20 Ιουλίου 2012

Χρήστος Χαρίτος: Πρέπει να εκλεγεί νέος πρόεδρος στο ΛΑΟΣ

Η επόμενη μέρα του Εθνικιστικού κινήματος και του ΛΑ.Ο.Σ.


Άρθρο του Χρήστου Χαρίτου, Αναπληρωτή γραμματέα της Κ.Ε. του ΛΑ.Ο.Σ. που δημοσιεύθηκε στον "Ελεύθερο Κόσμο".  ( http://www.elkosmos.gr/index.php )

Πολλοί συναγωνιστές το τελευταίο χρονικό διάστημα μού ζήτησαν να καταθέσω τις σκέψεις μου για την επόμενη ημέρα του εθνικιστικού Κινήματος και του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού. Είναι προφανές, ότι πρέπει να ανοίξει μία μεγάλη ιδεολογική και πολιτική συζήτηση για την πορεία του Ελληνικού Εθνικισμού. Και αυτή η συζήτηση πρέπει να γίνει με νηφαλιότητα, ειλικρίνεια, επιχειρήματα και με άξονες το μέλλον της πατρίδος μας. Τα ψέμματα τελείωσαν για όλους.

Δεν σκοπεύω στο παρόν άρθρο να αναφερθώ σε άλλα κόμματα που πρεσβεύουν μία πατριωτική πολιτική στάση, την Χρυσή Αυγή και τους Ανεξάρτητους Έλληνες. Θα καταθέσω συνοπτικώς τις σκέψεις μου για τον ΛΑ.Ο.Σ., ένα κόμμα που συμμετέχω από το 2005 και στο οποίο έφθασα να είμαι Αναπληρωτής Γραμματέας της Κ.Ε.
Ο ΛΑ.Ο.Σ. στις εκλογές συνετρίβη. Από το 5,5% των εκλογών του 2009 και το 7% των ευρωεκλογών, από το 8-9% των δημοσκοπήσεων του Σεπτεμβρίου - Οκτωβρίου 2011,έλαβε μόλις 1,6% τον Ιούνιο του 2012. Οι κυριώτεροι λόγοι για αυτό:
  • η ψήφιση του πρώτου Μνημονίου
  • η συμμετοχή στην κυβέρνηση Παπαδήμου
  • η προσπάθεια ενσωματώσεως σε ένα πολιτικό σύστημα που κατέρρεε
  • η φυγή των Βορίδη, Γεωργιάδη, Πλεύρη στην Ν.Δ., για την «σωτηρία της πατρίδος»φυσικά (!).
  • τα αλλεπάλληλα ήξεις-αφήξεις του Γιώργου Καρατζαφέρη
  • οι μυστικές προσωπικές συζητήσεις του Γ. Καρατζαφέρη με τον Αντώνη Σαμαρά την επομένη των εκλογών του Μαΐου, για να ενταχθεί ο ΛΑ.Ο.Σ. στην «πανστρατιά» της Ν.Δ! Το γεγονός ότι δεν «ευωδόθηκαν» οι συνομιλίες δεν αλλάζει το ηθικό πρόσημο της πράξεως.

Οι εθνικιστές γύρισαν την πλάτη στον ΛΑ.Ο.Σ., το ίδιο και οι 500.000 Έλληνες που μάς ψήφισαν το 2009. Φταίνε οι εθνικιστές και οι Έλληνες για αυτό; Όχι, φταίνε αυτοί που έκαναν αυτές τις επιλογές, χωρίς μάλιστα να συγκληθεί κανένα συλλογικό κομματικό όργανο, για να έχουν κάποιοι τουλάχιστον την δικαιολογία ότι το αποφάσισε η πλειοψηφία του κόμματος και των στελεχών.
Σε αυτές τις συνθήκες, έχει μέλλον, και ποιο, ο ΛΑ.Ο.Σ; Για εμένα το μέλλον του ΛΑ.Ο.Σ.δεν είναι αυτοσκοπός. Έχει σημασία, στον βαθμό που υπηρετεί την Εθνική Ιδέα,όταν σέβεται την ιδεολογική και ηθική υπόσταση του Εθνικισμού, όταν σέβεται τον αγώνα και τον ιδρώτα του εθνικιστή συναγωνιστή μας, που κατέθεσε την ψυχή του προκειμένου οι εθνικές ιδέες να εκφρασθούν στην κοινωνία και στο Κοινοβούλιο.
Αυτοί οι χιλιάδες πατριώτες έστειλαν τον Γιώργο Καρατζαφέρη στο συμβούλιο πολιτικών αρχηγών, τους βουλευτές μας στην Βουλή και έφτιαξαν τα βιογραφικά κάποιων άλλων για να δραπετεύσουν στην Νέα Δημοκρατία. Όταν αυτό το ξεχάσαμε, μάς «ξέχασαν»και αυτοί.

Ο ΛΑ.Ο.Σ. έχει μέλλον με τις εξής προϋποθέσεις:
  1.  Θα εκλεγεί νέος πρόεδρος στο κόμμα. Στην τέως Κοινοβουλευτική μας ομάδα υπάρχουν πολύ άξια στελέχη για να ανταποκριθούν σε αυτή την πρόκληση. Ροντούλης,Πολατίδης και Χρυσανθακόπουλος μπορούν να δώσουν λύση για την επόμενη ημέρα.
  2. Ο Γιώργος Καρατζαφέρης θα πρέπει να αναλάβει έναν πολύ σημαντικό ρόλο, αυτόν του μέντορος. Θα εγγυηθεί την συνέχεια στο κόμμα που ίδρυσε. Η υστεροφημία και η αναγνώριση της συνεισφοράς του στο πατριωτικό Κίνημα εξαρτώνται από αυτό.
  3. Το κόμμα θα γίνει κόμμα Αρχών, με καθαρό ιδεολογικό σήμα (τον εθνικισμό),συλλογικά και λειτουργικά κομματικά όργανα, με στελέχη που αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες και δράση.
  4. Θα γίνει ξεκάθαρο από την αρχή, ότι θα υλοποιήσουμε μία πολιτική «ρήξης και ανατροπής»και δεν θα λειτουργήσουμε ως μαξιλάρι αποσυμπιέσεως του πολιτικού κατεστημένου.Το σύστημα διαθέτει ήδη αρκετά.
Αυτός για εμένα είναι ο ρόλος του ΛΑ.Ο.Σ. σήμερα και η ιστορική ευθύνη για τονΓιώργο Καρατζαφέρη. Οτιδήποτε άλλο θα απαξιώσει το κόμμα και την προοπτική του. Εμείς οι εθνικιστές τους τελευταίους μήνες ζήσαμε πολλά. Είδαμε ανθρώπους που ηγήθηκαν του εθνικιστικού Κινήματος επί 20 χρόνια να λένε δημοσίως ότι «το σπίτι τους είναι η Νέα Δημοκρατία»! Είδαμε «εθνικιστές» βουλευτές να ζητούν συγγνώμη από τον Παυλόπουλο. Άλλους να κλείνουν τα κινητά τους και να εξαφανίζονται προς Συγγρού, όταν έως χθες διέψευδαν τις «ανυπόστατες φήμες».

Σε κάθε περίπτωση, η επόμενη ημέρα δεν μπορεί να είναι μία απλή τροποποίηση της προηγουμένης. Ένα μερεμέτι, να βάψουμε την πρόσοψη και να συνεχίσουμε ως έχει.Η επόμενη ημέρα πρέπει να έχει αναγεννητικά και ριζοσπαστικά χαρακτηριστικά. Ο ΛΑ.Ο.Σ. για να ξεπεράσει την κρίση πρέπει να κάνει πολλά βήματα, τόσο σε επίπεδο προσώπων, όσο και οργανωτικά – επικοινωνιακά. Οι εθνικιστές πλέον δεν θα γίνουν αχθοφόροι κανενός, πλην των ιδεών τους. ΟΣΟΙ ΖΩΝΤΑΝΟΙ.


ΣΧΟΛΙΟ ΑΚΟΜΜΑΤΙΣΤΩΝ:
Θα συμφωνήσουμε μέσες άκρες με τον συντάξαντα το άρθρο. Σίγουρα, τώρα πια, θα πρέπει το κόμμα αυτό, να συνεχίσει την πορεία του με διαφορετικό πρόεδρο.
Βεβαίως αυτό είναι αδύνατον. Ο Καρατζαφέρης, και λόγω χαρακτήρος και γιατί όλο το πακέτο ΛΑΟΣ - ΤΗΛΕΑΣΤΥ - Α1 είναι τσιφλίκι του, δεν θα επιτρέψει κάτι τέτοιο να συμβεί, οπότε θα πρέπει οι εναπομείναντες "εθνικιστές" του ΛΑΟΣ να αποστασιοποιηθούν από τον δημοσιογράφο Καρατζαφέρη και να δημιουργήσουν ένα νέο κόμμα· πράγμα που επίσης βλέπουμε αδύνατον. Ή φυσικά να βρουν άλλη στέγη...
Φυσικά αν υπήρχε μία τέτοια περίπτωση, αλλαγής προέδρου, το καταλληλότερο πρόσωπο (κυρίως επικοινωνιακά) για αρχηγός του ΛΑΟΣ, θα ήταν ο πρώην εθνικιστής Μάκης Βορίδης. Κάποτε βεβαίως, πριν ανακαλύψει τον νεοφιλελευθερισμό. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου