16 Ιουνίου 2011

Γιώργος Παπανδρέου. Τόσο ανίκανος και κενός οραμάτων, που ούτε... ένα ποδηλατοδρόμο δεν μπορεί να φτιάξει

Φυσικά όσοι υπηρετούν το διεθνές κατεστημένο, για να βρίσκονται σε αυτήν την θέση (Πρωθυπουργός της Ελλάδος) προφανώς επιλέγησαν για έναν σκοπό, που τα διεθνή κέντρα εξουσίας, πιστεύουν ή έχουν διαπιστώσει ότι είναι ικανοί να διεκπεραιώσουν.
Ναι σε αυτό το ρόλο, του ανδρείκελου, όλοι σχεδόν οι ηγέτες αυτού του δύσμοιρου τόπου, λιγότερο ή περισσότερο, έχουν επιλεγεί ή στηρικτεί από τον διεθνή εξουσιασμό και είναι πολύ καλοί στον ρόλο τους.

Όμως υπάρχει και ένα αλλά.
Και αυτό το αλλά είναι τι κάνεις πέρα από αυτά που σου επιβάλουν τα αφεντικά σου και η αδυναμία της πατρίδας σου. Ακόμα και ο Κώστας Καραμανλής ο νεότερος, με τα ανοίγματα που προσπάθησε να κάνει προς Ρωσία, απέδειξε, όσο ανύπαρκτος και κατευθυνόμενος και να ήταν, ότι θέλησε να κάνει και δική του πολιτική, κάτι που θα ωφελούσε την πατρίδα.

Ο Γιώργος Παπανδρέου τι το ξεχωριστό, τι προσπάθησε να κάνει διαφορετικό για την πατρίδα του;
Χρόνια ολόκληρα στην εξουσία και σε νευραλγικές θέσεις και υπουργεία και δεν είναι σε θέση να προσφέρει κάτι διαφορετικό, από αυτά που τον διατάζουν τα αφεντικά του. Υπάρχει βεβαίως και η αντίρρηση για το ποιά είναι πατρίδα του. ΔΕΚΤΟΝ.
Όμως, τόσα χρόνια σε αυτόν τον δύσμοιρο τόπο που διαμένει, δεν μπορεί, θα τον θεωρεί τρίτη ή τέταρτη πατρίδα του· και παρόλα αυτά δεν έχει κάνει ΤΙΠΟΤΑ.

Ο άνθρωπος αυτός θεωρείται αθλητικός τύπος και λάτρης του ποδηλάτου. Ε, λοιπόν είναι τόσο άχρηστος και ανίκανος που ακόμη και την δημιουργία ενός αξιοπρεπούς ποδηλατοδρόμου, δεν μπήκε στην διαδικασία να επιβάλει και να πολεμήσει για να πραγματοποιηθεί.

Μη ξεχνάμε ότι την εποχή που γινόντουσαν τα ολυμπιακά έργα, ήταν μέλος της κυβερνήσεως και θα μπορούσε, αν είχε το ελάχιστο όραμα για αυτόν τον τόπο, να πιέσει καταστάσεις ώστε να δημιουργηθεί ένας ποδηλατοδρόμος, ενταγμένος μέσα σε όλον αυτόν τον οργασμό των έργων εκείνης της περιόδου. Για παράδειγμα, έγινε ολόκληρη μορφοποίηση της παραλιακής ζώνης στην Αττική, από το Φάληρο έως την Γλυφάδα, για την ρεμούλα του τραμ και ενώ θα μπορούσε να κατασκευαστεί ένας από τους ομορφότερους και εντυποσιακότερους ποδηλατοδρόμους της Ευρώπης, αυτός, ο τόσο φανατικός ποδηλάτης, δεν μπήκε καν στην διαδικασία να κάνει πρόταση δημιουργίας του.

Φίλοι, αυτός ο άνθρωπος και τόσο κενός οραμάτων, που, καίτοι φανατικός ποδηλάτης, δεν μπορεί ούτε έναν ποδηλατοδρόμο να δημιουργήσει.
Να μη τον φτιάξει βρε αδελφέ για το τόπο, για τον εαυτό του να τον κάνει, να βολτάρει στην πόλη με ασφάλεια. Τόσο ανίκανος είναι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου