12 Ιουλίου 2010

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΦΙΜΩΣΗ ΤΟΥ SCHIZAS.COM

12/07/2010

Άλλη μία προσπάθεια φίμωσης πατριωτικού ιστοχώρου είναι σε εξέλιξη. Ο ιστότοπος http://www.schizas.com/ , με πολύ επιτυχημένη πολυετή παρουσία, όχι μόνο στον πατριωτικό χώρο, αλλά και γενικά στο Ελληνικό διαδίκτυο, δέχεται απειλές για διακοπή λειτουργίας.


Η εταιρεία πάροχος (η Βρετανική www.fasthosts.co.uk), επικαλείται δήθεν (όπως θα καταλάβετε από τα παρακάτω) αυξημένη κίνηση και υπερφόρτωση του  κεντρικού διακομιστή στον οποίο φιλοξενείται η ιστοσελίδα. Μάλιστα απειλεί με κλείσιμο σε περίπτωση που δεν δεχθεί να μετακινηθεί μόνιμα σε χαμηλοτέρων δυνατοτήτων διακομιστή (!!!) έως αύριο 13/07.


Θα μπορούσαν ίσως αύριο η "blogspot.com", ή η "wordpress.com", να προβούν σε "επιλεκτικό" κλείσιμο ιστολογίων επικαλούμενες μία υπερφόρτωση, σύμφωνα πάντα με κάποιες νέες "πάγιες διατάξεις" που προβλέπουν μείωση των διαθέσιμων πόρων ανά ιστολόγιο ;;;


Αντιγράφουμε την αναφορά που κάνει ο φίλος Ιάσων στο forum του και τα σχόλια δικά σας.


"Από τις 27/6/2010 και μέχρι σήμερα το schizas.com περνάει δύσκολες ώρες που δεν έχουν τελειωμό. Τα προβλήματα εμφανίζονται να είναι τεχνικής φύσης, γιατί μεγάλωσε ο Ιστοχώρος και ο αριθμός επισκεπτών. Σαν τεχνικός όμως διαπιστώνω με υπομονή, τόσες μέρες τώρα, ότι κάπου το "σύστημα" μας δουλεύει ψιλό γαζί. Αφενός μειώνουν τις παροχές στους πόρους των Ιστοχώρων, κάνοντας δύσκολη την λειτουργικότητα τους με πάγιες "διατάξεις". Αφετέρου, πως είναι δυνατόν να μεγαλώνουν οι απαιτήσεις του Ιστοχώρου και οι φίλοι μας στην Αγγλία, που με φιλοξενούν, να μου έχουν αλλάξει 4 (τέσσερα!!!) μηχανήματα και να καταλήγω να έχω όλο και λιγότερους πόρους (αυτό διαπιστωμένο!); Ή στην Αγγλία κάτι πάει στραβά ή κάτι άλλο συμβαίνει...
Τώρα για να αυτονομηθώ και να έρθω Ελλάδα αντί 300 Ευρώ τον χρόνο, που τα χρηματοδοτώ ο ίδιος σήμερα, θα χρειαστώ δικό μου πια server με περίπου 2300 Ευρώ τον χρόνο στην Ελλάδα ή να παραμείνω με δικό μου server στην Αγγλία και περίπου 1200 Ευρώ τον χρόνο. Εάν λοιπόν δεν λυθούν τα τεχνικά προβλήματα από τους νέους "τεχνικούς περιορισμούς" τις επόμενες ημέρες ή θα κλείσω τον Ιστοχώρο ή θα ζητήσω κάποιοι να μοιραστούμε το κόστος. Ας δούμε πως θα πάει τις επόμενες ημέρες και ξαναμιλάμε... - Ιάσων.
 
6/7: Σήμερα μου ανακοίνωσαν από Αγγλία την μετάβαση του Ιστοχώρου μου σε "δοκιμαστικό" μικρό server, γιατί απασχολώ πολύ τα κύρια μηχανήματα τους... Εάν δεν καταφέρω να κάνω το schizas.com να μικρύνει σε απαιτήσεις σε 7 ημέρες με τελεσίγραφο τους με διαγράφουν.
Μεγαλώνεις και σε διώχνουν εκτός εάν πληρώσεις.
Ο Ιστοχώρος δεν βγάζει χρήματα. Οι δωρεές δεν έχουν αποδώσει. 5-6 φορές όλες και όλες τα τελευταία 2 χρόνια κάποιοι φίλοι δώσανε μικρά διψήφια ποσά και τους ευχαριστώ, ή κίνηση τους ήταν μεγαλύτερη σε αξία στο συναίσθημα και αυτό δεν μετριέται σε Ευρώ. Οι περιβόητες διαφημίσεις Google κάνουν "τζίρο" κάτω του 1 Ευρώ ημερησίως έτσι για να δει και η εφορία τι φοβερά έσοδα θα αποκομίσει φορολογώντας τα sites που έχουν διαφημίσεις. Δε λέω κάποια βγάζουν λίγο παραπάνω.
Έτσι είμαι ανοικτός σε προτάσεις, ενώ παράλληλα προσπαθώ να "μικρύνω" ότι ενοχλεί τους Εγγλέζους. Όποιος φίλος blogger προσφέρει χώρο φιλοξενίας μαζί με τον δικό του Ιστοχώρο ας στείλει email στο iason@schizas.com  "


Ας υποστηρίξουμε όλοι τον φίλο Ιάσονα ώστε να συνεχίσει το σπουδαίο έργο που προσφέρει. Μπορούμε να φωνάξουμε ένα βροντερό
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΦΙΜΩΣΗ ΤΟΥ SCHIZAS.COM
OΧΙ ΣΤΗΝ ΦΙΜΩΣΗ ΤΩΝ BLOGS
WE SAY NO TO THE GAGGING OF SCHIZAS.COM
WE SAY NO TO THE GAGGING OF BLOGS
αποστέλοντας το παραπάνω σύντομο μήνυμα στην διεύθυνση sales@fasthosts.co.uk


Άλλωστε σκεφτείτε ότι στην δική του θέση θα μπορούσε να είναι αύριο το δικό μας blog...


ΑΚΟΜΜΑΤΙΣΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου