3 Νοεμβρίου 2010

Άρση βουλευτικής ασυλίας - Σήμερα 3 Νοεμβρίου η κατάθεση υπογραφών!

03/11/2010

Σήμερα Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010 και ώρα 4μμ , πολίτες από όλη την Ελλάδα πρόκειται να καταθέσουμε στον πρόεδρο της Δημοκρατίας αίτημα για την κατάργηση της βουλευτικής ασυλίας και των νόμων περί ευθύνης υπουργών.

Το αίτημα έχουν υπογράψει Έλληνες πολίτες ηλεκτρονικά αλλά και σε έντυπη μορφή.

Σας καλούμε όλους να μας συμπαρασταθείτε σε αυτή τη προσπάθεια προς χάριν της ισότητας και της ισονομίας των πολιτών.

Είμαστε στη διάθεσή σας για περαιτέρω πληροφορίες
Σας ευχαριστούμε
Οι διαχειριστές του
Υπογράφουμε για την άρση της βουλευτικής ασυλίας

-----------------------------------------------------------------------------------------

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ / ΕΚΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΝΟΜΙΜΩΝ ΚΛΗΡΟΝΟΜΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ...
Τόσα ποιήματα σου είπα για την Πατρίδα μου αναίσθητε. Από το νηπιαγωγείο με βάζεις να σου λέω ποιήματα για τον Κολοκοτρώνη,  για το έπος του 40, για την Ελλάδα. Και με χειροκρόταγες . Και με έσερνες στις παρελάσεις.

Με ποιο δικαίωμα τους αφήνεις να ξεπουλάνε την Ελλάδα; Δική σου είναι η Ελλάδα; Εχω περισσότερες μετοχές από εσένα στο μαγαζί που λέγεται Ελλάδα. Και έχεις υποχρέωση απέναντί μου. Απέναντι στις γενιές που θα έρθουν. Ποιος σου είπε ότι η ζωή σου σου δόθηκε για να καλοπεράσεις; Ποιος σε εξουσιοδότησε να χαρίσεις τα πάντα για να γλιτώσεις την άθλια ύπαρξή σου; Εχε χάρη ρε που δε μπορώ ακόμα να πάρω την κατάσταση στα χέρια μου.

Μου λες ότι θες να κάνεις κάτι αλλά δεν ξέρεις τι...

Δεν ξέρω λοιπόν τι να κάνεις. Αυτό που ξέρω είναι ότι σήμερα, μια ομάδα πολιτών θα πάει στο προεδρικό μέγαρο και θα καταθέσει χιλιάδες υπογραφές πολιτών που απαιτούν την άρση της βουλευτικής ασυλίας.

Δεν ξέρω αν τα παιδιά αυτά θα πετύχουν κάτι. Είμαι σίγουρος ότι αν δεν πας εσύ, δε θα πετύχουν τίποτα. Δεν ξέρω αν ισχύει το ίδιο και αν πας...

ΓΙ ΑΥΤΟ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ, ΣΗΚΩ ΕΠΑΝΩ ΚΑΙ ΠΗΓΑΙΝΕ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΣΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕΙΣ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ  .

ΑΛΛΙΩΣ ΟΤΑΝ ΜΕΓΑΛΩΣΩ, ΘΑ ΣΕ ΡΩΤΗΣΩ:  "ΚΙ ΕΣΥ ΤΙ ΕΚΑΝΕΣ;


Mετά από μήνες προσπαθειών , μετά από πολλά ξενύχτια στους υπολογιστές, μετά από πολλές απογοητεύσεις, επιθέσεις , απειλές αλλά και από μεγάλη συμμετοχή και προσπάθεια, έφτασε η στιγμή  να περάσουμε σε πράξεις.
Οι υπογραφές που συγκεντρώνονται θα κατατεθούν ,όπως είχαμε εγγυηθεί από την αρχή στον παραλήπτη τους.
Γνωρίζουμε καλά ότι για να γίνει άρση της βουλευτικής ασυλίας πρέπει να γίνει αναθεώρηση του συντάγματος - πράγμα σχεδόν αδύνατον - διότι είναι συνταγματικό δικαίωμα των βουλευτών (δηλ.προβλέπεται από το Σύνταγμα). Για να απαγγείλει κατηγορίες η Δικαιοσύνη σε έναν βουλευτή απαιτείται ή άδεια της Βουλής . Είναι δε χαρακτηριστικό πως από το 1974 έως σήμερα κατατέθηκαν στο Ελληνικό Κοινοβούλιο σχεδόν 700 αιτήσεις για την άρση της ασυλίας από τις οποίες έγιναν αποδεκτές τρεις!!… ενώ κατά την καθ όλη τη διάρκεια της μεταπολεμικής περιόδου, η άδειες περί άρσης της ασυλίας δόθηκε μόνο σε δέκα περιπτώσεις!!!..

Αυτό που θέλουμε να πετύχουμε είναι να υποχρεώσουμε τη Βουλή, να δίνει παντα την άδεια στη Δικαιoσύνη για συνέχιση των νομικών και δικαστικών ενεργειών και περεταίρω δίωξης.


Δεν απαιτείται συγκεκριμένος αριθμός υπογραφών που πρέπει να συγκεντρωθούν, διότι ένα αίτημα είναι αυτό ακριβώς που λέει. Αιτείται. Ζητάει δηλαδή κάτι, κι ανεξάρτητα από τον αριθμό των υπογραφών (ακόμα κι αν είναι ολόκληρο το εκλογικό σώμα) δεν νομιμοποιείται να δημιουργεί υποχρέωση εκτέλεσης του αιτήματος. Το αίτημά μας είναι ένα μέσο πίεσης προς την Νομοθετική εξουσία ώστε να πετύχουμε την άρση της βουλευτικής ασυλίας προς χάριν της ισότητας και της ισονομίας των πολιτών. Οσο περισσότερες υπογραφές έχουμε, τόσο μεγαλύτερη είναι η πίεση που θα υποστούν.

ΕΝΤΥΠΟ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ

ΠΗΓΕΣ:
http://isonomia-gia-olous.blogspot.com/2010/10/blog-post_446.html
http://thalamofilakas.blogspot.com/2010/11/blog-post_5757.html
http://isonomia-gia-olous.blogspot.com/2010/10/blog-post_5133.html
-----------------------------------------------------------------------------------------

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου