22 Αυγούστου 2012

ΒΔ Ινδία: Αγριες συγκρούσεις μεταξύ Ινδουιστών και μουσουλμάνων μεταναστών

Σκοτώθηκαν τουλάχιστον 30 άνθρωποι - οικογένειες εγκαταλείπουν τα σπίτια τους
ΒΔ Ινδία: Αγριες συγκρούσεις μεταξύ Ινδουιστών και μουσουλμάνων
Οπως όπως εγκαταλείπουν τα φλεγόμενα χωριά τους οι Ινδουιστές της φυλής Μπόντο, λόγω των συγκρούσεων με μουσουλμάνους μετανάστες

Σε κατάσταση πολιορκίας έχει κηρυχθεί η επαρχία Κοκρατζάρ, στο κρατίδιο Ασάμ της βορειοανατολικής Ινδίας, κοντά στα σύνορα με το Μπαγκλαντές, όπου τις τελευταίες μέρες έχουν ξεσπάσει άγριες συγκρούσεις ανάμεσα σε Ινδουιστές, μέλη της φυλής Μπόντο, και σε μουσουλμάνους μετανάστες, με αποτέλεσμα τον θάνατο τουλάχιστον 30 ανθρώπων. 

Από την Παρασκευή που ξέσπασαν οι νέες συγκρούσεις, μετά τον φόνο τεσσάρων Ινδουιστών, σε αντίποινα για τον φόβο δύο μουσουλμάνων φοιτητών στις αρχές Ιουλίου, περίπου 50,000 χωρικοί έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και να αναζητήσουν καταφύγιο σε κυβερνητικούς καταυλισμούς, σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές, καθώς χιλιάδες σπίτια σε 500 χωριά και οικισμούς τυλίχτηκαν στις φλόγες από αγνώστους.

Οι στρατιωτικές μονάδες που αναπτύχθηκαν στην περιοχή για να αντιμετωπίσουν τις ταραχές, περίπου 5.000 βαριά οπλισμένοι στρατιώτες, έχουν μάλιστα λάβει εντολές να πυροβολούν χωρίς προειδοποίηση τους ύποπτους για εμπρησμό. «Δώσαμε εντολή να πυροβολούν απευθείας γιατί μόνο έτσι μπορεί να αντιμετωπιστεί η κατάσταση αποτελεσματικά» δήλωσε την Τρίτη, ο αρχηγός της τοπικής αστυνομίας.

Η εχθρότητα και η ανταλλαγή κατηγοριών λόγω εδαφικών διαφορών σιγοβράζουν εδώ και πολλά χρόνια ανάμεσα στη φυλή Μπόντο, που διατηρεί καθεστώς ημι-αυτονομίας, και τους εκατοντάδες χιλιάδες μουσουλμάνους μετανάστες, που προέρχονται κυρίως από την περιοχή της Βεγγάλης. Η ξενοφοβία και το αντί-ισλαμικό μένος έχει σημειώσει νέα έξαρση, αλλά οι κατά καιρούς συγκρούσεις και οι εμπρησμοί σε σπίτια και περιουσίες είναι μία τακτική που και οι δυο πλευρές εφαρμόζουν από τη δεκαετία του '90.

Πάντως πρέπει να σημειωθεί πως οι περισσότεροι από τους μουσουλμάνους που ζουν σήμερα στο Ασάμ είναι εργάτες γης, παιδιά μεταναστών από το Μπαγκλαντές που εγκαταστάθηκαν εκεί πριν από δεκαετίες και έχουν γεννηθεί στην περιοχή. Το πρόβλημα, όπως και σε άλλες περιοχές, είναι ο υπερπληθυσμός, που οδηγεί σε άγριες συγκρούσεις για την χρήση καλλιεργήσιμων εδαφών, σε περιοχές που οι Μπόντο δικαίως θεωρούν πατρογονικά εδάφη τους.

Το πρωί της Τρίτης, πλήθος 500 περίπου μουσουλμάνων επιτέθηκε με πέτρες και τούβλα σε συρμό του τρένου ενώ διέσχιζε τα σύνορα του Ασάμ με τη δυτική Βεγγάλη, τραυματίζοντας πολλούς επιβάτες. Η αστυνομία άνοιξε πυρ για να διαλύσει τον όχλο, με αποτέλεσμα τον θάνατο τουλάχιστον τεσσάρων από τους επιτιθέμενους. Το ίδιο τρένο ακινητοποιήθηκε και τη Δευτέρα από διαδηλωτές της μουσουλμανικής κοινότητας, που αντιπροσωπεύει το 33% του συνολικού πληθυσμού στο κρατίδιο Ασάμ. Τα γεγονότα έχουν δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στα δρομολόγια του σιδηροδρόμου, προκαλώντας καθυστερήσεις και ακυρώσεις δρομολογίων.ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ 

Ινδία: Πογκρόμ κατά των γηγενών από μουσουλμάνους λαθρομετανάστες από το Μπαγκλαντές


Ινδία: Πογκρόμ κατά των γηγενών από μουσουλμάνους λαθρομετανάστες από το Μπαγκλαντές
Στην Ελλάδα μας, οι «κακόμοιροι οικονομικοί μετανάστες» από το Πακιστάν και το Μπαγκλαντές, κατηγορούν την… Χρυσή Αυγή ότι τους διώκει, τους δέρνει, τους τρομοκρατεί και ότι τους απειλεί με… πογκρόμ.
Αλλού όμως συμβαίνουν τα πραγματικά πογκρόμ, κι αυτά τα κάνουν οι «κακόμοιροι οικονομικοί μετανάστες» από το Μπαγκλαντές! Στην Ινδία, λοιπόν, 400.000 (!) Ινδοί αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, στην επαρχία Ασάμ, στα βορειοανατολικά της χώρας, μετά από συγκρούσεις που ξέσπασαν εκεί μεταξύ των ντόπιων Ινδουϊστών και των μουσουλμάνων «κακόμοιρων οικονομικών μεταναστών» από το γειτονικό Μπαγκλαντές, που με το έτσι θέλω έχουν εισβάλλει στις Ινδίες και θέλουν να επιβάλλουν τον μουσουλμανισμό στους Ινδούς! Μάλιστα, στα επεισόδια που σημειώθηκαν τις τελευταίες ημέρες στην περιοχή, έχουν σκοτωθεί 75 άτομα!
Κι όλα αυτά συμβαίνουν παρά τις διαβεβαιώσεις του πρωθυπουργού της Ινδίας, Μανμοχάν Σινγκ, ο οποίος προσπάθησε να καθησυχάσει τους Ινδούς που φεύγουν άρον- άρον από την περιοχή τους, για το φόβο των τζιχαντιστών: «Είναι σε κίνδυνο η ενότητα της χώρας μας και η κοινωνική αρμονία. Σας διαβεβαιώνω ότι θα κάνω τα πάντα ώστε οι φίλοι, τα παιδιά μας και οι πολίτες μας από τα βορειοανατολικά να νιώθουν ασφαλείς σε κάθε τμήμα της χώρας». Πόσο μας θυμίζουν οι δηλώσεις αυτές παρόμοιες καθησυχαστικές δηλώσεις των διαφόρων εγχωρίων πολιτικάντηδων!
Πάντως, στις απατηλές –όπως αποδεικνύεται- διαβεβαιώσεις του Ινδού πρωθυπουργού, απήντησε το κύριο κόμμα της αντιπολιτεύσεως, το ινδουιστικό Μπαρατίγια Τζανάτα (BJP), υποστηρίζοντας ότι «για τις αναταραχές στο Ασάμ ευθύνεται η ανεξέλεγκτη μετανάστευση Μουσουλμάνων από το Μπαγκλαντές, η οποία πρέπει να σταματήσει».
Βεβαίως, η Ινδία είναι μια πολύ μακρινή χώρα από τη δική μας, αλλά τα όσα συμβαίνουν εκεί δεν είναι καθόλου μακρινά για μας εδώ. Τα ίδια και χειρότερα θα συμβούν και στην πατρίδα μας, αν δεν πάψει η ανεξέλεγκτη λαθρομετανάστευση των τζιχαντιστών της Ανατολής!
ΕΞΩ ΟΛΟΙ ΟΙ ΛΑΘΡΟΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΙ ΛΑΘΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ
ΕΞΩ ΚΑΙ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΑΔΕΣ "αντι"ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου