2 Αυγούστου 2010

Συλλογή υπογραφών για την Κυνόσουρα


Υπογράφουμε για να διασωθεί και να αναδειχθεί ο αρχαιολογικός χώρος και το φυσικό περιβάλλον της Κυνόσουρας, χώρος όπου έγινε η Ναυμαχία της Σαλαμίνας, ενός μικρού κομματιού γης με παγκόσμια ιστορία.

(Προϋπόθεση συμμετοχής στην συλλογή υπογραφών είναι να έχετε συμπληρώσει και το 16ο έτος ηλικίας σας.)Αντιγράφουμε παλαιότερη ανάρτηση από το ιστολόγιο SALAMINA-PRESS
http://salamina-press.blogspot.com/2010/03/blog-post_02.html


"Ως Σαλαμίνιοι, βλέπουμε διαρκώς τον ιστορικό χώρο της Ναυμαχίας της Σαλαμίνας να υποβαθμίζεται. Με τρόμο και αγανάκτηση, μάθαμε από τα ΜΜΕ ότι στην ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί στον ΟΛΠ την Πέμπτη 4-03-2010 θα συζητηθεί θέμα με τίτλο «Επαναδιατύπωση όρων εργασιών περιοχής Κυνοσούρας Σαλαμίνας και συνεργασία με το ΥΠΠΟ για αλλαγή χρήσης γης σε τμήμα της Κυνοσούρας από τον ΟΛΠ». Μας δημιουργούνται, συνεπώς, βάσιμες υποψίες για πλήρη υποβάθμιση του χώρου της ιστορικότερης ναυμαχίας ανά τους αιώνες. Ως Σαλαμίνιοι, αλλά και ως Έλληνες θέλουμε και ευελπιστούμε να δοθεί στην περιοχή ο σεβασμός που της αξίζει. Ο σεβασμός που παραπέμπει στον Ν.3028/02 σύμφωνα με τον οποίο αποτελεί αρχαιολογικό χώρο Ζώνης Α, δηλαδή ίδιας ιστορικής αξίας με τον βράχο της Ακρόπολης."


ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΜΕ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου