20 Οκτωβρίου 2010

Ας αλλάξουμε τώρα τις αγοραστικές μας συνήθειες

Δημιουργήθηκε κίνηση πολιτών για να “Καταναλώνουμε ό,τι παράγουμε”.

Σε μία τριετία αγοράζουμε γερμανικά προϊόντα αξίας 22,4 δισ. ευρώ, που αντιστοιχούν στο γερμανικό πακέτο στήριξης.

Με σύνθημα “Καταναλώνουμε ό,τι παράγουμε”, 90 προσωπικότητες του επιχειρηματικού, ακαδημαϊκού αλλά και καλλιτεχνικού χώρου ανέλαβαν την πρωτοβουλία να δημιουργήσουν την “Κίνηση Πολιτών”, η οποία προτρέπει όλους τους Έλληνες να απαντήσουν στην κρίση στηρίζοντας την τοπική παραγωγή και τις εγχώριες επιχειρήσεις. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΣΕΕ Β. Κορκίδη, εάν αντικαθιστούσαμε τα εισαγόμενα προϊόντα με αντίστοιχα εγχώριας παραγωγής, θα γλιτώναμε από εισαγωγές περίπου 3 δισ. ευρώ.

Το 2009 οι Έλληνες αγοράσαμε γερμανικά προϊόντα αξίας άνω των 6,1 δισ. ευρώ, ενώ πουλήσαμε στη Γερμανία προϊόντα αξίας μόλις 1,7 δισ. ευρώ. Κι ας μην ξεχνάμε την ομολογία του κ. Γιούνκερ ότι Γερμανοί και Γάλλοι κερδοσκοπούσαν σε βάρος της Ελλάδας πουλώντας τα προϊόντα τους.
ΠΗΓΗ:  http://www.makthes.gr/news/reportage/63317/


ΣΧΟΛΙΟ ΑΚΟΜΜΑΤΙΣΤΩΝ:
Από την πλευρά μας εμείς επικροτούμε και επιδοκιμάζουμε τέτοιες προσπάθειες. Και φυσικά δεν περιμέναμε την κρίση για να τις εφαρμόσουμε. Αλλά, κατά το δυνατόν βέβαια, εδώ και χρόνια, έχουμε επιλέξει συνειδητά να πορευόμαστε με γνώμονα το συμφέρον της χώρας μας και των ομοφύλων μας!
Φυσικά στις μέρες μας ΕΠΙΒΑΛΕΤΑΙ να εντείνουμε τις προσπάθειές μας για στήριξη κάθε τι ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ. Γι' αυτό και βροντοφωνάζουμε

Αγοράζουμε Ελληνικά
Συνεργαζόμαστε με Έλληνες
Προσλαμβάνουμε  Έλληνες
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου