22 Απριλίου 2010

Το κόστος της Ιστοσελίδας της Βουλής ανήλθε στο ποσό των 1.059.516,27 ευρώ!!!!

22/04/2010
Ύστερα από σχετική ερώτηση του βουλευτή Κυριάκου Βελόπουλου, η προεδρία της βουλής των ελλήνων απέστειλε την κάτωθι ενημέρωση.

"Κατ’ αρχήν θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την ερώτηση που υποβάλατε σχετικά με το κόστος της διαδικτυακής πύλης της Βουλής. Με χαρά διαπιστώνω ότι σε αυτή τη δύσκολη οικονομική περίοδο, για την Ελλάδα αλλά και διεθνώς, συμμερίζεστε την αναγκαιότητα των προσπαθειών για τη δημοσιονομική εξυγίανση της χώρας μας.

Σας υπενθυμίζω ότι στο πλαίσιο αυτό η Βουλή των Ελλήνων, ως βασικός θεσμός της Κοινοβουλευτικής μας Δημοκρατίας, έχει δώσει πρώτη το σχετικό παράδειγμα δημοσιονομικού εξορθολογισμού για το 2010, με μείωση του προϋπολογισμού της.

Αναφορικά με το θέμα που θέτετε για το έργο της διαδικτυακής πύλης της Βουλής και το κόστος της, θα ήθελα να σας διευκρινίσω τα εξής:
Το έργο της διαδικτυακής πύλης της Βουλής εντάχθηκε στο έργο του Γ’ Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης (Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας»). Ο σχετικός διαγωνισμός αποφασίσθηκε επί Προεδρίας της κας Μπενάκη-Ψαρούδα και ολοκληρώθηκε επί Προεδρίας κ. Σιούφα τον Ιούνιο του 2009. Το κόστος ήταν α) 1.011.318,89 ευρώ για την Ανάπτυξη διαδικτυακής πύλης και β) 48.197,38 ευρώ για την Κατάρτιση χειριστών και διαχειριστών πύλης (συνολικό κόστος 1.059.516,27 ευρώ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ). Το 80% του έργου χρηματοδοτήθηκε από κοινοτικούς πόρους, ενώ το 20% από εθνικούς πόρους (Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών).
Φίλλιπος Πετσάλνικος"

Δηλαδή το ελληνικό δημόσιο έδωσε, από την τσέπη του φορολογούμενου έλληνα πολίτη, το ποσό των 212.000 ευρώ· με το υπόλοιπο ποσό, των 847.600 ευρώ, να καλύπτεται από ευρωπαϊκά κονδύλια. 
Η ΡΕΜΟΥΛΑ, ΤΗΣ ΡΕΜΟΥΛΑΣ, Ωωωω ΡΕΜΟΥΛΑ.

2 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σχόλια που αναρτώνται με λατινικούς χαρακτήρες θα διαγράφονται.
    Φίλε ανώνυμε, λάβαμε το μήνυμά σου και σε παρακαλούμε να το επαναλάβεις στα ελληνικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή