29 Οκτωβρίου 2010

Δικαστική υπόθεση αμφισβητεί το δικαίωμα ψήφου των μεταναστών τρίτων χωρών

29/10/2010


Το παρόν άρθρο δημοσιεύθηκε στην σημερινό φύλλο (29/10/2010) της αγγλόφωνης εφημερίδος  "Athens News".

Δικαστική υπόθεση αμφισβητεί το δικαίωμα ψήφου των μεταναστών τρίτων χωρών (όχι κοινοτικών)

(Μετάφραση στα ελληνικά: Ιωάννης Ανδριόπουλος - Ακομμάτιστοι Έλληνες Πολίτες)

Ένας Αθηναίος δικηγόρος αμφισβητεί  τη συνταγματικότητα της νομοθεσίας που απονέμει το δικαίωμα εκλέγειν και εκλέγεσθαι σε μετανάστες τρίτων χωρών (όχι κοινοτικών) στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές, με το ΣτΕ (Συμβούλιο της Επικρατείας), το ανώτατο διοικητικό δικαστήριο της Ελλάδας, τώρα να σταθμίζει αν θα παραπέμψει την υπόθεση στην ολομέλεια.

Η κατατεθείσα αίτηση ακυρώσεως του δικηγόρου κ. Ιωάννη Ανδριόπουλου συζητήθηκε στην επταμελή σύνθεση του ΣτΕ νωρίτερα αυτό το μήνα.

«Κανένας δεν μπορεί να είναι 100 τοις εκατό σίγουρος για τίποτα» είπε ο κ. Ανδριόπουλος, «αλλά ενθαρρύνομαι από το γεγονός ότι ο εισηγητής του δικαστηρίου [κ. Ευθύμιος Αντωνόπουλος] έχει προτείνει την παραπομπή της υπόθεσης στην ολομέλεια [του δικαστηρίου].»

Όταν η Athens News επικοινώνησε με τον κ. Αντωνόπουλο, είπε ότι δεν θα μπορούσε να πει εάν η απόφαση της επταμελούς σύνθεσης του ΣτΕ για το αν θα παραπεμφθεί η υπόθεση στην ολομέλεια του ΣτΕ, πρόκειται να δημοσιευτεί πριν ή μετά από τις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης της 7ης Νοεμβρίου.

«Δεν μπορώ να σχολιάσω επί της υποθέσεως μέχρι την δημοσίευση για το αν θα παραπεμφθεί η υπόθεση στην ολομέλεια.» είπε ο κ.Αντωνόπουλος στην Athens News. «Θα δημοσιευθεί [τον Νοέμβριο].»

Ακόμα κι αν η ολομέλεια του Συμβούλιο της Επικρατείας συζητήσει την υπόθεση και αποφανθεί υπέρ του κ. Ιωάννη Ανδριόπουλου μετά τις εκλογές, ο δικηγόρος είπε ότι τα παρεπόμενα του ζητήματος είναι τόσο βαθιά, που  καθιστούν τα αποτελέσματα των επερχομένων δημοτικών εκλογών άκυρα και ανυπόστατα, επιβάλλοντας έναν άλλο γύρο ψηφοφορίας.

Kathy Tzilivakis


ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΜΕΓΕΘΥΝΣΗ


ΣΧΟΛΙΟ ΑΚΟΜΜΑΤΙΣΤΩΝ:

Που κρύβονται οι διαπρύσιοι κήρυκες του ΛΑ.Ο.Σ. για την αντισυνταγματικότητα του νομοσχεδίου;

Γιατί κανείς έως τώρα δεν στάθηκε δίπλα στον Ιωάννη Ανδριόπουλο που ολομόναχος μάχεται σθεναρά απέναντι στα μεγάλα συμφέροντα;;; Που είναι εκείνοι οι πολιτικοί που δήλωναν ορκισμένοι πολέμιοι του νομοσχεδίου για την ιθαγένεια, και υπόσχονταν πριν μήνες ΑΜΕΣΗ (!!) προσφυγή στο ΣτΕ αν ποτέ ψηφιστεί;;; Που είστε κ.Γεωργιάδη και εσείς και το κόμμα σας;;; Διαβάστε αγαπητοί φίλοι πολύ προσεκτικά τι έλεγε ο κ.Γεωργιάδης στην προσωπική του ιστοσελίδα στις 3 Μαρτίου 2010, και βγάλτε τα συμπεράσματά σας...(τα θαυμαστικά δικά μας)

http://adonisgeorgiadis.gr/phpbb3/viewtopic.php?p=635

" ....εάν η Ν.Δ. όπως διεφάνη από την χθεσινή συζήτησι, καταψηφίσει μεν το νομοσχέδιο, αλλά υπερψηφίσει την συνταγματικοτητά του, απορρίπτοντας την ένστασι Αντισυνταγματικότητος από πλευράς ΛΑ.Ο.Σ. αντιλαμβάνεστε τί θα σημαίνει αυτό...εμείς θα προσφύγουμε αμέσως στο ΣτΕ εναντίον του νόμου, (!!!!!!) αλλά θα βρίσκουμε μπροστά μας στο Δικαστήριο και τα επιχειρήματα της Ν.Δ. (!!!!!!) Δηλαδή οι αντίπαλοί μας θα έχουν ένα επιπλέον όπλο (!!!!!!)...και ο νοών νοείτο!"

ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΓΙΑ ΜΕΓΕΘΥΝΣΗΠου είστε κ.Πλεύρη, νομικός όντας, που εκείνη την περίοδο μέσα στο αμφιθέατρο της ΝΕ.Ο.Σ. μιλούσατε για ΑΜΕΣΗ προσφυγή στο ΣτΕ, και ότι όλη η νομική διαδικασία θα ολοκληρωθεί σε 4 χρόνια (!!!!!), ενώ στις 7 Νοεμβρίου οι (λαθρο)μετανάστες ψηφίζουν;;; Γιατί κ.Πλεύρη πετάξατε την υπόθεση στο κάλαθο των αχρήστων; ΨΕΜΜΑΤΑ ΨΕΜΜΑΤΑ ΨΕΜΜΑΤΑ για να αποσβέσετε την δυσαρέσκεια του πατριωτικού κόσμου.
 
ΑΚΟΜΜΑΤΙΣΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ
http://akommatistoi.blogspot.com/


5 σχόλια:

 1. Μας δουλεύουν ψιλό γαζί και μας αδρανοποιούν με τις ανούσιες, πομπώδεις και κατευθυνόμενες(;) διακηρύξεις τους και υποσχέσεις τους.

  ΕΜΕΙΣ προτρέπουμε τους αγνούς πατριώτες που περιφέρονται στους χώρους του κόμματος, των ανωτέρων βουλευτών (αλλά και όλων των κομμάτων) και έχουν επαφές μαζί τους, να τους ΠΑΡΑΤΗΡΟΥΝ και να τους ΕΓΚΑΛΟΥΝ.

  Δώστε τους να καταλάβουν ότι δεν είναι τηλεοπτικοί αστέρες και στην πολιτική μπήκαν για να κάνουν δουλειά υπέρ της πατρίδος και όχι δημόσιες σχέσεις και να χαριεντίζονται στα τηλεοπτικά πλατό.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Εγώ εύχομαι στον απατημένο ψηφοφόρο που τους ειχε ψηφίσει, να μην λέει σήμερα, "ας μου κοβόταν το δάχτυλο ή το χέρι τηστιγμή που τους σταύρωνα"!!!!

  Ας προσέχουν που βάζουν την ψ.... τους , την υπογραφή τους και τον "σταυρό" τους........

  Καλο βόλι στις επόμενες εκλογές και μακρυά απολαμόγια & απατεώνες .....


  Αλέξης

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Στείλτε επιστολή στον Βασίλη Λεβέντη η’ πάρτε τον τηλέφωνο να σας καλέσει στην εκπομπή την Κυριακή το βράδυ! Και ο Βασίλης Λεβέντης είχε καταφύγει νομικά για την ακύρωση των εκλογών. Τολμήστε το! http://www.antidiaploki.gr/
  Με πατριωτικούς χαιρετισμούς εκ του ιστολογιου «ελλην και χαος»

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ΠΙΣΤΕΨΑΜΕ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ.ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΗΚΕ ΟΜΩΣ.ΕΓΙΝΕ ΚΙ ΑΥΤΟΣ ΕΝΑ ΜΕ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ.ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΦΙΛΟΔΟΞΙΕΣ,ΠΟΥΛΩΝΤΑΣ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟ.ΑΙΣΧΟΣ.Η ΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΑΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ,ΔΙΝΕΙ ΜΗΝΥΜΑ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΟΥΜΕ ,ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ.ΕΝΑΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ,ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΕΡΙΟΡΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΑΝΟΥΣΙΕΣ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ,ΑΛΛΑ ΜΙΛΑ ΜΕ ΠΡΑΞΕΙΣ.ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΔΙΚΑΙΩΘΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ, ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ ΤΟΥκ.ΑΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. http://hellenicrevenge.blogspot.com/2010/10/blog-post_8334.html

  ΑπάντησηΔιαγραφή