3 Απριλίου 2014

Παραιτείται από βουλευτής ο Μουσουρούλης λόγω του γιου του Μπαλτάκου!

Mousouroulis 2013.jpg AAA
Ανοιχτό άφησε ουσιαστικά το ενδεχόμενο να παραιτηθεί από τη βουλευτική του έδρα…
ο Κωστής Μουσουρούλης. Ο πρώην υπουργός Ναυτιλίας έχει εκφράσει την πρόθεση να είναι υποψήφιος για τις ευρωεκλογές, το ασυμβίβαστο όμως επιβάλλει την παραίτηση του.
Ο Χιώτης βουλευτής είπε χαρακτηριστικά: “Εγώ μπορεί σε λίγο να αποχωρήσω από αυτή την Αίθουσα, από την παρούσα Βουλή. Όμως, δεν ξεχνώ ορισμένες παρεμβάσεις που έγιναν στο ρυθμιστικό πλαίσιο από φορείς, οι οποίοι δεν έχουν καμία ευθύνη για τη νομοθεσία αυτής της χώρας”
Ο ίδιος πάντως δίνοντας διευκρινήσεις για όσα ανέφερε άφησε τα πάντα ανοιχτά λέγοντας:
“Δεν παραιτούμαι. Η παραίτηση θα γίνει όταν και εφόσον ο Πρωθυπουργός μου ζητήσει να συμμετέχω στο Ευρωψηφοδέλτιο. Απλώς χθες στην παρέμβασή μου επί του Νομοσχεδίου του ΥΕΝ μίλησα και είπα ότι ενδεχομένως σε λίγες ημέρες να μην είμαι στο Κοινοβούλιο”
Στην ουσία όμως η αλήθεια είναι πως η κυβέρνηση εξωθεί σε παραίτηση τον κ.Μουσουρούλη λόγω του ρουσφετιού που είχε κάνει κάποτε στον Τ.Μπαλτάκο για τον γιο του, να παρακάμψει την ιεραρχία
ΣΑΣ ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΟΥΜΕ:  
«Την ίδια ώρα στα σπλάχνα του Λιμενικού παίζονται άλλα παιχνίδια(πιο περίεργα και πιο προκλητικά)με «Δούρειους Ίππους» και «Εφιάλτες». Πηγές μέσα από το Λιμενικό Σώμα μας μεταφέρουν ότι το δικό του «μπαϊράκι» ανεμίζει εδώ και καιρό ο υιός του στενού συνεργάτη του Σαμαρά, νομικού Τάκη Μπαλτάκου. Ο υιός Μπαλτάκος «την έχει δει»(όπως ακριβώς μας είπαν)υποδιοικητής εκεί που υπηρετεί και νομίζει ότι «λύνει και δένει».
Το θέμα είναι ποιος του δίνει ανάλογο αέρα και εάν τελικά η παρουσία του μέσα στους Λιμενικούς εξυπηρετεί συγκεκριμένους σκοπούς περάτωσης σχεδίων. Ειδικά με όλα όσα έχουν γραφεί στο παρελθόν για το «παλληκάρι» για το οποίο άλλες πηγές αναφέρουν ότι «ετοιμάζει μεγάλη μπίζνα που έχει σχέση με φύλαξη ενεργειακών πηγών(από βατραχανθρώπους;), εάν οι δουλειές ευοδωθούν» και εάν «κάτσει ο διαγωνισμός». Πληροφορίες που φυσικά αντιμετωπίζουμε με εξαιρετική επιφυλακτικότητα.
Ως γνωστόν το όνομα του υιού Μπαλτάκου είχε απασχολήσει την επικαιρότητα πριν από λίγο καιρό. Εμφανίστηκε ότι ο πατέρας του επενέβη προκειμένου να διοριστεί ο γιος στο Σώμα. Κατά τα δημοσιεύματα ο αρχηγός του Λιμενικού δέχτηκε έπειτα από παρέμβαση του κ. Μπαλτάκου και του πρώην υπουργού Ναυτιλίας Κώστα Μουσουρούλη να κάνει δεκτούς στο Σώμα 15 επιλαχόντες διαγωνισμού. Και αυτό προκειμένου να κοπάσουν οι καταγγελίες των ίδιων αλλά και των οικογένειών τους για το γεγονός ότι ο «υιός Μπαλτάκος παρέκαμψε τη σειρά κατάταξης».
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Παραπολιτικά», η υπόθεση ξεκίνησε το 2011. Ο Δημήτριος-Γεώργιος Μπαλτάκος, γιός του τότε διευθυντή του νομικού γραφείου του προέδρου της ΝΔ Τάκη Μπαλτάκου (παλαιότερα νομικού συμβούλου των ΕΠΑΕ και ΚΑΕ Παναθηναϊκός), αποφάσισε να συμμετάσχει στον διαγωνισμό για τους δόκιμους σημαιοφόρους του Λιμενικού. Με τη μόνη διαφορά ότι ο κ. Μπαλτάκος δεν κατάφερε να περάσει τη βάση σε ένα από τα υπό εξέταση μαθήματα, συγκεκριμένα στο Διοικητικό Δίκαιο, όπου βαθμολογείται με 8 και κόβεται.
Στη συνέχεια προσέφυγε στο ΑΣΕΠ, αλλά η απόφαση δεν άλλαξε. Τότε ο κ. Μπαλτάκος κατέφυγε στο Τριμελές Διοικητικό Εφετείο Πειραιά με αίτηση ακύρωσης της απόφασης του ΑΣΕΠ. Σημαντική λεπτομέρεια; Δικηγόρος του είναι η Λίνα-Κυριακή Δικαιάκου, η οποία στη συνέχεια αποσπάστηκε στο γραφείο του πατέρα Μπαλτάκου στο Μέγαρο Μαξίμου αλλά και στη Βουλή ως επιστημονικός συνεργάτης. Το Δικαστήριο κάλεσε την επιτροπή βαθμολόγησης του Λιμενικού να συνεδριάσει εκ νέου. Ο αντιναύαρχος και αρχηγός του Λιμενικού Σώματος έδωσε εντολή να επανασυγκροτηθεί η επιτροπή αξιολόγησης για να βαθμολογηθεί για τρίτη φορά το γραπτό του υιού Μπαλτάκου. Ο βαθμός τελικά από 8 μετατράπηκε σε 10 προκειμένου το γραπτό να πάρει τη βάση. Με τον τρόπο αυτό ο υιός Μπαλτάκος κατάφερε να υπερπηδήσει τους 15 επιλαχόντες που είχαν συγκεντρώσει μεγαλύτερη βαθμολογία από τον ίδιο».
Και φυσικά αυτά τα ρουσφέτια και οι διευκολύνσεις, δεν τα έχουν κάνει μόνο για τους γιούς ή τις κόρες τους. Ένα ολόκληρο σύστημα ρουσφετιών, δεκαετίες επί δεκαετιών, για προσωπικά και μικροκομματικά συμφέροντα, έχει γίνει θεσμός σχεδόν εκ της δημιουργίας του νεοελληνικού κράτους. Καλό θα ήταν ο ηλίθιος νεοραγιάς, που έγλυφε κατουρημένες ποδιές και παρακάλαγε για μία θεσούλα στο δημόσιο (ως επί το πλείστον) να μη φρίττει και να συλλογιστεί ότι και αυτός έχει συνεισφέρει στην σημερινή κατάντια.
Εν τέλει, εδώ καταλύεται κάθε έννοιας συνταγματικότητας και μας νοιάζει ο ψευτόμαγκας, με τις πλάτες του πατερούλη, υιός Μπαλτάκου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου