7 Μαρτίου 2016

Δεν επετράπη να ομιλήσει σε σχολείο στην Θεσσαλονίκη (ύστερα από πρόσκληση των παιδιών) ο μητροπολίτης Μεσογαίας.

Το θέμα ανέδειξε ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος λέγοντας τα εξής:
"Ένας συμπατριώτης μας, ο Μητροπολίτης Μεσογαίας κ. Νικόλαος, ήρθε στην Θεσσαλονίκη για μια ομιλία σε ένα σχολείο, μετά από αίτημα των παιδιών και είπε ευχαρίστως. Τότε ήρθε και μου είπε θα μου επιτρέψετε Παναγιώτατε να κάνω μια ομιλία σε δύο σχολείο που με καλέσανε, και του είπα να κάνετε όσες ομιλίες θέλετε. Πήγε στο σχολείο που τον καλέσανε και οι αρμόδιοι είπαν ότι δεν μπορούμε να σας αφήσουμε να μιλήσετε στα παιδιά, διότι αυτή είναι η εντολή του Υπουργείου όπως μας ενημέρωσαν..."  

Και συνέχισε αναφέροντας για διωγμό της εκκλησίας και άλλα τινά που δεν μας ενδιαφέρουν.

Ο υπουργός παιδείας, έρευνας και θρησκευμάτων Νίκος Φίλης ανταπάντησε ότι υπάρχει εγκύκλιος του υπουργείου που απαγορεύει σε εξωσχολικούς παράγοντες να παραβρίσκονται στο σχολείο, ή να απασχολούν τα παιδιά εν ώρα μαθήματος. Αντιθέτως, σε σχολικές εκδηλώσεις δεν υπάρχει καμμία απαγόρευση παρουσίας...

Δεν μπορούμε να πάρουμε θέση επί του θέματος.

Όμως λάβαμε ένα μέιλ που συνέκρινε τις γνώσεις των δύο ανδρών και την πορεία τους στον επιστημονικό στίβο.
Δεν θα πούμε ότι οι επιστημονικές δάφνες κάνουν τον άνθρωπο ικανό να γίνει καθοδηγητής ή εξαίρετος στην διοίκηση του κράτους. Άλλωστε σε αυτήν την τραγική κατάσταση που έχουμε φθάσει, μας έφεραν οι "αυθεντίες" με μάτσο τα διπλώματα, που είναι ανίκανοι να διοικήσουν όχι ένα κράτος, αλλά ούτε ένα περίπτερο! Οπότε δεν μας συγκινούν οι κάτοχοι τίτλων σπουδών και πάντα είμαστε περισσότερο επιφυλακτικοί απέναντί τους από έναν κάτοχο μόνο ενός απολυτηρίου λυκείου.
Όσο για τον ιπποπόταμο (ζητούμε συγγνώμη από τα συμπαθή τετράποδα που τα προσομοιάζουμε με αυτό το δίποδο), δεν ξέρουμε τί γνώσεις έχει, αλλά μόνο και μόνο που είναι ένα κομματικός εγκάθετος και ξεφτιλισμένος συριζέος, είναι αρκετό για να αμφισβητούμε τις ικανότητές του· είναι αρκετό για να τον αντιμετωπίσουμε με χλευασμό· είναι αρκετό για να εξεγερθούμε απέναντί του. 

Σύντομο Βιογραφικό Μητροπολίτη Μεσογαίας Νικολάου:

Σπούδασε Φυσική στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Αστροφυσική στὸ Harvard (Master of Arts) και Μηχανολογία στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασσαχουσέττης (ΜΙΤ).

Έχει διδακτορικές σπουδές στο κοινό πρόγραμμα Harvard και ΜΙΤ στον τομέα της Βιοϊατρικής Τεχνολογίας (Βιορευστοδυναμική, Μαθηματική Φυσιολογία, Αιμοδυναμική της καρδιάς και των αγγείων).
Εργάστηκε ως ερευνητής και επιστημονικός συνεργάτης στο Αγγειολογικό Εργαστήριο του New England Deaconess Hospital, στο Τμήμα Αναισθησιολογίας του Massachusetts General Hospital και στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Boston Children’s Hospital. Διετέλεσε επιστημονικός σύμβουλος μεγάλων εταιρειών σε θέματα Διαστημικής Ιατρικής Τεχνολογίας.

Σπούδασε στη Θεολογική Σχολή του Τιμίου Σταυρού της Βοστώνης, όπου έλαβε τους τίτλους Master of Theological Studies και Master of Theology και στη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, όπου ανακηρύχθηκε διδάκτορας στον τομέα της Βιοηθικής.

Βιογραφικό Υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη:

Κάτοχος απολυτηρίου Λυκείου
Είναι δημοσιογράφος και από το 2008 διευθυντής της εφημερίδας «Η ΑΥΓΗ». Είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου