26 Απριλίου 2010

Άσχημα τα μαντάτα για τον Όλυμπο!

 27/4/2010
Image
Ζητούν την κατάργηση του αρχαιολογικού νόμου και του Διατάγματος για την προστασία από το ΥΠΠΟΤ του Ολύμπου για να μπορούν να εκμεταλευτούν τον όρος σύμβολο της πολιτιστικής μας κληρονομιάς χωρίς την προστασία του Υπουργείου Πολιτισμού...

Φίλες και φίλοι της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας,
Τα νέα δεν είναι ευχάριστα για τον Όλυμπο και την κοινή μας προσπάθεια.  Μετά τα Χριστούγεννα δεν είχαμε καμία πληροφόρηση από το Υπουργείο Περιβάλλοντος σχετικά με το αίτημά μας για την επέκταση του Εθνικού Δρυμού. Ούτε είχαμε πληροφόρηση για ζώνες προστασίας όλου του ορεινού όγκου από το ΥΠΠΟΤ.

Αντίθετα, πριν λίγες μέρες, σε έκτακτη συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου στην Κατερίνη, σχεδόν σύσσωμοι πολιτικοί παράγοντες και εκπρόσωποι επαγγελματικών φορέων της Πιερίας, «σταύρωσαν» μία από τις (κακώς) απούσες (κατόπιν οδηγίας) από τη συνεδρίαση συναρμόδιες Αρχαιολογικές Υπηρεσίες προστασίας.   Αποφάσισαν μάλιστα να επισκεφθούν τον Υπουργό Πολιτισμού για να ζητήσουν .την κατάργηση της Υπουργικής Απόφασης του 1985 (Μελίνας Μερκούρη) που κήρυξε τον Όλυμπο ως «ιστορικό-αρχαιολογικό τόπο», την κατάργηση του Αρχαιολογικού Νόμου (!!!!) και την απομάκρυνση της εφόρου αρχαιοτήτων Κατερίνης κ. Έφης Πουλάκη-Παντερμαλή.

Δεν ξέρουμε τι ακριβώς επιδιώκει η άρχουσα τάξη της Πιερίας, όμως το συμφέρον της Πατρίδος μας ταυτίζεται και με την διατήρηση και ανάδειξη τόσο της φυσικής ομορφιάς της όσο και της πολιτισμικής. Και να είστε σίγουροι ότι τόσο το περιβάλλον όσο και η ιστορική κληρονομιά μας ,τις περισσότερες φορές, ταυτίζονται και πρέπει να προστατεύονται εξίσου, από τα "αρπακτικά".

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου