1 Απριλίου 2014

Γραπτά του αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου, για τους... λαθρομετανάστες και τους... ρατσιστές Έλληνες!

Επ' ευκαιρία της αγιοποιήσεως που επιχειρείται από την Χρυσή Αυγή, στο πρόσωπο του αποθανόντος αρχιεπισκόπου, παραθέτουμε κάποιες σκέψεις του (από το 1999).
Έτσι για να μάθουμε όλες τις πλευρές, του ομολογουμένως, μεγάλου ιεράρχου.

Για τον ρατσισμό και την ξενοφοβία


"Με την ευκαιρία της 19ης Δεκεμβρίου, ημέρας αφιερωμένης από την Ιερά Αρχιεπισκοπή στην καταπολέμηση του καινοφανούς και αντιχριστιανικού φαινομένου.

Γνωρίζω ότι στην κοινή γνώμη γίνονται γνωστά μόνον τα προβλήματα που προκαλούνται από τους ξένους. Όμως αυτά τα μεμονωμένα περιστατικά εμφανίζονται ως γενικευμένα και προκαλούν σε συμπολίτες μας αισθήματα ρατσισμού και ξενοφοβίας. Σας διαβεβαιώ ότι είναι λανθασμένη αυτή η αντίληψη.

Αν και πολλοί και πολλές φορές είναι επιστήμονες κάνουν όποιες εργασίες τους προσφέρονται ακόμη και τις πιο επικίνδυνες και ανθυγιεινές, που δύσκολα πλέον εκτελούνται από Έλληνες.

Κανένας δεν πρέπει ποτέ να ξεχάσει πως ο πρώτος ξένος για τους Χριστιανούς ήταν ο ίδιος ο Κύριός μας, Ιησούς Χριστός.

Όμως, από την άλλη πλευρά, όσοι δεχόμαστε τους ξένους οφείλουμε να τους βοηθήσουμε να ξεπεράσουν την παγωνιά της κοινωνίας. 

Ας δείξουμε κι εμείς ότι κυριαρχούμεθα από το πνεύμα της φιλοξενίας, που στην πατρίδα μας θεοποιήθηκε κατά την αρχαιότητα και ας αποδείξουμε ότι όχι μόνον δεν υστερούμε σ' αυτό από τις άλλες χώρες της Ευρώπης και της Αμερικής, αλλά και διαθέτουμε περισσότερο συναίσθημα και μεγαλύτερο ενδιαφέρον προς κάθε ξένο που βρίσκεται στη χώρα μας, από όποια χώρα κι αν προέρχεται και σε όποια θρησκεία κι αν πιστεύει."

Με όλη την αγάπη μου προς όλους σας, Διάπυρος προς Κύριον ευχέτης,
+ Ο Αθηνών Χριστόδουλος
Ολόκληρο το κείμενο: http://www.ecclesia.gr/

ΠΗΓΗ: από μήνυμα που μας εστάλη

Φυσικά, σε σχέση με τον νυν αρχιεπίσκοπο, ο μακαρίτης Χριστόδουλος, ήταν 100 φορές πιο πατριώτης και δεν θέλουμε να αμφισβητήσουμε συλλήβδην το έργο του.
Όμως, όπως αποδεικνύεται από το παραπάνω κείμενο, ο καλός χριστιανός και ειδικά οι ιεράρχες, πόρο απέχουν από τον Πατριωτισμό, και πάντοτε (τουλάχιστον στις μέρες μας) θα βάζουν πρώτα την θρησκεία και την ψευτο-φιλευσπλαχνία.
Η χριστιανική τους πίστη, είναι υπεράνω της πατρίδος! Άλλωστε ο χριστιανισμός είναι μία διεθνιστική θρησκεία.
Αν και η Ορθοδοξία διαφέρει (προς το καλλίτερο) από τα υπόλοιπα δόγματα, εντούτοις, στις μέρες μας και με την εισβολή των εκατομμυρίων λαθρομεταναστών, έχει πια αποκαλύψει τον διεθνιστικό χαρακτήρα της, και προσπαθεί να "αγκαλιάσει" όλους τους εισβολείς. 
Καλούμε τους Έλληνες πιστούς να μη παρασύρονται και επηρεάζονται από τα διεθνιστικά κηρύγματα του κλήρου, και σε κάθε ευκαιρία να τους επαναφέρουν στην τάξη...
ΥΠΕΡΑΝΩ ΟΛΩΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ

2 σχόλια:

  1. Ἐσεῖς ποῦ πιστεύετε; Θεωρῶ ὅτι αύτὸ λέγεται οἰκουμενικὴ διάσταση τῆς Ὀρθοδοξίας. Ὑπεράνω ὅλων ἐστὶ ὁ Θεός, ὁ Δημιουγὸς τῶν πάντων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πρέπει να γίνει ξεκάθαρο, ότι ο Θεός δεν είναι ούτε ορθόδοξος χριστιανός, ούτε καθολικός, ούτε μουσουλμάνος κλπ. Ο Θεός είναι η ανωτέρα δημιουργός δύναμις, την οποία, το περιορισμένων δυνατοτήτων μυαλό μας, αδυνατεί να συλλάβει και να εννοήσει.

    Η Πατρίς δεν μπορεί να είναι υπεράνω του Θείου, μιας και αποτελεί υποσύνολό του. Είναι όμως υπεράνω του οποιουδήποτε δόγματος και ανθρώπινης θρησκευτικής πεποίθησης. Η Πατρίς, τουλάχιστον ημών των Ελλήνων, προϋπήρχε του δωδεκαθέου και φυσικά του χριστιανισμού και της ορθοδοξίας.

    Η ΠΑΤΡΙΣ ΕΣΤΙ ΥΠΕΡΑΝΩ ΟΛΩΝ των θρησκευτικών δογμάτων και των όποιων ιεραρχών και του όποιου ιερατείου μπορεί να κυριαρχεί στο θρησκεύεστε ενός λαού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή