17 Ιουνίου 2011

O ΣΑΜΑΡΑΣ ΕΘΕΣΕ ΣΤΟΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΛΑΘΡΟΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ

Δείτε το βίντεο.
 Ο Παπανδρέου συμφώνησε σε όλα με τον Σαμαρά αλλά προφανώς, ή μετάνιωσε για την αρχική του απόφαση για κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας ή πιέστικε από εξωθεσμικά κέντρα να μην παραδώσει την εξουσία, πράγμα πόλυ πιο πιθανό. Ένα άλλο πολύ πιθανό σενάριο που διαδραματίστηκε παρασκηνιακά είναι, να ήταν ένα επικοινωνιακό τρίκ για να συσπειρώσει τους βουλευτές του, να περάσει το μεσοπρόθεσμο και να απομονώσει δελφίνους που πριόνιζαν την καρέκλα του(βλ. Βενιζέλος και ο ημέτερος Λιάνης). Ούτως ει άλλως ουδείς εγνώρισε τις προθέσεις του, άρα δεν υπήρχε απόφαση της ολομέλειας για κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας. Τουτέστιν ο Παπανδρέου ποτέ δεν πίστεψε σε κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας απλά το έκανε για εσωκομματικούς λόγους.

Ο Σαμαράς και προς τιμήν του, σε όλη την Ευρωπαϊκή περιοδεία δέχθηκε ασφυκτικές πιέσεις για συναίνεση αλλά παρέμεινε άκαμπτος και χθές μετά το σκηνοθετημένο από ΠΑΣΟΚ ναυάγιο εθνικής σωτηρίας, δέχθηκέ τα πυρά του ευρωπαϊκού επιτρόπου. Εν αντιθέσει με τον Παπανδρέου που έτυχε της αποδοχής και της στήριξης του Σαρκοζί και της Μέργελ.
Πάντως βαρύτατες ευθύνες βαρύνουν τον βουλευτή της ΝΔ Παναγιωτόπουλο που στην εκπομπή του MEGA σε συνομιλία με τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Λομβέρδο, εμφανίστηκε με ύφος καρδιναλίων, κατηγορώντας ως αποτυχημένο τον Πρωθυπουργό και ουσιαστικά τορπιλίζοντας την την προσπάθεια δημιουργίας κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας.

Μήπως το παιχνίδι ήταν από πρίν στημένο ;

Σιγά μην αφήσουν την εξουσία. Ο Κακλαμάνης έπνεε τα μένεα για τους αντάρτες και τους έβριζε ως αποστάτες καταφέρνωντας να τους κλείσει στο μαντρί, να μην πέσει η κυβέρνηση, να μην έρθει ο Βενιζέλος στα πράγματα και να προχωρήσει το σχέδιο ξεπουλήματος της χώρας.

Έπεται συνέχεια ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου