιατί θα εκδιωχθεί από το πεδίο της Εσωτερικής Ασφάλειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης".
Όπως επίσης έκανε γνωστό ο υπουργός, «στην περιοχή των Αθηνών, στην Ομόνοια, υλοποιείται συγκεκριμένος επιχειρησιακός σχεδιασμός με τη συμμετοχή ορισμένων ειδικών ομάδων. Με βάση το σχεδιασμό αυτό, από την 1.1.2011 μέχρι την 31.3.2011, προσήχθησαν 8.334 αλλοδαποί και συνελήφθησαν 357 αλλοδαποί για απέλαση».
«Επιπλέον, έχουμε στην Πάτρα συνεχή περιφρούρηση του λιμένα των Πατρών... Πρέπει επίσης να οργανώσω και μια επίσκεψη στην Ηγουμενίτσα, την οποία οφείλω και θα την κάνω... Την ευθύνη της ασφάλειας των χώρων των λιμένων την έχουν οι οργανισμοί» συμπλήρωσε, επιχειρώντας να ξεκαθαρίσει το τοπίο των ευθυνών.
Τι περισσότερο να πούμε εμείς; Μήπως εξελίσσεται αρνητικά υπό αυτές τις συνθήκες, η συμμετοχή της χώρας στην Ε.Ε.;

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

14 Απριλίου 2011

KANΤΑΦΙ Ο ΦΙΛΟΤΟΥΡΚΟΣ ΚΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΙΣΒΟΛΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ

H Λιβύη και ο Καντάφι στην εισβολή του ’74


Άρθρο του Μπιρόλ Ερτάν στη Βολκάν

ΕΤΟΣ 1974. Μερικές μέρες μετά την ειρηνευτική επιχείρηση. Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις διενήργησαν επιτυχημένη απόβαση στο νησί και λύτρωσαν τους Τ/κ. Από στιγμή σε στιγμή μπορούσε να ξεσπάσει ελληνοτουρκικός πόλεμος. Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις ήταν έτοιμες για έναν τέτοιο πόλεμο, αλλά υπήρχε σοβαρή έλλειψη οπλισμού. Ο Τανέρ Μπαϊκότ ήταν διπλωμάτης που υπηρετούσε στο ΝΑΤΟ. Η Τουρκία ζήτησε οπλισμό από Ιράν και Ιράκ. Το Ιράν στην αρχή κωλυσιεργούσε και στη συνέχεια μας έστειλε κάτι ψευτοπράγματα. Το Ιράκ διεμήνυσε ότι δεν διέθετε τον οπλισμό που θέλαμε και ότι αυτόν τον διαθέτει η Λιβύη.

Το ΥΠΕΞ επικοινώνησε αμέσως με τη Λιβύη. Από εκεί μας πληροφόρησαν ότι υπάρχουν άφθονα όπλα και υλικά στις αποθήκες οπλισμού των ΗΠΑ οι οποίες έκλεισαν με διαταγή του Καντάφι και ότι θα μπορούσαν να μας τα στείλουν. Μετά από μικρό χρονικό διάστημα προσγειώθηκαν στην Τουρκία τέσσερα αεροσκάφη γεμάτα με οπλισμό και υλικά. Πρωθυπουργός ήταν ο Ετζεβίτ και υπουργός Άμυνας ο Χασάν Εσάτ Ισίκ.

Ο Ισίκ κάλεσε τον Μπαϊκότ και του είπε ότι θα στείλει ευχαριστήρια επιστολή στον Καντάφι, ενώ του ζήτησε να πάει στη Λιβύη και να ζητήσει και νέα ποσότητα οπλισμού. Ο νεαρός διπλωμάτης ρώτησε κατά πόσο θα έπρεπε να καταβληθεί η αξία του οπλισμού που ήδη είχε παραληφθεί. Ο υπουργός απάντησε καταφατικά και ο Μπαϊκότ μετέβη στη Λιβύη.

Εκεί συναντήθηκε με τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου της Λιβύης και του είπε ότι ήθελε να πληρώσει την αξία του οπλισμού και παράλληλα να ζητήσει την αγορά και νέου. Η απάντηση του αρχηγού ήταν «από εσάς δεν παίρνουμε χρήματα. Να σας στείλουμε όλο τον οπλισμό και υλικό που υπάρχει στις αποθήκες».

Οι Τούρκοι αξιωματικοί που συνόδευαν τον διπλωμάτη μετέβησαν στη Βάση και επέλεξαν ό,τι τους εξυπηρετούσε. Το υλικό φορτώθηκε σε 4 DC9 και απεστάλη στην Τουρκία.

Ένα άλλο περιστατικό με τον Καντάφι: «Ο Καντάφι ήταν περικυκλωμένος από πλήθος κόσμου. Μετά δυσκολίας μπορέσαμε να οδηγήσουμε τον Μπαϊκάλ (διάδοχο του Ετζεβίτ) κοντά του. Ο Λίβυος ηγέτης άρχισε τις φιλοφροσύνες και είπε ότι αισθάνεται υπερηφάνεια για τους Τούρκους. Ζήτησε από την τουρκική αντιπροσωπεία να παραμείνει μερικές μέρες στη Λιβύη και να την φιλοξενήσει δίνοντας ραντεβού για την επόμενη. Στη συνάντηση αυτή ο Μπαϊκάλ ενημέρωσε τον Καντάφι για την επιχείρηση στο νησί.

Ο Λίβυος ηγέτης ρώτησε: «Και γιατί δεν καταλάβατε το σύνολο της νήσου;» προσθέτοντας: «Αν τολμήσει να κινηθεί η Ελλάδα θα έχετε την κάθε μας βοήθεια».

Στη συνέχεια ζήτησε από τον Μπαϊκάλ να γευματίσουν με τους Λίβυους στρατιώτες για να τους ενημερώσει για το Κυπριακό.

Η απάντηση του Μπαϊκάλ ήταν: «Μετά χαράς, αλλά θα χάσουμε το αεροσκάφος». Τελικά έμειναν επειδή ο Καντάφι προθυμοποιήθηκε να τους διαθέσει το ιδιωτικό του αεροσκάφος. Μάλιστα. Τότε ο Καντάφι πρόσφερε στην Τουρκία ό,τι καμιά άλλη χώρα.

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ 12/04/2011



ΒΙΝΤΕΟ - ΛΑΖΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΡΑΠΟΙΗΣΕ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ

Αισχύστου είδους προπάγανδα και παραποίηση της αλήθειας. Που είναι το ΕΣΡ να παρέμβει; Που είναι δικαιοσύνη να προστατέψει τον Έλληνα πολίτη από τα ψεύδη; Δεν είναι δυνατόν να μιλάμε για δημοκρατία. Αυτά συμβαίνουν μόνο σε ολοκληρωτικά καθεστώτα.
Δείτε το βίντεο με την παραποίηση της αλήθειας. Τα λόγια είναι περιττά.

12 Απριλίου 2011

Βίντεο - Εθνικιστής Γάτος χαιρετά φασιστικά

Δείτε προσεκτικά αυτό βίντεο. Κατά την διάρκεια του εθνικού ύμνου ο γάτος χαιρετάει φασιστικά και μόλις τελειώνει ο εθνικός ύμνος ο γάτος κατεβαίνει από την στάση προσοχής.

Ακόμα και οι γάτοι στην Ελλάδα μας είναι εθνικιστές !!

11 Απριλίου 2011

Μνημόσυνο για τις 40 μέρες από τον άδικο θάνατο των δυο παλικαριών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ.

Πεντακόσια και πλέον άτομα τίμησαν τα δυο παλικάρια της ομάδας ΔΙ.ΑΣ.

Σε φορτισμένο κλίμα, τελέστηκε στις 1.30μμ το μνημόσυνο για τις 40 μέρες από τον άδικο θάνατο των δυο παλικαριών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ.

Πεντακόσια και πλέον άτομα έκαναν αισθητή την παρουσία τους στο σημείο του μακελειού της 1ης Μαρτίου.

Ιδιαίτερη συγκίση προκάλεσε η οικογένεια του Γιάννη Ευαγγελινέλη, εμφανώς καταβεβλημένη από το ισχυρό σοκ του άδικου χαμού του παλικαριού τους.

Η ομάδα ΔΙ.ΑΣ. Πειραιά, το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., ο πρόεδρος της Λέσχης φίλων Ελληνικής Αστυνομίας, ο δήμαρχος Ρέντη αλλά και πλήθος δεκάδων πολιτών χειροκρότησαν και φώναξαν δυνατά "ΑΘΑΝΑΤΟΙ" για τα δύο παλικάρια της Ελληνικής Αστυνομίας.

Η ώρα επιλέχτηκε για να συμπέσει με την αλλαγή της βάρδιας για να μπορέσουν οι συνάδελφοί τους απ' την ομάδα ΔΙΑΣ να παρευρεθούν.

Το μνημείο που στήθηκε στο σημείο του μακελειού, απεικονίζει την γαλανόλευκη σημαία, με δυο περιστέρια.

ΟΜΙΛΟΣ ΦΙΛΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ- Σαρανταήμερο Μνημόσηνο για τους πεσόντες ήρωες αστυνομικούς

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Όμιλος Φίλων Ελληνικής Αστυνομίας Δυτικής Αττικής τέλεσε το Σάββατο 9 Απριλίου 2011 και ώρα 13.30 το σαρανταήμερο μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των Ειδικών Φρουρών: Ευαγγελινέλη Ιωάννη και Σκυλογιάννη Γεώργιο, στο σημείο που εκτελέστηκαν εν ψυχρώ εν ώρα καθήκοντος.

Στο σημείο της δολοφονίας στήθηκε μνημείο από το Δήμο Νίκαιας – ΑΓ.Ι. Ρέντη,το οποίο απεικονίζει την γαλανόλευκη σημαία, με δυο περιστέρια, και κατέθεσαν στεφάνι ο Δήμαρχος και ο πρόεδρος του Ομίλου Φίλων Ελληνικής Αστυνομίας.

Στο μνημόσυνο ιερούργησε ο Μητροπολιτης Προικονήσου Ιωσήφ του Οικουμενικού πατριαρχείου ο οποίος μετέφερε τα συλλυπητήρια του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου στο σώμα και στις οικογένειες των πεσόντων .

Παραβρέθηκαν και τίμησαν την μνήμη τους ο Δήμαρχος Νίκαιας – ΑΓ.Ι. Ρέντη,ο Δ/ντής Δ/νσης Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας/Α.Ε.Α ως εκπρόσωπος του αρχηγού, ο Δ/ντης Δ/νσης Αστυν. Πειραιά, ο Δ/ντης Δ/νσης Μεταγωγών, δεκάδες αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ.,αστυνομικοί από όλη την Αττική και πλήθος κόσμου.

Ιδιαίτερη συγκίνηση προκάλεσε η μητέρα του Ιωάννη Ευαγγελινέλη, εμφανώς καταβεβλημένη από το ισχυρό σοκ του άδικου χαμού του παιδιού της καθώς και η χήρα του δολοφονηθέντα Υπαρχιφύλακα Σάββα Αντώνιου-Νεκτάριου και ο βαριά τραυματισμένος Υπαρχιφύλακας Γιαννούλης Απόστολος.

Αξίζει να επισημάνουμε την παρουσία εκατοντάδων πολιτών που τίμησαν τη μνήμη των ηρώων μας και ιδιαίτερα των κατοίκων του Αγ. Ι. Ρέντη που μέρα νύχτα φροντίζουν και προσέχουν το χώρο που δολοφονήθηκαν οι Ειδικοί Φρουροί.

Ακολουθούν φωτογραφίες....

ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ
mnimeio
mnimosino
ged
tromaktiko


 mnimeio

ΠΗΓΗ: http://www.policenet.gr/portal/arthra-dimosieymata/2011/09042011-2.html
  

9 Απριλίου 2011

Δέκα χρόνια φυλακή γιατί σκότωσε ληστή – Στο συνεργό του ληστή 3 μήνες με αναστολή


Με μια πρωτοφανή για τα δικαστικά χρονικά απόφασή του το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Πύργου καταδίκασε 77χρονο για τον θάνατο ληστή σε κάθειρξη 10 ετών και 1 έτους για παράνομη οπλοφορία, ενώ για τον δεύτερο ληστή αποφάνθηκε και φυσικά αρκέστηκε το αξιοσέβαστο δικαστικό σώμα... στην καταδίκη με τρεις μήνες φυλάκιση με αναστολή για απλή συνεργεία στην ληστεία!
 
Πιο συγκεκριμένα ο 77χρονος από το Διακοφτό Ηλείας βρέθηκε αντιμέτωπος με δύο ληστές οι οποίοι είχαν εισβάλει στο σπίτι του αρπάζοντας 1050 ευρώ. Ο 77χρονος όμως τους αντιλήφθηκε και στην πάλη που ακολούθησε και αμυνόμενος υπέρ της ζωής του καθώς ο ένας ληστής τον είχε πιάσει από το λαιμό και πριν τον αφήσουν οι λιγοστές δυνάμεις του επιτέθηκε στον έναν εκ των δυο τραυματίζοντάς τον με μαχαίρι στον μηρό. Το τραύμα αποδείχτηκε θανάσιμο και ο ληστής κατέληξε λίγες ώρες μετά και ο συνεργός του συνελήφθη.

Να σημειωθεί, ότι η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα που η αυτοάμυνα εξισώνεται πλήρως με την αυτοδικία, χωρίς κανένα απολύτως ελαφρυντικό
Προφανώς με την συγκεκριμένη απόφαση το δικαστήριο συνιστά στους πολίτες την πλήρη συμμόρφωση με τις εντολές των απανταχού ληστών, παθητική στάση ακόμη και αν απειλείται η ζωή τους, και τέλος εθελοντική προσφορά όλων των τιμαλφών αντικειμένων τους και χωρίς χρονοτριβές.

Και φυσικά αυτό πιθανότατα έπραξε και ο 75χρονος στην κοινότητα Πύργου Ορχομενού Βοιωτίας όταν τέσσερις αλλοδαποί εισέβαλλαν στην οικία του δολοφόνησαν τον ίδιο και τραυμάτισαν τη γυναίκα και το γιο του. Κατά την απόφαση του δικαστηρίου αυτή πρέπει και να είναι η ιδανική στάση που πρέπει να τηρούν οι πολίτες όταν πέφτουν θύματα ομηρίας και ληστείας.

Είναι φορές που η "θεά Θέμιδα" εκτός από τύφλωση φαίνεται να υποφέρει και από εγκεφαλική ανεπάρκεια.

defencenet.gr

8 Απριλίου 2011

ΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΜΙΚΗ: ΕΙΠΕΣ ΤΗΝ ΜΙΣΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΤΟΝ ΑΝΤ1

07/04/11
ΑΘΗΝΑΙ

ΠΡΟΣ:  MIKH ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ
ΘΕΜΑ: Είπες την μισή αλήθεια στον Γ. Παπαδάκη στον ΑΝΤ1

Αγαπητέ φίλε, πατριώτη Μίκη

Κατ΄ αρχάς είμαι ένας από αυτούς που μεγάλωσαν με τα τραγούδια σου, που δίνουν όραμα κι ελπίδα για την Ελλάδα μας. Άκουσα με μεγάλη προσοχή την συνέντευξή σου στο Παπαδάκη στον ΑΝΤ1 και ομολογουμένως θα συμφωνήσω στα περισσότερα. Αλλά μετά λύπης μου διεπίστωσα την αγιοποίηση της αριστεράς που είναι σχεδόν άμοιρη ευθυνών και ότι για όλα φταίνε τα δύο κόμματα. Η πάγια αριστερή ρητορεία.  

  1. Είπες ότι είναι αντισυνταγματική και άκυρη η μνημονιακή σύμβαση. Θα συμφωνήσω, αλλά αντισυνταγματική και άκυρη είναι η επιβολή πολυπολιτισμικής παιδείας στα παιδιά μας κατά παράβαση του άρθρου16 του Συντάγματος. Όπως επίσης αντισυνταγματικός είναι ο νόμος του Ραγκούση για χορήγηση ιθαγένειας στα εκατομμύρια των λαθρομεταναστών κατά παράβαση του άρθρου 4 του Συντάγματος. Γιατί δεν μίλησες  για αυτά; Μήπως επειδή ενοχλείται η καθεστηκυία τάξη της αριστεράς; 

  1. Είπες επί λέξει ότι «όλα τα κόμματα από το 1950 που κυβέρνησαν την Ελλάδα, πλην της Αριστεράς, φταίνε για την σημερινή κατάντια». Είσαι άδικος Μίκη ή μάλλον τα είπες αντίθετα διότι μετά από μία εμφύλια περιπέτεια που μας έβαλε η αριστερά και κόστισε στην Ελλάδα σύμφωνα με το Υπουργείο Συντονισμού 11.370.000.000 δραχμές γυρίζοντάς την πίσω 50 χρόνια, παρά ταύτα όλες οι κυβερνήσεις και κυρίως η επταετία του Παπαδόπουλου μέχρι το 1973 κατάφεραν επί μία 20ετία (1953-1973) να αυξάνουν το ΑΕΠ κατά 8% κάθε χρόνο και να πετύχουν αύξηση ιδιωτικών επενδύσεων 10%, και οι πάντες να ομιλούν για το οικονομικό θαύμα της Ελλάδος και κυρίως το οικονομικό θαύμα της επταετίας.

Άρα αγαπητέ φίλε Μίκη η αλήθεια είναι ότι, η αδιέξοδη εμφυλοπολεμική πολιτική της Αριστεράς οδήγησε σε οικονομική αιμορραγία την Ελλάδα και οι κυβερνήσεις μέχρι το 1973 κατάφεραν να διορθώσουν τα πράγματα και να φτιάξουν οικονομικά ισχυρή Ελλάδα. Από το 1973 και μετά άρχισε το μεγάλο φαγοπότι όπου φυσικά αμέτοχη δεν είναι η Αριστερά και σε παραπέμπω σε δηλώσεις του βουλευτή του Συνασπισμού Π. Κοροβέση όπου δήλωσε ότι ο Συνασπισμός και το ΚΚΕ έλαβαν μίζες από τη Siemens για την ανάθεση των ψηφιακών κέντρων του ΟΤΕ, κατά την οικουμενική κυβέρνηση του Τζαννετάκη το 1989, αλλά φυσικά να μην λησμονούμε και το σκάνδαλο της πώλησης του Γερμανού και τον ρόλο του Κ.Κ.Ε..  Είναι τυχαίο άλλωστε που το ΚΚΕ είναι νομικό πρόσωπο με  την μεγαλύτερη ακίνητη περιουσία μαζί με την Εκκλησία και τις Τράπεζες; (ΒΗΜΑ, 14/06/1998) Φαντάσου φίλε Μίκη η Αριστερά να ήταν κυβέρνηση τι θα έτρωγαν !!

  1. Μίλησες για την κατεδάφιση της ιστορίας, αλλά δεν μας είπες ποιοί πρωτοστάτησαν στην κατεδάφιση της ιστορίας; Μήπως ήσαν τα πρωτοπαλλήκαρα της Αριστεράς, προεξάρχοντος του ισόβιου προέδρου της ΟΛΜΕ  και στέλεχος του ΚΚΕ κ. Καλομοίρη, που έβγαιναν σε όλους του ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς υπερθεματίζοντας για την αλλαγή των σοβινιστικών βιβλίων της αστικής τάξης που προκαλούν τον ρατσισμό και το μίσος και δηλητηριάζουν τα παιδιά μας με τον εθνικισμό και την ξενοφοβία;

Ναι φίλε Μίκη και όχι μόνο όλοι οι Αριστεροί υπερασπίζονταν την κατεδάφιση της ιστορίας αλλά καθύβριζαν και τρομοκρατούσαν όλους εμάς ως ρατσιστές και φασίστες, και τώρα μας καλείς να κατέβουμε μαζί στους δρόμους, . Με ποιους να κατέβουμε μαζί, με αυτούς που τόσα χρόνια είναι φερέφωνα των Αμερικανών και ως τάγματα ασφαλείας τρομοκρατούσαν τους Έλληνες να μην αντιστέκονται;

  1. Σε ρώτησε ο Παπαδάκης γιατί δεν πάνε οι δυσαρεστημένοι ψηφοφόροι από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ στην Αριστερά και εσύ λες επί λέξει «αυτό δεν έχει καμμία σημασία». Μούγκα  για τα εγκλήματα της Αριστεράς. Μούγκα γιατί; Διότι φίλε Μίκη, η αριστερά τόσα χρόνια με την είσοδο των εκατομμυρίων λαθρομεταναστών στην πατρίδα μας δεν πήρε το μέρος των Ελλήνων που δολοφονούνται, βιάζονται , καταληστεύονται ξυλοκοπούνται, χάνουν τις δουλείες τους, μειώνεται το ημερομίσθιο, κλείνουν τα μαγαζιά τους από τις ορδές των εισβολέων, αλλά εντελώς προκλητικά, καταστρατηγώντας τις μαρξιστικές της καταβολές, τάχθηκε εναντίων των Ελλήνων και υπέρ των παρανόμων εισελθόντων οδηγώντας τους Έλληνες στην ανεργία, στην κοινωνική αποξένωση, στην υπογεννητικότητα, στον φόβο και στην κατάθλιψη. Σε παραπέμπω στον σύντροφο Ν. Κούνδουρο να σου πει πως χαρακτήρισε την αλληλεγγύη στους λαθροεισβολείς (Βήμα 3/4/11). Η αριστερά, μαζικά συμμετείχε σε εκδηλώσεις κατά των Ελλήνων αποκαλώντας τους φασίστες και ρατσιστές, η συνήθης τακτική της ψυχολογικής τρομοκρατίας που επιβάλλει.

Πλέον η Αριστερά, δεν έχει λαϊκά ερείσματα στην κοινωνία όπως παλιά, και απομονώθηκε από τον κυρίως κορμό του ελληνικού λαού και στην συνείδηση των περισσοτέρων Ελλήνων η Αριστερά όπως και τα κόμματα ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δεν ανήκουν πλέον στον ελληνικό λαό αλλά στις ορδές των λαθροεισβολέων και των εντολοδόχων της παγκοσμιοποίησης. Γι΄ αυτό φίλε Μίκη δεν κεφαλαιοποίησε την δυσαρέσκεια του κόσμου η αριστερά. Κι αυτό δεν το είπες. Πως λοιπόν μας καλείς  να κατέβουμε πανεθνικά, όλοι μαζί στο πεζοδρόμιο, όταν κατά βάση απευθύνεσαι μόνο σε αριστερό ακροατήριο, εφόσον διαγράφεις μονομερώς συλλήβδην τα εγκλήματα της αριστεράς και εστιάζεις στα εγκλήματα του ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ; Με ποιους να κατέβουμε μαζί με αυτούς που μαζικά πολεμούν το έθνος και την εθνική συνείδηση ως επινόηση της αστικής τάξης ; Οξύμωρο και αντιφατικό.

  1. Είπες ότι σε φιμώνουν τα κανάλια, αλλά δεν είπες ότι τα κανάλια είναι αριστεροκρατούμενα και όλοι οι αριστεροί αναρριχήθηκαν στα κανάλια και αν δεν υποταχθείς στην πολυπολιτισμική ιδεολογία της Αριστεράς εξοβελίζεσαι. Όλγα Τρέμη από την ΚΝΕ, Στάη από την ΚΝΕ, Ζαχαράκη, Ευαγγελάτος αριστεροί, Τζίμας αρθρογράφος του Ρισοσπάστη, Βερύκιος αρθρογράφος του Ριζοσπάστη, Βαρεμένος, Οικονομέας αριστεροί, Κύρτσος αρθρογράφος του Ριζοσπάστη κ.α.  Θοδωράκης, Τριανταφυλλόπουλος, ακόμα και οι γελωτοποιοί Λαζόπουλος Κανάκης, πολλοί σύντροφοι αποτελούν τον ιδεολογικό πυρήνα της παγκοσμιοποίησης, λόγω πολυπολιτισμικής διεθνιστικής γαλούχησης. Δεν μιλάω για τα κρατικά κανάλια και ραδιοφωνικούς σταθμούς εκεί γίνεται πάρτι από αριστερούς.

Άρα φίλε μου Μίκη, η Αριστερά κυβερνά τα ΜΜΕ και αυτή σε φίμωσε όπως συνέβαινε σε όλο το σιδηρούν παραπέτασμα.

  1. Είπες ότι στο κίνημα τους θέλεις όλους εκτός από τους φασίστες, τους χουντικούς. Ποιούς εννοούσες ως φασίστες και χουντικούς; Μήπως  τους φοιτητές της αριστεράς που έχουν μετατρέψει τα πανεπιστήμια σε γιάφκες και ξυλοκοπούν, βρίζουν τους ακαδημαϊκούς εάν δεν συμφωνούν με τις δράσεις τους και εντελώς πραξικοπηματικά κλείνουν τα πανεπιστήμια, καταλαμβάνουν αίθουσες, απαγορεύουν σε διαφωνούντες να ομιλούν και στέλνουν στο νοσοκομείο οποιονδήποτε τολμήσει να εκφέρει άλλη άποψη και όλα αυτά εις το όνομα του ακαδημαϊκού ασύλου; Μήπως εννοούσες αυτούς τους αριστερίζοντες που καίνε την ελληνική σημαία, τα καταστήματα των μη αριστερών και ύστερα παρεισφρέουν στο μπλόκ των αριστερών διαδηλωτών για πολιτική κάλυψη; Eάν κατά λάθος βέβαια συλληφθεί κανείς τρέχουν οι βουλευτές της αριστεράς  να τους βγάλουν έξω όπως και στις περιπτώσεις με την τρομοκρατία.  Όλοι οι ακροαριστεροί τρομοκράτες (βλ. Μαρίνος, Μαζοκόπος, Μαζιώτης) που κατά καιρούς συνελάμβανε η αστυνομία, υποστηρίζονταν στα δικαστήρια από βουλευτές της αριστεράς. Κράτος και αριστερό παρακράτος μαζί. Μα κι αυτοί οι τρομοκράτες της 17Ν δεν μπόρεσαν τόσα χρόνια να χτυπήσουν ένα προδότη πολιτικό, ο Μπακογιάννης τους έφταιγε ή ο Περατικός που η δολοφονία του ανάγκασε τους εφοπλιστές να φύγουν από τον Σκαραμαγκά και να πάνε τα καράβια τους έξω. Πάντως εάν σε μπέρδεψα σε παραπέμπω στην ρήση του συντρόφου Λένιν που όταν ο σύντροφος μαρξιστής Μουσολίνι ανέβηκε στην εξουσία είπε «ο φασισμός και ο κουμμουνισμός είναι οι δύο όψεις του ιδίου πράγματος» (Τα παρασκήνια του ΚΚΕ» Ε. Σταυρίδης, σελ.71, σελ.73).


Μήπως αυτούς εννοείς για φασίστες, διότι εγώ, που δεν έχω ούτε τα μισά χρόνια από εσένα, δεν έχω γνωρίσει άλλους φασίστες στην ζωή μου πλήν των αριστερών. Εσύ που είσαι μεγαλύτερος γνωρίζεις κι άλλους;
  1. Και τέλος, είπες να κλείσουμε την  βάση της Σούδα και να μην παρέχουμε βοήθεια στο ΝΑΤΟ. Μα καλά, δεν μας έγινε μάθημα το πάθημα του Παπαδόπουλου το 1973 που δεν παρεχώρησε την Σούδα στους Αμερικανούς στον πόλεμο των 7 ημερών και χάσαμε την μισή Κύπρο με χιλιάδες νεκρούς και 200.000 πρόσφυγες.  Είναι δυνατόν να συνεχίζουμε να λέμε τέτοιες αριστερές ρητορείες και να βάζουμε σε περιπέτειες πάλι την Ελλάδα μας. 

Τέλος πάντων. Η αλήθεια που δεν είπες Μίκη μου είναι, ότι ΠΑΣΟΚ και ΝΔ προσπαθούν να υπνωτίσουν τους ψηφοφόρους τους για να περάσουν τις θελήσεις της παγκοσμιοποίησης, ενώ η Αριστερά έχει δηλητηριάσει τους ψηφοφόρους της με την ιδεολογία της παγκοσμιοποίησης και μάχονται για αυτήν ως συντεταγμένος στρατός, αναγκάζοντας και τους κυβερνώντες να επισπεύσουν την επιβολή της Νέας Τάξης Πραγμάτων. Άρα η αριστερά οδηγεί την κούρσα προς τον όλεθρο ελέγχοντας από το 1974 κράτος και παρακράτος. Εάν πραγματικά Μίκη μου έχεις δημιουργήσει κίνημα ανεξάρτητων πολιτών θα πρέπει να είσαι ανεξάρτητος όχι μόνο κομματικά, αλλά πρωτίστως ιδεολογικά και να απεμπολήσεις εσύ και οι συνεργάτες σου τις αγκυλώσεις του παρελθόντος. Εάν δεν αναγνωρίσετε εγκλήματα παρελθόντος και παρόντος πως θα συνοδηπορήσουμε εθνικά; Η μισή αλήθεια είναι επικίνδυνη τακτική και η αγιοποίηση των εγκλημάτων της Αριστεράς, δεν νομιμοποιεί την ταυτότητα του κινήματος που προΐστασαι, αλλά ελλοχεύει ο κίνδυνος να μετονομαστεί το κίνημα, σε κίνημα αριστερών πολιτών και όχι ανεξάρτητων.

Με πατριωτικούς χαιρετισμούς
Ένας ανεξάρτητος πολίτης

Γιώργος Γεωργίου

Μας το έστειλαν