26 Απριλίου 2010

Χάρη σε 357 Αλβανούς φυλακισμένους. Προσεχώς βαρυποινίτες για "διακοπές" στην Ελλάδα!!

26/04/2010
Γράφει ο Βασίλης Χήτος

Ορδές με φυλακισμένους Αλβανούς αναμένεται σε λίγες ώρες να επανακτήσουν μετά απο χρόνια της χαμένη τους ελευθερία, αφού ο πρόεδρος της χώρας Μπαμίρ Τόπι σε μια ένδειξη μεγαλοψυχίας αποφάσισε να τους δώσει χάρη, πετυχαίνοντας παράλληλα και την έξωθεν καλή μαρτυρία περί προοδευτισμού, απο τη στιγμή που η Αλβανία είναι υποψήφια χώρα για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Με τη διαφορά όμως πως δεν μιλάμε για πολιτικούς κρατούμενους, έγκλειστους απο την εποχή του Ενβέρ Χότζα, αλλά για ποινικούς . Και όσο αγαθές και αν είναι οι προθέσεις του Μπαμίρ Τόπι, πολλοί απ' αυτούς σίγουρα θα καταλήξουν στην Ελλάδα αφού πλέον στην Αλβανία δεν θα έχουν καμία τύχη, ενώ εκεί θα κινδυνεύουν να ξαναφυλακιστούν αν διαπράξουν το παραμικρό αδίκημα.

Το "Crimes on air" σε λίγες ώρες θα έχει στη διάθεση του τη λίστα με τα ονόματα των αποφυλακισμένων, αλλά και το είδος των πράξεων που τους οδήγησαν στις φυλακές. Ωστόσο πηγές της Αλβανικής προεδρίας μας ανέφεραν ότι πρόκειται για: " Άτομα που κατηγορήθηκαν για ελαφριάς μορφής αδικήματα, έδειξαν καλή διαγωγή μέσα στις φυλακές, αλλά και όσοι απ' αυτούς είναι βαρυποινίτες, έχουν εκτίσει το μεγαλύτερο μέρος της ποινής τους". Οι αποφυλακίσεις έχουν ήδη ξεκινήσει και όσο παιρνούν οι ώρες οι βαριές σιδερένιες πόρτες των Αλβανικών φυλακών θα ανοίξουν συνολικά για 357 κρατούμενους, αριθμός-ρεκόρ για δεδομένα της γειτονικής χώρας.

Ο Αλβανός πρόεδρος όμως δεν έδειξε την ίδια μεγαλοψυχία για τους πέντε οικογενειάρχες Έλληνες της ιστορικής Χειμάρρας, που αμετάκλητα είναι ερήμην καταδικασμένοι σε 3,5 χρόνια φυλάκιση, επειδή στις αιματηρές δημοτικές εκλογές τον Οκτώβρη του 2003 ύψωσαν την ελληνική σημαία σε διαδήλωση διαμαρτυρίας, για την επιχειρούμενη βία και νοθεία στις κάλπες, στην προσπαθεια του καθεστώτος να μην επανεκλεγεί ο ομογενής Δήμαρχος Βασίλης Μπολάνος. Οι Βαγγέλης Κολύλας, Φρέντυ Μπελέρης, Κώστας Λαζάρης και Άγγελος Κοκαβέσης, που ζούν μόνιμα στην Ελλάδα, αν περάσουν τα σύνορα για να επισκεφθούν στη Χειμάρρα τους γονείς τους, θα οδηγηθούν στις Αλβανικές φυλακές. Ακόμη και σε κηδείες είναι υποχρεωμένοι να μπαίνουν κρυφά στην Αλβανία, τη στιγμή που οι εδώ Αλβανοί μετανάστες [νόμιμοι ή όχι] έχουν ξεπεράσει τις 800.000.

Το απλοϊκό αυτό στην ουσία ζήτημα, που είναι αποτέλεσμα μιας χαλκευμένης δίκης, δεν διευθέτησαν ως όφειλαν ούτε οι ιθύνοντες του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, που όλα τα χρόνια διακατέχονται απο μια ακατανόητη "Αλβανοφοβία" και που τον περασμένο μήνα γνώρισαν μια πρωτοφανή Αλβανική ήτα. Ενώ είχε επιτευχθή η υπογραφή συμφωνίας με τους ομολόγους τους για τον καθορισμό των χωρικών υδάτων, μεταξύ Κέρκυρας και Αγίων Σαράντα, ήρθε το αναθεωρητικό δικαστήριο της Αλβανίας και ακύρωσε την υπογραφή με το αιτιολογικό ότι η επιτροπή της χώρας τους δεν ήταν επαρκώς στελεχωμένη απο ειδικούς επι του θέματος επιστήμονες. Αστειότητες.

ΠΗΓΗ
http://crimesonair.blogspot.com/2010/04/357.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου