26 Απριλίου 2010

1.000.000 για την ιστοσελίδα της Βουλής; Ποιά εταιρεία χρέωσε το υπέρογκο ποσό;

26/10/2010

Είναι να τρελαίνεσαι με το όργιο σπατάλης που γινόταν, αλλά και γίνεται, στη Βουλή. Στο ναό, υποτίθεται, της Δημοκρατίας φαίνεται ότι για να φτιάξουν μια διαδικτυακή πύλη (πόρταλ) χρειάζονται πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ! Και για να μη νομίζετε ότι… τρελαθήκαμε διαβάστε την απάντηση του προέδρου της βουλής Φίλιππου Πετσάλνικου σε σχετική ερώτηση του Κυριάκου Βελόπουλου:

«Αγαπητέ κ. Βελόπουλε,

Κατ’ αρχήν θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την ερώτηση που υποβάλατε σχετικά με το κόστος της διαδικτυακής πύλης της Βουλής. Με χαρά διαπιστώνω ότι σε αυτή τη δύσκολη οικονομική περίοδο, για την Ελλάδα αλλά και διεθνώς, συμμερίζεστε την αναγκαιότητα των προσπαθειών για τη δημοσιονομική εξυγίανση της χώρας μας.

Σας υπενθυμίζω ότι στο πλαίσιο αυτό η Βουλή των Ελλήνων, ως βασικός θεσμός της Κοινοβουλευτικής μας Δημοκρατίας, έχει δώσει πρώτη το σχετικό παράδειγμα δημοσιονομικού εξορθολογισμού για το 2010, με μείωση του προϋπολογισμού της.
 Αναφορικά με το θέμα που θέτετε για το έργο της διαδικτυακής πύλης της Βουλής και το κόστος της, θα ήθελα να σας διευκρινίσω τα εξής:
 Το έργο της διαδικτυακής πύλης της Βουλής εντάχθηκε στο έργο του Γ’ Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης (Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας»). Ο σχετικός διαγωνισμός αποφασίσθηκε επί Προεδρίας της κας Μπενάκη – Ψαρούδα και ολοκληρώθηκε επί Προεδρίας του κ. Σιούφα τον Ιούνιο του 2009. Το κόστος ήταν α) 1.011.318,89 ευρώ για την Ανάπτυξη διαδικτυακής πύλης και β) 48.197,38 ευρώ για την Κατάρτιση χειριστών και διαχειριστών πύλης (συνολικό κόστος του έργου 1.059.516,27 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ). Το 80% του έργου χρηματοδοτήθηκε από κοινοτικούς πόρους, ενώ το 20% από εθνικούς πόρους (Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών).

Με εκτίμηση,
 Φίλιππος Πετσάλνικος».
 Ναι καλά διαβάσατε 1.059.516,27 ευρώ για τη διαδικτυακή πύλη της βουλής, όταν όλοι γνωρίζουν στην αγορά πως ένα σάιτ «ανεβαίνει» στο διαδίκτυο με μερικές χιλιάδες ευρώ. Πως προέκυψε η τεράστια αυτή διαφορά θα πρέπει να μας το εξηγήσει ο κ. Σιούφας, αλλά και ο κ. Πετσάλνικος. Στη κατεύθυνση αυτή επανήλθε ο Κυριάκος Βελόπουλος με νέα ερώτησή του προς τον υπουργό Οικονομικών:
 "ΘΕΜΑ: Το νέο «site» της Βουλής
 Στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου, είχαμε απευθύνει ερώτηση προς τον κ. υπουργό Επικρατείας, για το θέμα του κόστους, που απαιτήθηκε για τη νέα ιστοσελίδα της Βουλής (ερ. Υπ. αριθμ. 6944/03.03.10). Τελικώς, μας απήντησε ο αξιότιμος κ. Πρόεδρος της Βουλής, μέσω της Ειδικής Γραμματείας του (αρ. πρωτ. 1592/20.04.10), δίδοντάς μας στοιχεία και το κόστος της ιστοσελίδος, που ανέρχεται σε 1.059.516,27 ευρώ. Η δε κατανομή της χρηματοδοτήσεως, όπως μας πληροφορεί, είναι κατά 80% από κοινοτικούς πόρους και το 20% από εθνικούς πόρους.
 Μπορεί το υπουργείο να μας ενημερώσει, ποια είναι η εταιρεία που ανέλαβε την ιστοσελίδα της Βουλής;"

Αναμένουμε την απάντηση με εξαιρετικό ενδιαφέρον, γιατί από ό,τι μαθαίνουμε στη βουλή έχει προκληθεί μεγάλη ανησυχία σε μερικούς - μερικούς...


ΠΗΓΗ
http://www.elora.gr/portal/index.php?option=com_content&view=article&id=2141:---1000000----site---&catid=5:hellas&Itemid=4

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου