5 Ιουλίου 2010

Η μέγιστη κωλοτούμπα του Αδώνιδος «Οι Έλληνες είναι ινδοευρωπαίοι και όχι αυτόχθονες»

aa

Στο τελευταίο τεύχος της ΕΛΗΝΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ (Ιούνιος 2010), γίναμε μάρτυρες της μεγαλύτερης κωλοτούμπας του αιώνος, όπου θα την ζήλευε σίγουρα και ο μέντορας της κωλοτούμπας, πρόεδρος του κόμματος ΛΑΟΣ, Γ. Καρατζαφέρης ( βλ. σχετικό άρθρο Π. Λ. Παπαγαρυφάλλου http://deltio11.blogspot.com/2010/05/blog-post_8700.html ) . Τι ακριβώς έγινε. Ο Άδωνις Γεωργιάδης, επί σειρά ετών, μέσα από την τέως εφημερίδα και νυν περιοδικό ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΩΓΗ, μέσα από τις εκπομπές στο Blue Sky και στο ΤΗΛΕΑΣΤΥ, μέσα από ομιλίες του, διαλέξεις και τηλεοπτικές αντιπαραθέσεις ήταν ο διαπρύσιος κήρυκας της αυτοχθονίας των Ελλήνων και μέγας πολέμιος της ινδοευρωπαϊκής θεωρίας, που το ακαδημαϊκό κατεστημένο έχει ασμένως υιοθετήσει τυφλώνοντας τα παιδιά μας. Φώναζε με την στεντόρεια φωνή του, λυσσομανούσε κυριολεκτικά ανεβάζοντας στα κόκκινα την κονσόλα του ηχολήπτη «Είμαστε αυτόχθονες … το λένε όλοι οι αρχαίοι συγγραφείς … φέρτε μου έναν αρχαίο που να λέει περί ινδοευρωπαίων επήλυδων … όλοι αυτοί οι υποστηρικτές των ινδοευρωπαίων δεν έχουν επιχειρήματα και όταν μαθαίνουν ότι είμαι εγώ καλεσμένος, που γνωρίζω τα κείμενα, σε κάποια εκπομπή, αρνούνται να έρθουν ». Αυτά και άλλα πολλά.

Δεν πέρασαν όμως 2 χρόνια από τότε που έγινε βουλευτής, και η αγαστή σχέση ιδίως τον τελευταίο χρόνο με τους συντρόφους του ΠΑΣΟΚ, τον έκαναν κυριολεκτικά αγνώριστο, αναγκάζοντάς τον να ακυρώσει όλη του την ιστορική διαδρομή και όλος ο ιδεολογικός δεκαετής και πλέον αγώνας για επανελλήνιση πετάχτηκε στον κάλαθο των αχρήστων.

Συγκεκριμένα, στο τελευταίο τεύχος της ΕΛΛ. ΑΓΩΓΗΣ του Ιουνίου 2010, σελίδα 23, αρ. φύλλου 94/146 δημοσιεύθηκε άρθρο του Πάνου Ρούσση με υπέρτιτλο «Το Μαυσωλείον» όπου γράφει επί λέξει: «Συχνά οι Λέλεγες αναφέρονται ως οι αρχαιότεροι κάτοικοι (αυτόχθονες) του ελληνικού χώρου μαζί με τους Πελασγούς και σε κάποιες περιπτώσεις, ταυτίζονται με τους Πελασγούς κι ακόμη με τους Κάρες. Οι Λέλεγες, λαός νομαδικός και φιλοπόλεμος, στο τέλος της νεολιθικής εποχής, όταν ενεφανίσθησαν στον ελλαδικό χώρο τα ινδοευρωπαϊκά φύλα απωθήθηκαν και πέρασαν στην νοτιοδυτική Μικρά Ασία και συγκεκριμένα στην Καρία και στην Πισιδία. Τον 9ο π.Χ. αιώνα οι Ίωνες και Δωριείς άποικοι έφθασαν στην περιοχή και ίδρυσαν ελληνικές πόλεις όπως την Έφεσο, την Μίλητο, την Κνίδο, την Αλικαρνασσό, τα Μύλασα κ.α. με αποτέλεσμα όλη η περιοχή να εξελληνισθή».

Σημειωτέον, οι υποσημειώσεις είναι του κ. Ρούσση. Τι μας λέει εδώ, ο πολυμαθής αρθρογράφος Πάνος Ρούσσης, άκουσον άκουσον, ότι οι μόνοι αυτόχθονες του ελλαδικού χώρου ήσαν οι Λέλεγες οι οποίοι εξωβελίστηκαν με την κάθοδο των ινδοευρωπαίων κάπου στην Μικρά Ασία. Άρα στην Ελλάδα δεν υπάρχουν αυτόχθονες διότι, οι Δωριείς, οι Ίωνες και οι Αχαιοί ήσαν ινδοευρωπαίοι δηλαδή ήρθαν από τις στέπες του βορρά και δίδαξαν πολιτισμό στους νομάδες Λέλεγες. Μα τι λέει ο ποιητής. Που το βρήκε αυτό γραμμένο; Ποιες είναι οι πηγές σας κ. Ρούσση; Και συνεχίζει, όταν έφτασαν τον 9o π.Χ. αι. οι Ίωνες στην Μ. Ασία, εξελλήνισαν την περιοχή. Δηλαδή τι ήταν πρίν η περιοχή; Υπήρχαν προγενέστεροι κάτοικοι που εξελληνίσθησαν και ποιοι; Μήπως ήταν πρόγονοι των Τούρκων; Μήπως εννοείτε τους Λέλεγες; Μα το πλέον οξύμωρο και αντιφατικό της τρικυμιώδους σκέψεως του συγγραφέως είναι ότι, οι Λέλεγες που εξωβελίσθησαν από την κάθοδο των Δωριέων, Αχαιών και Ιώνων (πρώτη φορά ακούω στην ζωή μου κάθοδο Ιώνων και Αχαιών) και πήγαν στην Μικρά Ασία εξελληνίσθησαν.

Άρα οι Λέλεγες τον 9ο αι. π.Χ. που συναντήθηκαν με τους Ίωνες τι ήταν; Δεν ήταν ούτε και αυτοί Έλληνικά φύλα και εξελληνίσθησαν από του Ίωνες. Μα τι ήταν αυτοί οι Λέλεγες που το 2000π.Χ. εδιώχθησαν από την κυρίως Ελλάδα; Τι γλώσσα μιλούσαν και τι γραφή είχαν κ. Ρούσση; Μήπως την γραμμική Α, που παγκοσμίως η επιστημονική κοινότητα έχει αποδεχθεί ως ελληνική; Και αφού λέτε ότι ταυτίζονται με τους Πελασγούς, άρα και οι Πελασγοί δεν είναι Έλληνες; Κύριε Ρούσση, ξεχνάτε όμως το έργο του Αισχύλου «Ικέτιδες» που γράφει επί λέξει «του γηγενούς γαρ εγώ ειμί Παλαίχθονος ίνις Πελασγός τήσδε γης αρχηγέτης» δηλ. ότι εμείς οι Έλληνες είμαστε αυτόχθονες παλαίχθονες – πανάρχαιοι Πελασγοί αυτής εδώ της γής αρχηγέτες, της Αθήνας, της Ελλάδος και όχι ότι ήρθαν οι ινδοευρωπαίοι και τους έδιωξαν στην Μ. Ασία αλλά ότι ήταν, είναι, και θα είναι εδώ αρχηγέτες. Μήπως, ο Αισχύλος ήταν απόγονος ινδοευρωπαίων και όχι Πελασγών, και δεν το γνώριζε ο άνθρωπος ενώ εσείς κύριε Ρούσση μετά από 2000 χρόνια τα γνωρίζετε καλλίτερα .

Και κάτι ακόμη, δεν υπήρχε στην Ελλάδα πριν το 2.000π.Χ, όπως όλοι οι αρχαιολογικοί χώροι πιστοποιούν, Μινωϊκός, Μινιακός και πρώϊμος Μυνηκαϊκός πολιτισμός παρά μόνο νομάδες Λελέγων όπως οι νομάδες Εβραίων του Μωησέως; Μήπως υπονοείτε ότι, αφού δεν ήταν Έλληνες και εξελληνίσθησαν και ζούσαν νομαδικά ήταν και σημητικής καταγωγής ;

Έλεος κ. Ρούσση ξεπεράσατε σε προπαγάνδα και τους φίλους σας τους Τούρκους. Ομολογώ ότι είναι σχιζοφρενικό το άρθρο και αποκαλύπτει ανάγλυφα, αφ΄ενός την ημιμάθεια ορισμένων που διατείνονται ιστορικοί, αφ΄ετέρου την εγκληματική ανευθυνότητα των υπευθύνων του περιοδικού που κάποτε έχαιρε της εκτιμήσεως τόσο του αναγνωστικού κοινού όσο και του επιστημονικού κόσμου.

Εν ολίγοις τι μας λέει το περιοδικό.

1. Εμείς οι Έλληνες είμαστε επήλυδες ινδοευρωπαίοι από τις στέπες του βορρά

2. Ινδοευρωπαίοι είναι οι Αχαιοί, οι Δωριείς και οι Ίωνες, ενώ μέχρι τώρα η ινδοευρωπαϊκή καταρρέουσα προπαγάνδα μιλούσε μόνο για τους Δωριείς και την κάθοδο των Δωριέων.

3. Οι Λέλεγες ή οι Πελασγοί που εκδιώχθηκαν στην Μ. Ασία από τα φαντάσματα των ινδοευρωπαίων δεν ήταν Έλληνες αλλά εξελληνίσθησαν

4. Οι Πελασγοί ήσαν νομάδες γιδοβοσκών. Τώρα πως οι γιδοβοσκοί δημιούργησαν θαλάσσιες αυτοκρατορίες δεν μας το λέει ο ποιητής κύριος Ρούσσης


Φίλε Άδωνι, ως υπεύθυνος του περιοδικού σου, λυπούμαστε βαθύτατα που επιτρέπεις τέτοια λιβελογραφήματα στο πάλαι ποτέ περιοδικό αιχμής, όπως το αποκαλούσες. Αυτό και μόνο το γεγονός, αποδεικνύει ότι, από τότε που πολιτεύθηκες έβαλες πολύ νερό στο κρασί σου, και θα πρέπει να ελέγχεις πολύ καλλίτερα τα άρθρα που δημοσιεύονται στο περιοδικό σου, αλλά και τους συνεργάτες σου, διότι το περιοδικό είναι η εικόνα σου, είναι η σκέψη σου, είναι το όραμα που έχεις. Με αυτά όμως που διαβάζουμε, φρίττουμε από την ανακολουθία σου και την αναξιοπιστία σου και φυσικά αυτό έχει αντίκτυπο και σε πολιτικό επίπεδο. Πάντως σε κωλοτούμπα ξεπέρασες κατά πολύ και τον συνάδελφό σου, τον Κ. Βελόπουλο που έλεγε μία μέρα πρίν την ψήφιση του ΔΝΤ στον τηλεοπτικό σταθμό ALTER ότι θα το καταψηφίσει, αλλά την άλλη μέρα ίσχυσε κομματική πειθαρχία. Μέγα κωλοτούμπα Βελόπουλου. Μήπως τελικά οι κωλοτούμπες είναι κολλητικές ;

Πάντως, φίλε Άδωνι εάν διαφωνείς με το άρθρο θα πρέπει να πράξεις τα δέοντα. Οι ινδοευρωπαίοι συνεργάτες σου δεν θα μας αφελληνίσουν.


Φιλικά
ΑΚΟΜΜΑΤΙΣΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ

17 σχόλια:

  1. Ο κύριος Γεωργιάδης πρέπει να φύγει απο την πολιτική, απ' αυτήν την κυβέρνηση των φαρισαίων, των ανθελλήνων, και μισελλήνων, και να συνεχίσει στην ελληνική αγωγή, αν θέλει βέβαια να έχει τον σεβασμό μας. Ο Άδωνις, όπως και πολοί άλλοι, παρασύρονται απο τους νταβατζήδες των αρχηγών τους, μάλλον φοβούμενοι μήπως χάσουν τις δουλειές τους, γίνονται όμως "ίσως άθελα τους" συνομώτες με αυτούς που υπονομεύουν τον Ελληνισμό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΕΙΝΑΙ ΚΗΦΗΝΑΣ ΤΟΥ ΘYΛΕΩΣ ΙΕΡΑΤΕΙΟΥ.

    ΜΕΛΕΤΑΜΕ ΑΠΟ ΚΑΙΡΟ ΤΙΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΑΛΗΞΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ.

    Η ΛΑΤΡΕΙΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΙΣΑΝΔΡΕΣ ΚΑΙ ΜΙΣΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΑΜΑΖΟΝΕΣ ΕΧΕΙ ΕΚΦΡΑΣΤΕΙ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΩΓΗ.

    ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ
    s-spyropoulos@pa-sy-a.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. βρε ασχετε μπλογκερ ποια παγκοσμια επιστημονικη κοινοτητα "εχει αποδεχθει οτι η Γραμμικη Α ειναι ελληνικη"? Μηπως εννοεις ως επιστημονικη κοινοτητα, το "Δαυλο", τον Αυφαντη κλπ σαλτι μπαγκους? Ελεος, εχετε καταξεφτιλησει τον εθνικιστικο χωρο με τις ελληνοκεντρικες σας παπαριες!! Ο,τι αρχιολογικα και γλωσσολογικα ευρηματα διαθετουμε, δεν πιστοποιουν ελληνικοτητα των Λελεγων η δε Γραμμικη Α θεωρειται επισημως αγνωστη γραφη αγνωστης γλωσσας, ΤΕΛΟΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμε ... διάβασε για να μαθαίνεις
    Από τα 178 συλλαβογράμματα της Γραμμικής Α, τα 50 είναι όμοια με αυτά της Γραμμικής Β, και από αυτά τα πέντε μπορούν με βεβαιότητα να ταυτιστούν με τα αντίστοιχα σύμβολα της Γραμμικής Β. Άρα γραμμική Α και Β είναι συγγενικές γραφές.
    Επίσης,
    Σε παραπέμπω στους επιστήμονες Τσάουντιγκ, και Βέντρις που αποκωδικοποίησαν πριν από περίπου πενήντα χρόνια τη Γραμμική Β και διακήρυξαν στην παγκόσμια επιστημονική κοινότητα την ελληνικότητα της γραφής, το οποίο έγινε αμέσως αποδεκτό. Μετά από λίγο δολοφονήθηκε ο Βέντρις και έκτοτε ουδείς τόλμησε να ερευνήσει την Γραμμική Α και παραμένει "άγνωστη" αλλά οι πάντες γνωρίζουν, πλην εσού, ότι είναι ελληνική

    Καταλήγω με την δήλωση του Τσάτγουικ «Είναι εντελώς σίγουρο ότι η Γραμμική Β ήταν δάνειο από την προγενέστερη Γραμμική Α.

    Για περισσότερες πληροφορίες δές για να ξεστραβωθείς

    Αρθρο στην ελευθεροτυπία
    http://www.hellasontheweb.org/2009-05-25-15-24-30/1-meta-history/106-2009-08-20-10-42-17

    wikipedia

    Η Γραμμική Α είναι μια μινωική γραφή που ανακαλύφθηκε στην Κρήτη από τον Άρθουρ Έβανς το 1900. Η γραφή αυτή θεωρείται πρόγονος της Γραμμικής Β, η οποία είναι μυκηναϊκή.

    Γραμμική Α αποτελείται όπως και η Γραμμική Β από συλλαβογράμματα (χαρακτήρες με συγκεκριμένη συλλαβική φωνητική αξία) και ιδεογράμματα (ή λογογράμματα, χαρακτήρες που αντιπροσωπεύουν αντικείμενα). Έχουν βρεθεί περί τα 60-70 συλλαβογράμματα και 60 ιδεογράμματα. Περίπου τα μισά από αυτά είναι κοινά με τους χαρακτήρες της Γραμμικής Β, ...

    http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%93%CF%81%CE%B1%CE%BC%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CE%AE_%CE%91

    Άντε και καλό διάβασμα ...
    Αλήθεια, δεν μου είπες, τι τάξη πας στο δημοτικό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στην Γραμμική Α υπάρχουν ορισμένα Ελληνικά στοιχεία αλλά δεν έχει αποκρυπτογραφηθεί γιατί υπάρχουν πολύ λίγες λέξεις σε πινακίδες κλπ.Φαίνεται ότι έγραφαν σε παπύρους που καταστράφηκαν.Δεν γνωρίζουμε με βεβαιότήταν αν εξέφραζε ελληνική διάλεκτο.

      Διαγραφή
  5. -"Ο ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΕΙΝΑΙ ΚΗΦΗΝΑΣ ΤΟΥ ΘYΛΕΩΣ ΙΕΡΑΤΕΙΟΥ.

    ΜΕΛΕΤΑΜΕ ΑΠΟ ΚΑΙΡΟ ΤΙΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΑΛΗΞΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ."

    Που σαι ρε μελετητή να πούμε!!!! Δεν μας παρατάτε ρε!!! Στην λάσπη είστε πρώτοι γμ το κέρατο μου, στην πολιτική ανάλυση είναι που είστε ανίκανοι...!!
    Και χρησιμοποιείτε και αυτό το "κωλοτούμπες" των καθεστωτικών ΜΜΕ, εε;;; Δεν χάνετε λέξη από τα δελτία ειδήσεων ALTER και MEGA, εε;; Έτσι μπράβο παιδάκια...
    Ζηλεύετε ρε ζηλεύετε... Το ΛΑ.Ο.Σ. κινείται ανοδικά είτε σας αρέσει ή όχι!! Αφήστε λοιπόν την λάσπη στον Άδωνη και δείτε επιτέλους την προσπάθεια κάνουν αυτοί οι άνθρωποι... Άντε σοβαρευτείτε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. μετα την παραθεση πληροφοριων απο τη σπουδαια πηγη που ονομαζεται wikipedia, μπορω να πω οτι με αποστομωσες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μερικές παρατηρήσεις για τα παραπάνω.

    Ξεκινάω με την ΙΝΔΟΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΘΕΩΡΙΑ(ΕΣ)όπως είναι γνωστό. Καταρχήν η Ινδοευρωπαική επιστήμη είναι γλωσσολογική επιστήμη και είναι αυτή που αποκωδικοποίησε την Γραμμική Β, τοποθέτησε την Αρχαία Μακεδονική στην Αρχαία Ελληνική κλπ. Δεν έχει καμία σχέση με φυλή και φυλές. Έτσι λοιπόν έχουμε:

    ΙΕ Γεγονός
    Οι γλώσσες του μισού πλανήτη μοιάζουν συστηματικά

    ΙΕ υπόθεση
    Οι ομοιότητες αυτές οφείλονται ότι οι γλώσσες κατάγονται από μία.

    ΙΕ θεωρίες
    Που ασχολούνται με το πότε, το πως και γιατί.

    ΓΡΑΜΜΙΚΗ Α
    Η Γραμμική Α δεν έχει αποκωδικοποιηθεί. Ο Τσαντγουικ μάλιστα στο βιβλίο του «Γραμμική Β και συγγενικές γραφές»(εκδόσεις παπαδήμα, σελ 58) αναφέρει ότι η γλώσσα αυτή δεν μπορεί να είναι Ελληνική και αναφέρει μερικά παραδείγματα. Άρα λοιπόν ο ένας εκ των δυό επιστημόνων που αποκωδικοποίησε την Γραμμική Β, υποστηρίζει ότι δεν είναι Ελληνική.
    Προσπάθειες αναγνώρισης έχουν γίνει και γίνονται όπως αυτή του Μηνά Τσικριτζή. Όμως ακόμα καμία από αυτές δεν έχουν επιβεβαιωθεί.

    ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΠΡΟΙΣΤΟΡΙΚΏΝ ΦΥΛΩΝ
    Για να επιβεβαιώσουμε μια προιστορική μετακίνηση έχουμε διάφορες επιστήμες που συνεργάζονται μαζί ώστε να επιβεβαιώσουν η μία την άλλη. Έχουμε λοιπόν την:

    -Αρχαιολογία (συνεργάζεται άμεσα με την γεωλογία και την ανθρωπογεωλογία)
    -Γλωσσολογία(συνεργάζεται άμεσα με την επιγραφική και την διαλεκτική)
    -Γενετικές Επιστήμες(Συνεργάζεται άμεσα με κλάδους της βιολογίας.)

    Έτσι λοιπόν με τα διαθέσιμα δεδομένα δείχνουν ότι περί το 2100 π.Χ. προσβλήθηκαν για πρώτη φορά μερικά σημεία των ανατολικών παραλίων της Ελλάδας από πρωτοελληνικούς φορείς του «Πολι­τισμού των Τύμβων». Περί το 1900 π.Χ. σημειώθηκε ένα δεύτερο κύμα φορέων αυτού του πολιτι­σμού από τη Μακεδονία, που είχε καταληφθεί από αυτούς περί το 2200 π.Χ. σε ολόκληρη τη νότια Ελλάδα.

    Στο blog μου έχω αναρτήσει 2 άρθρα που θα διευκολύνουν τα παραπάνω.

    Η καταγωγή των Ελλήνων(Προϊστορικοί και Αρχαϊκοί χρόνοι)
    Η Καταγωγή των Μακεδόνων και των υπόλοιπων Ελλήνων μέσω συμβατικών θεωριών.

    ΛΕΛΕΓΕΣ
    Είναι ένας αρχαιότατος προελληνικός λαός, του λεγομένου «Μεσογειακού υποστρώματος», της ίδιας καταγωγής ή στενά συγγενής με τους Μινωΐτες της Κρήτης.Ο Καθηγητής Σακελλαρίου(Ι.Ε.Ε. τομ. Α΄, σελ. 356-357) αναφέρει:

    «Το εθνικό όνομα Λέλεγες έχει ενικό αριθμό χωρίς λε- : Λέξ. Το λε- που μπαίνει στον πληθυντικό δεν είναι παρά το πρόθημα που διαφοροποιεί αυτόν τον αριθμό από τον ενικό στη γλώσσα των Χάττι, λαού που κατοίκησε στη Μ. Ασία πριν από τους Ινδοευρωπαίους.
    Εννοούνται οι περίφημοι Χετταίοι ή Χιττίτες που κατέκτησαν γύρω στο 1800 π.Χ. το μεγαλύτερο τμήμα της Μικράς Ασίας και υπέταξαν τους ιθαγενείς Χάττι, από τους οποίους όμως πήραν το όνομα, σ.σ.).
    Άρα οι Λέλεγες μιλούσαν την ίδια γλώσσα με τους Χάττι. Τα ονόματα των Τυρρηνών, των Εκτήνων και των Κυλικράνων, μπορούν να αποδοθούν στο μεσογειακό υπόστρωμα γιατί δεν προσφέρονται σε ινδοευρωπαϊκή ετυμολογία και γιατί το επίθημα –αν– που περιέχουν δεν είναι ινδοευρωπαϊκό, αλλά μεσογειακό, γεγονός που δεν εμπόδισε βέβαια να χρησιμοποιηθεί αργότερα στον σχηματισμό ονομάτων ινδοευρωπαϊκών φύλων, μεταξύ άλλων και ελληνικών.»

    Άρα λοιπόν δεν είναι Έλληνες. 'Αλλωστε ο Στράβωνας(Ζ΄ VII. 2) γράφει ότι «Η χώρα που λέγεται σήμερα Ιωνία την κατοικούσαν Κάρες και Λέλεγες. Τους έδιωξαν οι Ίωνες και κατέλαβαν την χώρα.»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. απο την παραθεση των στοιχειων του Ακριτα, μπορουμε να διακρινουμε πως δουλευουν οι σοβαροι(Ακριτας) και πως δουλευουν οι καραγκιοζηδες(Ακομματιστος Ελληνας-μπλογκερ). Ο Ακριτας παραθετει φραση απο συγκεκριμενο βιβλιο και συγκεκριμενη σελιδα του Τσαντγουικ, οπου σαφεστατα αποκλειει το γεγονος να ειναι ελληνικη η Γραμμικη Α και ο μπλογκερ παραθετει μια αλλη φραση του Τσαντγουικ(χωρις να δινει παραπομπη), οπου ο ιδιος δηλωνει οτι η Γραμμικη Α ειναι ελληνικη! Τι μπορει να συμβαινει? Ειτε ο μπλογκερ ειναι ενας κοινος ψευτης, ειτε δεν ελεγχει καλα τις πηγες του και ως 3η περιπτωση, υπαρχει το ενδεχομενο οντως ο Τσαντγουικ να ειπε και τα 2 αυτα πραγματα, αλλα σε διαφορετικες περιοδους! Κοινως, να αναθεωρησε μετα απο ερευνες που εκανε! μενει λοιπον να δουμε ποια ηταν απο τις δυο, η πιο προσφατη δηλωση του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ευχαριστούμε τους αναγνώστες μας για τις απόψεις τους.
    Πρέπει να επισημάνουμε όμως ότι παρασυρθήκαμε από το άρθρο και τις αναρτήσεις σας και ξέφυγε το θέμα, στον σχολιασμό του, από αυτό που εξ αρχής θέλαμε να υποδείξουμε.

    Το θέμα μας δεν είναι να αποδείξουμε αν η Γραμμική Α είναι ελληνική γραφή ή όχι. Το θέμα μας δεν είναι να αποδείξουμε για το αν υπήρχαν ινδοευρωπαίοι ή όχι. ΤΟ ΘΕΜΑ μας ήταν να υποδείξουμε ότι τα πιστεύω του Άδωνι Γεωργιάδη, παίρνοντας ως αποδεικτικό στοιχείο την δημοσίευση του περιοδικού του, έχουν τροποποιηθεί.

    Ο Άδωνις Γεωργιάδης λοιπόν ΠΙΣΤΕΥΕ, με απίστευτη θέρμη και ένταση, ότι ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΑΝ ΠΟΤΕ ινδοευρωπαίοι. Π Ο Τ Ε. Άλλωστε, τα τότε επιχειρήματά του, κατά της θεωρίας αυτής, μας έβρισκαν και μας βρίσκουν απολύτως συμφώνους.
    Υπάρχει κάποιος που να αμφισβητεί το γεγονός αυτό; Όποιος τον παρακολουθούσε, θα πρέπει σήμερα να είναι ο πιο φανατικός αντιινδοευρωπαϊστής.
    Δεν καταλαβαίνουμε λοιπόν το νόημα των αναρτήσεων που να υποστηρίζουν την ινδοευρωπαϊκή θεωρία, μόνο και μόνο, για να υποστηρίξουν τον βουλευτή Γεωργιάδη. Το θεωρούμε άκρως ΠΟΝΗΡΟ και ΗΛΙΘΙΟ. Εκτός κι αν φίλοι, της αίολης αυτής θεωρίας, βρήκαν τρόπο για να προπαγανδίσουν τα πιστεύω τους.

    Για την Γραμμική Γραφή Α τα πιστεύω του Αδώνιδος, ήταν, ότι παρότι δεν έχει αποκρυπτογραφηθεί, εντούτοις, θα πρέπει να πάρουμε ως πιο σοβαρή υπόθεση ότι είναι ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΡΑΦΗ. Και πάλι, όποιος τον είχε παρακολουθήσει, θα πρέπει, έστω και με μία μικρή επιφύλαξη, να πιστεύει ότι η Γραμμική Α είναι ελληνική γραφή.

    Άλλωστε κάθε λογικός νους και ας μη είχε ακούσει τις απόψεις του Αδώνιδος, θα πρέπει να πιστεύει, μέχρι αποδείξεως του εναντίου, ότι η Γραμμική Γραφή Α είναι ελληνική. Ως, λοιπόν, πιο πιθανή υπόθεση, για το πια είναι η «εθνικότητα» της γραφής, καταλήγουμε, στο ότι είναι η ΕΛΛΗΝΙΚΗ.
    Και πάλι οι αναρτήσεις που υποστηρίζουν ότι η Γραμμική Γραφή Α δεν είναι ελληνική ή ότι δεν έχει αποδειχθεί ακόμη κάτι τέτοιο, και συντάσσονται, μόνο και μόνο για υποστήριξη του βουλευτή, τις θεωρούμε ΚΟΥΤΟΠΟΝΗΡΕΣ και ΒΛΑΚΩΔΕΙΣ.

    Εν κατακλείδι,
    1) Το θέμα μας δεν είναι για το αν οι άνωθεν θεωρίες είναι σωστές ή λάθος, αλλά ποια ήταν τα πιστεύω του Αδώνιδος Γεωργιάδη. Ως εκ τούτου παρακαλούμε να αποστέλλετε σχόλια επί του θέματος και όχι άτοπα ή παραπλανητικά.
    2) Αν το περιοδικό έχει αλλάξει στάση, στα θέματα αυτά, θα θέλαμε να ενημερωθούμε.
    3) Αν ο βουλευτής Άδωνις Γεωργιάδης έχει αλλάξει θέση για τα ανωτέρω θα παρακαλούσαμε είτε τον ίδιο, είτε όποιον άλλον, να μας ενημερώσει.
    4) Περιμένουμε κάποιο δικό του άρθρο ή συνεργάτη του, που να επιχειρηματολογεί κατά του δημοσιευμένου αντιστοίχου, στο περιοδικό «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΩΓΗ», στα θέματα που έχουμε θέσει, και εμείς, χωρίς κανένα δισταγμό, θα το αναρτήσουμε.
    Το ότι δεν κάνεις λογοκρισία δεν σημαίνει ότι δεν θα προσπαθήσεις να αντικρούσεις ένα άρθρο, που τόσο αντίθετο είναι με την γραμμή του περιοδικού και τα πιστεύω σου (τουλάχιστον όπως τα ξέραμε).
    5) Τέλος επιφυλασσόμεθα, εν καιρώ, να αναρτήσουμε πλήρες άρθρα για την ινδοευρωπαϊκή θεωρία και την Γραμμική Γραφή Α (με παραπομπές και σωστά δομημένα) και θα μπορείτε εκεί να αναρτάται τα σχετικά σχόλιά σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αγαπητέ συντάκτη του άρθρου, θα ήθελα να μου εξηγήσεις μια αντίφαση που έχεις στο άρθρο σου. Από την μια μέμφεσαι τον Βελόπουλο που υπέκυψε στην κομματική πειθαρχία. Από την άλλη μέμφεσαι τον Γεωργιάδη που δεν επέβαλε "λογοκριτική" πειθαρχία στους αρθρογράφους του περιοδικού. Τελικά είναι καλή η πειθαρχία ή όχι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ φίλε στο συγκεκριμένο άρθρο «η μέγιστη κωλοτούμπα του Αδώνιδος» στηλιτεύω την ανακολουθία και ασυνέπεια του Αδώνιδος και του Βελόπουλου και δεν κρίνω το θέμα πειθαρχίας όπως λάθος εννόησες.

      Στην μεν περίπτωση του Αδώνιδος, το εν λόγω άρθρο του περιοδικού τάσσεται αναφανδόν υπέρ του ινδοευρωπαϊσμού, όταν επί χρόνια το περιοδικό ήταν περιοδικό κόντρα στο ινδοευρωπαϊκό κατεστημένο. Μέγιστη αντίφαση. Στη δε περίπτωση του Βελόπουλου, την μία λέει ότι είναι κατά του μνημονίου στην άλλη πάει και το ψηφίζει. Η ανακολουθία είναι συνυφασμένη με την αξιοπιστία ενός ανθρώπου. Δεν θίγω πουθενά θέμα πειθαρχίας όπως λάθος εννόησες αλλά θέμα συνέπειας και αξιοπιστίας.

      Αλλά ακόμα και λάθος που εννόησες, πάλι από λάθος αφετερία ξεκινάει η σκέψη σου διότι, η λογοκρισία δεν σημαίνει πειθαρχία αλλά απαγόρευση. Η λέξη πειθαρχία σημαίνει πείθομαι σε ορισμένες αρχές, όπως στην περίπτωση του Βελόπουλου που πείθεται ότι όλοι πρέπει να ακούνε τον πρόεδρο ασχέτως εάν διαφωνούν. Είναι μία αρχή της κομματοκρατίας. Όπως στον στρατό όπου όλοι υπακούουν τον ανώτερο. Η Λογοκρισία όμως δεν έχει καμμία σχέση με την πειθαρχία διότι κατ΄ουσίαν σημαίνει απαγορεύω την ελευθεροτυπία και όχι ότι πείθομαι σε κάποια ανώτερη αρχή.

      Άρα καλέ μου φίλε, διακρίνω και σε σένα μία ανακολουθία, ανακολουθία στην σκέψη σου, διότι ξεκινάς από λάθος αφετερία χρησιμοποιώντας έναν αδόκιμο όρο που εσύ επινόησες " "λογοκριτική" πειθαρχία" για να καταλήξεις εκεί φυσικά που θέλεις. Η λάθος αφετερία, οδηγεί σε λάθος συμπεράσματα, διότι είσαι σε λάθος σκέψη !!

      Να είσαι καλά

      Διαγραφή
  11. Τριανταφυλλίδης, Παπαγρηγοράκης για Ελληνικό DNA

    https://www.youtube.com/watch?v=yv3BZs_vmh0

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μοριακός Γενετιστής: Έχουμε τη πλήρη αποκωδικοποίηση και των 22.000 γονιδίων του ανθρώπου που δείχνει ότι.

    Διαφορετικό και μοναδικό το Ελληνικό DNA!!!

    3 Μαρ 2016

    https://www.youtube.com/watch?v=xxjbcO6RFOw

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. "ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΓΕΝΕΤΙΣΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΓΓΕΝΕΙΑ DNA ΑΡΧΑΙΩΝ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ..."
    Ο κορυφαίος έλληνας γενετιστής παγκόσμια, Γιώργος Σταματογιαννόπουλος, μίλησε στη ΚΡΗΤΗ-TV και τον Γιώργο Σαχίνη, από το Σηάτλ των ΗΠΑ, για την νέα γονιδιακή έρευνα , που συνδέει σε γραμμική συνέχεια το DNA , των Μινωιτών και Μυκηναίων για 5.000 χρόνια με τους σύγχρονους Έλληνες σε κοινά κατά 70% χαρακτηριστικά , καταρρίπτοντας αρχαιολογικούς και ιστορικούς μύθους και θεωρίες. Όπως είπε, κανένας λαός δεν έχει καθαρότητα αίματος, επιμειξίες υπάρχουν παντού, αλλά η γραμμική συνέχεια του DNA στον Ελλαδικό χώρο, επί 5.000 χρόνια είναι το αποτέλεσμα της έρευνας, 35 κορυφαίων παγκόσμια ακαδημαϊκών και ερευνητικών κέντρων. Συνάμα, αποκαλύπτει ότι ακόμη και οι κοινωνικές και ταξικές διαφορές μεταξύ αρχαίων αρχόντων και λαού, έχουν ως αναφορά ότι όλοι προέρχονται από το ίδιο DNA, καταρρίπτοντας τον μύθο ότι οι Έλληνες ως φύλο ήταν μία μειοψηφία επιβολής σε άλλα φύλα της περιοχής.

    4 Αυγ 2017

    https://www.youtube.com/watch?v=Z1PopTu103c

    ΑπάντησηΔιαγραφή