26 Νοεμβρίου 2010

Επαναπροσδιορισμός της πολιτικής ορολογίας


Καμμιά φορά παρατηρούμε συζητήσεις μεταξύ, των αυτοαποκαλουμένων, αριστερών και δεξιών πολιτικών. Και θα μπορούσε βεβαίως να ήταν διασκεδαστικό να τους παρακολουθείς, αν αυτοί οι «τύποι» δεν κράταγαν στα χέρια τους τις τύχες της Ελλάδος.

Κατ’ αρχάς διαφωνούμε με τους όρους αριστερός – δεξιός. Στην σημερινή πραγματικότητα οι έννοιες αυτές δεν ταυτίζονται με το τι σήμαιναν κάποιες άλλες εποχές. Συμφώνως λοιπόν προς την νέα πραγματικότητα, στην πολιτική , οικονομική και κοινωνική ζωή του τόπου μας, θα έπρεπε να υιοθετηθούν οι κάτωθι όροι, για τα κόμματα εντός της βουλής τουλάχιστον:
αριστερό = εθνομηδενιστικό νεοταξικό
κεντροαριστερό + κεντροδεξιό = εθνομηδενιστικό νεοφιλελεύθερο
δεξιό = εθνοφιλελεύθερο

- Οι ψευτοαριστεροί εργάζονται υπογείως και πονηρώς υπέρ του παγκοσμίου κεφαλαίου.
- Οι νεοφιλελεύθεροι εθνομηδενιστές (ΠΑΣΟΚ – ΝΔ) κάνουν τα αδύνατα δυνατά για να ξεπουλήσουν εδάφη, πλουτοπαραγωγικές πηγές και ότι άλλο υπάρχει, στο παγκόσμιο κεφαλαιοκρατισμό, στο χαμηλότερο κόστος.
- Οι εθνοφιλελεύθεροι το παλεύουν και με το εγχώριο και με το ξένο κεφάλαιο και η θέλησή τους να πάρουν ξένοι ιδιώτες, στρατηγικής σημασίας δημόσιες ιδιοκτησίες, τους κατατάσσει στα όρια του νεοφιλελεύθερου εθνομηδενισμού.

Ας δούμε όμως τα βασικά πιστεύω των σημερινών κομματικών παρατάξεων και ποιες είναι οι επιδιώξεις τους

Από την μία λοιπόν έχουμε τον ψευτοαριστερισμό (ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ και όλο το σινάφι)
α) Είναι υπέρ της λαθρομετανάστευσης και της όσο το δυνατόν μεγαλύτερης εισροής λαθρομεταναστών.
-  Όμως· αν είχαν διαβάσει λίγο Μαρξ, θα ήξεραν ότι θα έπρεπε να είναι ΑΝΑΦΑΝΔΟΝ κατά της λαθρομετανάστευσης. Θα έπρεπε να τρέχουν στα λιμάνια, στα αεροδρόμια και να είναι στα σύνορα και να εμποδίζουν την διέλευση των λαθροεργατών.
Θα έπρεπε να ξέρουν ότι στην άλλοτε μεγάλη τους αγάπη, την Ε.Σ.Σ.Δ., η μετακίνηση πληθυσμών, ακόμα και μέσα στην ίδια την χώρα ήταν ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ. Δηλαδή αν ένας εργάτης ήθελε να πάει από την Αγία Πετρούπολη στην Μόσχα, θα πήγαινε μόνο για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα ως επισκέπτης και ΟΥΔΕΠΟΤΕ ως εργάτης· εκτός βεβαίως κι αν το κράτος του το επέτρεπε. Επιπλέον, για να ταξιδέψεις εκτός Σοβιετικών «Δημοκρατιών» θα έπρεπε ή να πάρεις ειδική άδεια ή να αυτομολήσεις.
Εκτός λοιπόν από βρωμεροί προδότες του έθνους και της πατρίδος, είναι και προδότες του εργατικού κινήματος και της παλιάς ιδεολογίας τους.

β) Είναι υπέρ της κατάργησης των συνόρων
- Οι θαυμαστές λοιπόν των πιο κλειστών και αυστηρών συνόρων στην παγκόσμια ιστορία, σήμερα, είναι υπέρ των ανύπαρκτων συνόρων. Πραγματικά αδυνατούμε να ακολουθήσουμε τον συλλογισμό τους. Μόνη εξήγησις; Οι ιδεολογίες, τούς είναι αδιάφορες· όταν πρόκειται για την διάλυση της Ελλάδος, ιδεολογήματα και πιστεύω περνάνε σε δεύτερη μοίρα.

γ) Μιλάνε για τα δικαιώματα του εργάτη
- Μα αυτομάτως με την εισροή ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ  λαθρομεταναστών (αλλά ακόμη και νομίμων μεταναστών), τα δίκαια του εργάτη καταργούνται και καταστρατηγούνται βάναυσα. Και αυτό βεβαίως δεν χρειάζεται εξήγηση, όλοι ζούμε τις απολύσεις, την απαξίωση του μισθού του εργαζομένου, την απόγνωση. Αυτοί λοιπόν οι «κύριοι» του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ, μαζί με τα πρόβατα που τους ακολουθούν, βοηθούν στην γιγάντωση και εδραίωση του κεφαλαίου, που και καλά εναντιώνονται. Επιβάλλουν, εν γνώσει τους, την εξαθλίωση, την καταστρατήγηση των εργατικών κατακτήσεων, τους μισθούς πείνας.

δ) Είναι υπέρ της γιγάντωσης του δημοσίου.
- Και βέβαια κερασάκι στην τούρτα η απαίτηση για περισσότερες προσλήψεις και γιγάντωση του δημοσίου. Πραγματικά δεν καταλαβαίνουν ότι ανύπαρκτα σύνορα και δημόσιο είναι δύο έννοιες που δεν μπορούν να συνυπάρχουν; Και αυτό, για τον απλούστατο λόγο ότι τα σύνορα είναι αυτά που καθορίζουν μία κρατική οντότητα και κατ’ επέκταση το δημόσιο. Χωρίς σύνορα δημόσιο γιοκ.

Οι νεοφιλελεύθεροι (ΠΑΣΟΚ – ΝΔ)
Εφαρμόζουν ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ, ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ, ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ, ΣΜΙΚΡΥΝΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ (ΓΙΓΑΝΤΩΝΟΝΤΑΣ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ), ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ.
Δεν χρειάζονται περαιτέρω διευκρινήσεις επί του θέματος. Όποιος, δε, συνεχίζει και τους ψηφίζει, πρέπει να είναι φρενοβλαβής.

Εθνοφιλελεύθεροι (ΛΑΟΣ)
α)Είναι  κατά της λαθρομετανάστευσης, β) υπέρ των ισχυρών συνόρων, δ) υπέρ της σμικρύνσεως, έως εξαφανίσεως, του δημοσίου.

Κατά βάση λοιπόν είναι νεοφιλελεύθεροι (άλλωστε δεν το πολυκρύβουν), αλλά έχουν και μία τζούρα εθνικισμού και πατριωτισμού και γι’ αυτό ενώ θα έπρεπε να είναι τουλάχιστον αδιάφοροι για το θέμα των λαθρομεταναστών (όπως οι υπόλοιποι εντός βουλής) είναι οι μόνοι που αντιδρούν, τουλάχιστον στα λόγια.
Είναι ενάντια στην κατάργηση των συνόρων και ζητούν πιο δυνατά σύνορα αλλά θέλουν θεάνοιχτα σύνορα για τα κεφάλαια και τις πολυεθνικές. Παραλλήλως είναι υπέρ της μείωσης έως εξαφανίσεως του δημοσίου. Κάτι όμως που είναι τελείως ανόητο· γιατί, αν ένα κράτος δεν μπορεί να ελέγχει τις συγκοινωνίες, τις τηλεπικοινωνίες, την ύδρευση και την ενέργειά του παύει να είναι εθνικό.
Πιστεύουμε ότι, δυστυχώς, το ΛΑΟΣ βρίσκεται εκεί που βρίσκεται για να «κοιμίζει» τους  Έλληνες που ακόμη αντιστέκονται. Παρ’ όλες τις ελπίδες, που είχε δημιουργήσει, με την είσοδό του στην αρένα της πολιτικής, απεδείχθη, ότι ο πρόεδρός του, δρα με γνώμονα το μικροκομματικό συμφέρον, τις προσωπικές του επιδιώξεις και ίσως και τις επιδιώξεις κάποιων άλλων. Γι’ αυτό και ο κόσμος του γυρίζει την πλάτη.
Ένα λοιπόν, πραγματικά, εθνικό-πατριωτικό κόμμα, με γνώμονα τις συγκυρίες των καιρών μας, και με έναν άξιο ηγέτη, θα μπορούσε άνετα να αγγίξει το 10% των Ελλήνων.

Δυστυχώς ζούμε εποχές σφοδρών εξελίξεων και αν υπάρχει η ελπίδα να αλλάξουν κάποια πράγματα, αυτό θα γίνει έξω από την βουλή.
Όποιος μπαίνει μέσα σε αυτό το κτίσμα μεταλλάσετε ή του ζητάνε να μεταλλαχθεί για να τον «βάλουν».

Τι να κάνουμε;
Ας μείνουμε οι Έλληνες ενωμένοι και ενεργοί. Ένας χώρος που μπορούμε να ενωθούμε είναι και το διαδίκτυο. Εδώ  μπορεί να δημιουργηθεί το κατάλληλο περιβάλλον και οι κατάλληλες προϋποθέσεις για αντίσταση. Και όταν ωριμάσει η κοινότητα και δυναμώσουμε, ίσως, τότε βγούμε από το Matrix και πολεμήσουμε την πραγματικότητα…
  

5 σχόλια:

  1. ναι πρέπει να επαναπροσδιοριστεί η ορολογία αλλά και με τις δικές σας πομπώδεις εκφράσεις δεν νομίζω οτι τουλάχιστον βοηθάτε τον αναγνώστη να ενστερνιστεί τις απόψεις σας... λίγο κράτη με τους χαρακτηρισμούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να ευχαριστήσω κατ’ αρχάς τους φίλους που έκαναν τον κόπο να διαβάσουν το κείμενο και ακόμη περισσότερο αυτούς που σχολιάζουν.
    Δεν νομίζω ότι υπάρχουν πομπώδεις εκφράσεις μέσα στο κείμενο. Χαρακτηρισμοί και επίθετα, βεβαίως, αρκετά. Και φυσικά δεν περιμένω να υπάρχει ταύτισις απόψεων.

    Θέλω όμως να διευκρινίσω ότι σκοπός του κειμένου είναι να δημοσιοποιήσει σκέψεις που, στο διαδίκτυο και στα μέσα ενημέρωσης, δεν έχουν εκφραστεί.
    Πιστεύω ότι πολλοί θα είχαν στο μυαλό τους κάποιες ανάλογες σκέψεις, αλλά, δεν είχαν την δύναμη ή το μέσω να τις εκφράσουν.
    Πιστεύω ότι δεν έχει γραφτεί κάτι ψευδές ή να παραπληροφορεί.

    Δεν διεκδικούμε το αλάθητο, αλλά πιστεύω ότι έχω αγγίξει την καρδιά του ζητήματος. Όποιες αντιρρήσεις ή σκέψεις υπάρχουν επί του θέματος, είναι καλό να εκφραστούν.
    Άλλωστε τα σχόλια γι’ αυτό υπάρχουν.

    Εκ των Ακομμάτιστων, Ιωάννης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εύγε, το άρθρο στην ουσία συνοψίζει και ταυτόχρονα "αποκαλύπτει"(για όσους ακόμα δεν το έχουν πάρει χαμπάρι) το αληθινό πρόσωπο των πολιτικών δυνάμεων του τόπου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. AKIS77 είπε...
    Στην σημερινή μορφή της δημοκρατίας δεν υπάρχει ιδεολογία και ούτε θα υπάρχει ποτέ. Την ιδεολογία σαν έννοια την σκέφτηκαν τα λαμόγια για να παραπλανούν τις λαϊκές μάζες.
    Από πότε ο πατριωτισμός, η καλοσύνη, το φιλότιμο, η αρετή κλπ έχουν ταμπέλες και φωτεινές επιγραφές. Τι είναι αγαθά προς πώληση;
    Αγαπητοί μου η καλή ψυχή δεν έχει ανάγκη καμμίας ιδεολογικής και κομματικής ταμπέλας.
    (Το άρθρο είχε γραφτεί με λατινικούς χαρακτήρες. Το γράψαμε στα ελληνικά και το επαναδημοσιεύουμε. Στο μέλλον δεν θα δημοσιεύουμε αναρτήσεις στα ακαταλαβίστικα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή