10 Νοεμβρίου 2010

Τι ψηφίζω στις επαναληπτικές; Έχει νόημα να πάω;


Αυτό το ερώτημα απασχολεί πολλούς Έλληνες, και πολλοί φίλοι μας ρωτούν τι να κάνουν.
Να πάνε μήπως εκδρομή;
Να αράξουν σπιτάκι τους;
Να πάνε σε καμμία καφετέρια;
Τέλος πάντων να αδιαφορήσουν πλήρως για την εκλογική διαδικασία;
Εμείς λέμε
ΠΡΕΠΕΙ να πάμε και να ψηφίσουμε

Φυσικά τα πράγματα, πια, είναι ξεκαθαρισμένα. Στις περισσότερες περιφέρειες και δήμους, ή ΠΑΣΟΚ ή ΝΔ θα αναγκαστείς να ψηφίσεις.

Και πάλι μπαίνει το ερώτημα: Μα καλά αφού κανένα από τα δύο αυτά λαμόγια δεν θέλω να ψηφίσω, γιατί θα πρέπει να παραστώ στην κάλπη;
Η απάντηση είναι απλή. Αν υπάρχει μία περίπτωση, το λευκό και το άκυρό σου, να βρουν ανταπόκριση και να έχουν νόημα για μία φορά, αυτή η περίπτωση είναι στις 14 Νοεμβρίου. Αν υπάρχει μία περίπτωση να τους δείξεις ότι τους έχεις σιχαθεί, η Κυριακή που μας έρχεται είναι η ευκαιρία που περίμενες.
Φανταστείτε, αν στις κάλπες, τα λευκά και τα άκυρα έβγαζαν μεγαλύτερα ποσοστά από τα λαμόγια. Μπορείτε να οραματιστείτε τι ανατροπή, στα θεμέλια του κοινοβουλευτικού ολιγαρχισμού, θα είχαμε επιφέρει;
Ποτέ δεν είναι αργά για να έρθει η ανατροπή.
Σας καλούμε λοιπόν όλους προς αφύπνησιν
Η ΑΠΟΧΗ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΝΑΙΣΗ
Η ΑΠΟΧΗ ΔΗΛΩΝΕΙ ΥΠΟΤΑΓΗ

Δεν υπάρχει άλλος δρόμος, με το παρόν πολιτικό σύστημα. Πρέπει ΟΛΟΙ να παραστούμε στις κάλπες.

Η πρότασή μας:
Για αυτούς που δεν θέλουν να ψηφίσουν κάποιον από τους δύο υποψηφίους, δημιουργήσαμε το κάτωθι ψηφοδέλτιο, για να βάλετε αυτό, στους φακέλους που θα σας δώσουν.
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ


2 σχόλια:

  1. Τι να ψηφίσουμε την δεύτερη Κυριακή;
    Ο Προβόπουλος προαναγγέλλει νέα σκληρά μέτρα το ίδιο και η Τρόϊκα. Δεν αποδώσανε λέει τα μέχρι τώρα μέτρα. (Άρα ήταν λάθος). Θεωρήσανε τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου θετικά για το ΠΑΣΟΚ και λένε ότι αφού δεν έχουν αντίρρηση οι Έλληνες και ξαναψηφίζουν του υποψήφιους του ΠΑΣΟΚ τους αρέσουν τα μέτρα, έτσι πάρτε και άλλα πολύ χειρότερα. Δεν καταλαβαίνω την ψυχολογία των Ελλήνων. Από την στιγμή που ο ίδιος ο κ Παπανδρέου έδωσε χρώμα δημοψηφίσματος για το μνημόνιο στις εκλογές κάθε ψήφος στους υποψηφίους που στηρίζονται από το ΠΑΣΟΚ είναι ψήφος υπέρ του Μνημονίου και υπέρ της λήψης νέων σκληρότερων μέτρων.
    Θα μου πει κανείς ναι αλλά ο Κακλαμάνης είναι αντιπαθής (ή ο Ψωμιάδης). Ναι συμφωνώ αλλά οι δήμαρχοι θα είναι καλοί ή κακοί για τον δήμο τους μόνο ενώ σε αυτές τις εκλογές παίζεται το μέλλον της χώρας, των εργαζομένων, των νέων, των συνταξιούχων. Γι’ αυτό πιστεύω ότι πρέπει να καταψηφιστούν οι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ παντού. Μαύρο λοιπόν στους υποψήφιους που στηρίζει το ΠΑΣΟΚ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή