28 Ιουνίου 2015

Τελικά, αν γίνει δημοψήφισμα, για ποιό θέμα θα ψηφίσουμε, δεδομένου ότι οι "θεσμοί" φαίνεται ότι απέσυραν την πρότασή τους; Τί πραγματικά συμβαίνει;

"...δημοψήφισμα την επόμενη Κυριακή 5 Ιουλίου με ερώτημα την αποδοχή ή την απόρριψη της πρότασης των θεσμών" τάδε έφη ο πρωθυπουργός της Ελλάδος Αλέξης Τσίπρας.



Δηλαδή, ο Τσίπρας είχε σκοπό να κάνει δημοψήφισμα για ΝΑΙ ή ΟΧΙ  στην πρόταση των θεσμών. Αν λοιπόν αποσυρθεί αυτή η πρόταση για ποιόν λόγο θα πάμε στις κάλπες την επόμενη Κυριακή; Γιατί κάπου θα πρέπει να πούμε ένα ΝΑΙ ή ένα ΟΧΙ.
Μήπως, αν τελικά προχωρήσει, καλούμαστε να απαντήσουμε αν είμαστε υπέρ ή κατά της παραμονής μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση; Μήπως, αν θέλουμε ευρώ ή δραχμή;
Μήπως αυτό το δημοψήφισμα είναι η ευκαιρία που ζητούσαν οι γερμανοί και οι λοιποί εταίροι, που τόσο πολλοί μας θέλουν στην ένωση..., για να μας χαιρετίσουν; Μήπως οι "φίλοι" του ΣΥΡΙΖΑ Ομπάμα και CIA, ενδιαφέρονται σε μία τέτοια ρήξη Ελλάδος - Ευρώπης;
Χωρίς να έχουν προετοιμάσει τον λαό, τον οδηγούν μέσα σε μία εβδομάδα να αποφασίσει για κάτι, που από ότι φαίνεται, ούτε οι ίδιοι δεν ξέρουν τί θα είναι.

Δύο τινά πρόκειται να συμβούν
- Κατά πρώτον είναι να μη γίνει τελικά δημοψήφισμα. Πετυχαίνει η "απειλή" του δημοψηφίσματος, και... κατατρομαγμένοι οι θεσμοί ωραιοποιούν και μας παραδίδουν μία πιο "λογική" πρόταση, ένα νέο μνημόνιο, που όμως θα είναι πιο "ανθρώπινο", όπως θα μας το επιβεβαιώσουν, βεβαίως βεβαίως, και οι κυβερνώντες μας.
Οι θεσμοί θα πάρουν τα λεφτά τους, η ελληνική κυβέρνηση έκανε τον τσαμπουκά της, οι Έλληνες θα χαρούν που τους στριμώξαμε κι ας μη πετύχαμε τίποτα επί της ουσίας. Όμως θα έχουμε όλοι εκτονωθεί και τελικά όλοι θα είμαστε ικανοποιημένοι.

- Αν όμως τελικά πραγματοποιηθεί (και οι φόβοι μας για αμερικάνικο δάκτυλο επιβεβαιωθούν), τότε τα αποτελέσματα που θα βιώσουμε την επόμενη μέρα, με ένα ενδεχόμενο ΟΧΙ στην Ευρώπη ή στο Ευρώ, δεν θα είναι μόνο η πτώχευση. Φεύγοντας, αυτήν την συγκεκριμένη στιγμή, από την Ευρώπη και με δεδομένη την ανύπαρκτη σχεδόν, εγχώρια παραγωγή, γεωργικών, βιοτεχνικών και βιομηχανικών προϊόντων, τους λαθρομετανάστες, την υποβαθμισμένη στρατιωτική ισχύ μας και τις γεωπολιτικές αναταραχές στην γειτονιά μας, τότε, δεν θα διαλυθεί μόνο η οικονομία μας. Να είστε βέβαιοι ότι το ενδεχόμενο απώλειας εδαφών (π.χ. ανεξαρτητοποίηση Θράκης) θα είναι πολύ πιθανό.

Και τα φοβόμαστε όλα αυτά, γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα νεοταξίτικο ανθελληνικό κόμμα. Τρανό πρόσφατο παράδειγμα; Εδώ ο κόσμος καίγεται και αυτοί οι αλητήριοι πέρασαν τον επαίσχυντοι και ανώμαλο νόμο της ιθαγένειας για όλους τους λαθρομετανάστες. Εδώ καταρρέουμε οικονομικά και αυτοί στο μυαλό τους είχαν πώς θα περάσουν τον λαθρονόμο.
Και ο λαός ποιον να εμπιστευτεί; Ποιοί λένε την αλήθεια από τους βουλευτές; Αφού οι περισσότεροι από τους 300 (και σίγουρα οι κεφαλές τους) έχουν προβλέψει τα λεφτά τους (όποιοι δεν τα είχαν ήδη έξω) να τα πάνε στο εξωτερικό. Τί παιχνίδι παίζουν πίσω από τις πλάτες μας;
Πιστεύουμε ακράδαντα ότι πρόκειται για ένα δημοψήφισμα παρωδία, από την εξαγγελία του μέχρι την ενδεχόμενη πραγματοποίησή του.
Στην παρούσα κατάσταση, όποιος ψηφίσει ΟΧΙ δεν θα είναι ήρωας και όποιος ψηφίσει ΝΑΙ δεν θα είναι προδότης. 

Και κάτι τελευταίο. Μένουμε σε μία φράση που είχε πει ο Βαρουφάκης στις αρχές της θητείας του και ενώ οι περισσότεροι εξ ημών ζούσαμε με λιτότητα και επηρεασμένοι από τα μνημονιακά μέτρα:
"Ετοιμαστείτε για λιτό βίο" δηλαδή μέχρι τότε, μας είχε πει ο υπουργός οικονομικών, ότι δεν είχαμε ζήσει λιτότητα. Προφανώς λοιπόν ήξερε ότι τα πράγματα θα πήγαιναν πολύ χειρότερα. Και αναρωτιόμαστε μήπως μας προετοίμαζαν για αυτήν την κατάσταση από την αρχή που ανέλαβαν την διακυβέρνηση της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου